جهت بهره مندی شرکت های دانش بنیان از حمایت های قضایی و حقوقی، شعبه تخصصی دادگاه و شورای حل اختلاف شرکت های دانش بنیان ایجاد شده است.
به گزارش فرصت امروز به نقل از دیجیاتو، معاونت توسعه شرکت های دانش بنیان این نهاد مدتی است که حمایت قضایی و حقوقی از شرکت های دانش بنیان را در دستور کار خود قرار داده.
در همین راستا و جهت ارائه برنامه های حمایتی از شرکت های دانش بنیان، شعبه تخصصی دادگاه و همچنین شورای حل اختلاف شرکت های دانش بنیان ایجاد شده است تا این شرکت ها بتوانند مشکلات خود را در این حوزه رفع کنند.
با حمایت معاونت توسعه شرکت های دانش بنیان این امکان فراهم شده است تا این دست شرکت ها جهت رفع مشکلات حقوقی و قضایی خود بتوانند به دادگاه تخصصی شرکت های دانش بنیان (شعبه 140) مراجعه کنند.
همچنین شرکت های دانش بنیان جهت امور حقوقی و قضایی خود می توانند به شورای حل اختلاف شرکت های دانش بنیان (شعبه 514) مراجعه کنند.
براساس این گزارش، لازم است شرکت ها در هنگام تنظیم شکواییه، بعد از قید نام شرکت در ستون خواهان یا خوانده، دانش بنیان بودن شرکت را قید کنند.
گفتنی است معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری مسئولیت حمایت از شرکت های دانش بنیان را عهده دار است و در این راستا سعی دارد تا با ارائه برنامه های حمایتی مختلف، در جهت توسعه زیست بوم فناوری، دستیابی محصولات و تولیدات این شرکت ها به بازارهای جهانی و تجاری سازی این محصولات گام بردارد.
بنابر آمارهای اعلام شده، 110 عنوان حمایت از سوی معاونت علمی برای شرکت های دانش بنیان تعریف شده است تا این شرکت ها با افزایش توانمندی های فناوری و نوآوری در کشور، ارتقای «نظام ملی نوآوری»، تکمیل مؤلفه ها و حلقه های آن در جهت رفاه مردم و توسعه اقتصاد دانش بنیان در کشور گام بردارند.
لازم به ذکر است که دستگاه قضا نیز اقدام هایی را در راستای حمایت حقوقی و قضایی از شرکت های دانش بنیان و فناور انجام داده است. به طور مثال، اوایل اردیبهشت ماه سال جاری، رئیس قوه قضاییه دستورالعمل «نحوه تشکیل شعب تخصصی رسیدگی به اختلافات در حوزه علم و فناوری» را به واحدهای قضایی ابلاغ کرد. براین اساس، بایستی به قضات و کارکنان شعب تخصصی آموزش های لازم ارائه شود. همچنین بر لزوم ارائه و ترویج قراردادهای یکسان سازی شده حوزه علم و فناوری برای کاهش اختلافات تأکید شده است.