به گزارش فرصت امروز به نقل از تجارت نیوز، با ادامه روند صعودی بازدهی خزانه داری، شاخص دلار نیز صعودی شد. بازده ۱۰ ساله اوراق به افزایش خود ادامه داد و نرخ سود وام را برای کمک به کاهش تورم بالا برد که در مجموع باعث افزایش تمایلات کاهشی در قیمت طلای جهانی شد. به طوری که این فلز با ارزش تا سطح ۱۹۱۵ دلار نیز کاهش قیمت را شاهد بود. با این حال طلای جهانی در روزهای پایانی تغییر جهت داد و ضررهای خود را اندکی جبران کرد.
به این ترتیب این فلز کار خود را در قیمت ۱۹۴۸ دلار و ۴۰ سنت به پایان رساند. بر این اساس طلای جهانی توانست عملکرد مثبت ۲۸/ ۱ درصدی را در کارنامه هفتگی خود به ثبت برساند. تحلیل های فنی نشان می دهد که طلا حدود یک و نیم هفته در یک بازه قیمتی محدودی در نوسان بوده که می تواند نقطه شروع روندی جدید برای این کالا به حساب آید.
تاثیر دلار بر بازار طلا و سکه
بازار طلا و سکه در نخستین روز معاملاتی هفته سوم فروردین به دنبال نوسانات قیمت دلار که متاثر از اخبار سیاسی و بی خبری از مذاکرات برجام است، به همراه افت و خیز بهای طلای جهانی، شاهد تغییرات افزایش قیمتی بود. به طوری که سکه امامی در روز شنبه به قیمت ۱۲ میلیون و ۹۱۰ هزار تومان مورد داد و ستد قرار گرفت.
علاوه بر این افزایش ناگهانی قیمت طلای جهانی در آخرین روز معاملاتی بازار جهانی، باعث شد تا حباب این فلز گرانبهای داخلی نیز اندکی کاهش یابد و فاصله ارزش ذاتی و بازاری این سکه کمتر شد.
بر این اساس عده ای از کارشناسان این حوزه بر این باور هستند تا زمانی که نتیجه نهایی مذاکرات اعلام نشود، رشد قیمت طلا و سکه هیجانی پیش بینی می شود. لذا بسیاری از سرمایه گذاران در معاملات خود احتیاط بیشتری را لحاظ می کنند.