مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی ایران، ابزارهای مالی و بیمه ای در بخش کشاورزی کشور را نامناسب دانست و افزود: کشاورزی ایران در دو حوزه ابزارهای مالی و بیمه ای فقیر است و با کارت اعتباری کشاورزی می توان فضای کسب و کار را رونق داد.
به گزارش فرصت امروز، یزدان سیف، در جمع خبرنگاران، تصریح کرد: کارت های اعتباری یکی از ابزارهای مالی است که متناسب با درآمد هر فرد اعتبار سنجی شده و به او داده می شود که در بیشتر کشورها نیز مرسوم است. برای کارت اعتباری کشاورزی ما با کشاورزان خوش حساب طرف هستیم اما کشاورزی حوزه پر ریسکی است.
وی در پاسخ به فرصت امروز، مبنی بر افزایش تخلف ها پس از کیفی سازی کودهای کشاورزی، تصریح کرد: تلاش کرده ایم نهاده های کشاورزی (بذر، کود و سم) با کیفیت را در اختیار کشاورزان قرار دهیم. بر همین اساس تمامی نهاده های عرضه شده توسط این شرکت، در سه مرحله از بازار رسانی تا مصرف، مورد ارزیابی آزمایشگاهی و کنترل کیفی قرار می گیرند.
مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی ایران، با اشاره به برخی تخلف های کودی توسط شرکت ها و یا فروشندگان غیرمجاز، به کشاورزان توصیه کرد تنها از کارگزاری های این شرکت با دریافت فاکتور فروش، کود نهاده خرید کنند.
وی ادامه داد: در نظام کنترل سیستم جامع کودی، نمونه گیری ها در سه مرحله کارخانه، بازار و مصرف، توسط کارشناسان انجام و از وجود هر گونه تخلف در سطح کشور جلوگیری می شود. به این ترتیب تمامی فروشندگان مجاز و کارگزاری های فروش در معرض نمونه گیری و آزمایش قرار دارند.
کشاورزان گول فروش اقساطی را نخورند
سیف با بیان این که با کنترل کیفی ریسک تخلف را کاهش داده ایم، افزود: فروش نهاده ها با قیمت پایین و شرایط فروش اقساطی توسط برخی عرضه کنندگان غیر رسمی مورد تایید ما نیست و توصیه می کنیم کشاورزان گول قیمت کم و یا فروش اقساطی را نخورند.
مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی ایران، با تاکید بر این موضوع که نمی توان هر لحظه و هر مکان نظارت ها را اعمال کرد، گفت: کشاورزان با مشاهده گران فروشی و تخلف هر کارگزاری یا مراکز غیر رسمی، می توانند شکایات خود را به سامانه 1559 اطلاع رسانی کنند تا موارد پیگیری شود.
سیف تصریح کرد: تا کنون تمامی موارد تخلف کودی از سوی مراکز غیر رسمی گزارش شده است اما در صورتی که کارگزاری های فروش کود، سم و بذر شرکت خدمات حمایتی، نهاده های بی کیفیت یا با قیمت بالاتر از نرخ های تعیین شده به کشاورزان بفروشند، طبق قانون با آنان برخورد خواهد شد و به تعطیل کارگزاری های متخلف می انجامد.
تامین 19 نوع کود از تولیدات داخلی
سیف اعلام کرد، در حال حاضر از 21 قلم کودی که در سبد بخش کشاورزی مصرف می شود 19 قلم جزو تولیدات داخلی است، تصریح کرد: تنها بخشی از نیازهای کودی کشور در دو نوع سولفات پتاسیم و دی آمونیوم فسفات از طریق واردات تامین می شود.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی، با مقایسه مصرف کود در دو ماه نخست سال زراعی جاری با مدت مشابه سال قبل، اظهار کرد: در دو ماهه نخست سال زارعی جاری (مهر و ابان) در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته فروش انواع کودهای شیمیایی، آلی و زیستی به میزان 302 هزار تن، معادل 24 درصد رشد داشته است.
به گفته سیف، فروش انواع کود در هشت ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال پیش، 34درصد، معادل یک میلیون و 118 هزار تن افزایش رشد داشته است.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی، درباره تاثیر بهبود ترکیب کودی در بخش کشاورزی نیز اظهار کرد: ترکیب کودی یکی از مواردی است که مقاومت گیاه را نسبت به چالش های محیطی افزایش می دهد.
