به گزارش فرصت امروز به نقل از ایران جیب، پس از افزایش ناگهانی قیمت خودرو در سال گذشته بازار خودرو در رکود شدید فرو رفته و بعد از آنکه در دوماه اخیر در مسیر ریزش قرار گرفت در حال حاضر نه خریداری وجود دارد و نه فروشنده ای این درحالی است که واردات خودرو و همچنین افزایش خودروهای داخلی بازار را از شیب صعودی قیمت ها رهانده و تاحدی تعادل در قیمت ها را موجب شده است.
شرایط پرابهام بازار خودرو
بابک صدرایی کارشناس صنعت و بازار خودرو معتقد است: در سال 96 که هنوز دور جدید تحریم ها آغاز نشده بود و کشور مشکلی در باب تامین دارو و نهاده های دامی نداشت، تنها 60 هزار دستگاه خودرو وارد کشور شد؛ حال جای سوال است که چگونه در دوره وزارت رضا فاطمی امین، وزیر سابق صمت و حال حاضر برخی از افراد از واردات خودرو با تعداد 100 هزار و 200 هزار دستگاه سخن می گویند؟
وی افزود: حتی اگر مشکل تامین ارز کشور برطرف شود، به دلیل تحریم های آمریکا خودروسازان معتبر جهانی نظیر تویوتا، کیا، هیوندای، مزدا و … به شکل رسمی محصولات خود را به خریداران ایرانی نمی فروشند و واردکنندگان برای خرید خودرو در خارج از مرزهای کشور باید به دلالان بازار آزاد کشورهای دیگر مراجعه کنند تا شاید بتوانند با قیمتی بالاتر از قیمت نمایندگی ها محصول یا محصولات مد نظر خود را تهیه و وارد ایران کنند.
پیش بینی صدرایی از آینده بازار خودرو این است که نمی توان انتظار ریزش شدیدی را با توجه به شرایط موجود داشت، چرا که بازار در حال حاضر مبتنی بر واقعیت عمل نمی کند و بیشتر مبتنی بر اخبار و هیجانات زودگذر است در نتیجه تا زمانی که اتفاق جدیدی در سیاست خارجی یا قیمت ارز رخ ندهد، نمی توان انتظار افزایش یا به ویژه کاهش قیمت چشمگیری را داشت.
او اضافه کرد: سرعت تصمیم گیری و به ویژه عملکرد حاکمیت در قیمت های آینده بازار خودرو اثر شگرفی دارد، چراکه اگر برای مثال تا یک ماه آینده تعداد قابل توجهی خودرو وارد بازار کشور شوند نگاه مردم به بازار خودرو تغییر خواهد کرد و امکان رونق گرفتن معاملات در این بازار افزایش می یابد.
بنابراین نوسان قیمت خودرو موضوعی است که طی سالیان متمادی به یکی از اصلی ترین دغدغه های مردم تبدیل شده است و مردم هر روز اخبار خودرو را دنبال می کنند تا شاید روزنه ای از کاهش قیمت ها را در بازار ببینند و در نتیجه آن اقدام به خرید برای مصرف یا کسب سود از گران شدن خودرو در آینده کنند اما حالا بازار خودرو شرایط پر ابهامی را پشت سر می گذارد و دیگر خریدار و فروشنده ای در بازار مشاهده نمی شود.
حباب قیمتی خودروها خالی شده است
عماد جعفری، دیگر کارشناس بازار خودرو براین باور است: بازار خودرو چند وقتی است که در رکود شدید فرو رفته و موجب شده که حباب قیمتی خودروها، به نوعی خالی شود، اما هرازچندگاهی اخباری منتشر می شود که برخی از افراد، این اخبار را به نوعی تحلیل می کنند که گویی قرار است بازار خودرو دوباره وارد روند خاصی شود و افرادی که از رکود فعلی بازار در حال متضرر شدن هستند و دوست دارند که معاملات، دوباره به روند قبلی خود بازگردد تا دوباره سودهای میلیونی به جیب بزنند.
وی ادامه داد: واردات خودروها، اگرچه با تعداد کم و سرعت پایین انجام می شود؛ اما باید به اتفاق مثبتی که در حال رخ داد است، نگریست. باتوجه به اینکه تعرفه گمرکی، قیمت های خرید خودروهای وارداتی و سود شرکت ها نیز مشخص است، همچنین دروازه های بازار نیز باز بوده، کسی نمی تواند خودروهای وارداتی چند سال گذشته را با قیمت های میلیاردی به فروش برساند.
جعفری درباره قیمت خودرو در هفته آتی گفت: در هفته گذشته نیز زمزمه هایی از افزایش قیمت خودرو به گوش می رسید، اما دیدیم که در عمل، به این شکل نبوده و در وضعیت فعلی، فقط مصرف کننده در حال خرید و فروش در بازار است. هفته آینده نیز به شرطی که نوسانات ارزی زیادی نداشته باشیم، قیمت خودرو به همین شکل و بدون نوسان خواهد ماند.