وی افزود: برای نمونه اگر در سرمازدگی اخیر، ترکیب کودی بهبود پیدا می کرد و پتاس در سبد کودی بخش کشاورزی به 16 درصد می رسید، مقاومت در برابر سرمازدگی بیشتر می شد و زیان کمتری به کشاورزان وارد می شد. به گفته سیف، سهم پتاس در سبد کودی امسال با افزایش رشدی که داشته، به 9 درصد رسیده است.
توزیع 36 رقم بذر کلزا در سال زراعی جدید
سیف در ادامه با اشاره به توزیع 45 هزار تن انواع بذر در سال زراعی گذشته تصریح کرد: در دو ماهه سال زراعی جاری توزیع بذر به 90 هزار تن افزایش یافته است که از لحاظ تنوع نیز رشد مناسبی داشته ایم و 36 نوع بذر کلزا توزیع شد.
وی اضافه کرد: سال گذشته سموم دفع آفات نباتی کلزا تامین نشده بود و اما به درخواست کشاورزان، امسال10 تن علف کش کلزا تامین و به بازار عرضه شده است. برای نمونه، این نوع سموم در مجتمع آبیک به هفت هزار تن رسیده است.
صدور کارت اعتباری کشاورزان بزودی
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی درباره توزیع کارت اعتباری کشاورزان، گفت: بر اساس تفاهمنامه ای که با بانک کشاورزی داریم، قرار بود کارت های اعتباری کشاورزان صادر شود اما به دلیل مشکل فقهی، تولید و توزیع کارت اعتباری برای خرید نهاده های کشاورزی به تعویق افتاد و پس از رفع اشکال از سوی بانک مرکزی، کارت ها بزودی صادر خواهند شد.
سیف بخش کشاورزی ایران را در دو حوزه ابزارهای مالی و بیمه ای فقیر عنوان و اظهار کرد: خرید با کارت اعتباری در فضای کسب و کار کشاورزی به دو بخش ابزارهای مالی و ابزارهای بیمه ای بستگی دارد. در حالی که کشاورزان ما برای دریافت وام و تسهیلات نیاز به ضمانت نامه های بانکی دارند.
وی تصریح کرد: کارت های اعتباری یکی از ابزارهای مالی است که متناسب با درآمد هر فردی اعتبار سنجی شده و به او داده می شود که در بیشتر کشورها نیز مرسوم است. برای کارت اعتباری کشاورزی ما با کشاورزان خوش حساب طرف هستیم اما کشاورزی جوزه پر ریسکی است.
فشارها در برابر محصولات تراریخته کشاورزی ما را عقب می برد
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی با اشاره به بذرهای وارداتی از برخی کشورهای اروپایی و شائبه تراریختگی آنها، تصریح کرد: تمام بذرهای وارداتی هیبریدی است و هیچ بذر تراریخته ای از کشورهای دیگر وارد نکرده ایم.
سیف با بیان این که تولیدات تراریخته یک رخداد علمی است، افزود: براین باورم که فشارها در برابر بذر تراریخته ناشی از بهره مندنشدن از علوم روز بوده و کشاورزی ما را از تکنولوژی روز دنیا عقب می برد که زیانش فقط به کشاورزان می رسد.
وی با اشاره به این که بذور تراریخته در اروپا (سوییس) تولید نمی شود، اضافه کرد: در حال حاضر بذور تراریخته در کشورهای امریکای شمالی، جنوبی(آرژانتین و برزیل)، هند و چین تولید می شود.
تولید دو نوع کود مهم در پتروشیمی شیراز از سال آینده
سیف در ادامه خبر از تولید دو نوع کود مهم در کشور خبر داد و گفت: به منظور اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی نشست هایی را با تولیدکنندگان انواع کودهای کشاورزی داشته ایم. بر همین اساس شرکت پتروشیمی شیراز دو نوع کود جدید را از سال آینده به سبد تولید خود اضافه خواهد کرد.
وی اظهارداشت: کود اوره نیترات آمونیوم و نیترات آمونیوم کلسیم، دو نوع کود مهم و مورد نیاز بخش کشاورزی است که در این مجتمع پتروشیمی تولید خواهد شد.