وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به کاهش قیمت جهانی نفت به دامنه 80 دلار و پیشبینی نرخ 100 دلاری در بودجه 93 و اینکه آیا دولت کسری بودجه خواهد داشت یا خیر، گفت: امیدوارم که کسری بودجه نداشته باشیم.
علی طیبنیا، در پاسخ به این سوال که چطور با کاهش قیمت نفت و رقم پیشبینی شده در بودجه، کسری بودجه نخواهیم داشت؟ اظهار کرد: وقتی ما نفت را میفروشیم، پول آن را چهار یا پنج ماه بعد دریافت میکنیم؛ الان هم در حال دریافت پول نفت فروخته شده در چهار، پنج ماه قبل هستیم.
وی با بیان آنکه باید به فکر جایگزین درآمدهای نفت باشیم، افزود: آثار کاهش قیمت نفت در آینده ظاهر میشود که برای آن هم برنامهریزی کردهایم و سیاستهای مناسبی را طراحی خواهیم کرد.
وی درباره برنامههای دولت برای مقابله با کسری بودجه ناشی از کاهش قیمت نفت، تصریح کرد: هم در هزینهها باید صرفهجویی انجام دهیم، هم در حوزه درآمدها باید به فکر وصول سایر درآمدها باشیم؛ درآمد مالیاتی یکی از همینهاست که در سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی هم جایگاه ویژهای برای آن در نظر گرفته شده است.
وی دلیل کاهش وابستگی به درآمد نفت و تامین هزینههای دولت از سایر محلها را همین موقعیت فعلی دانست و تاکید کرد: نباید در موقعیتی قرار بگیریم که کاهش نفت بتواند تاثیر منفی در اقتصاد ما ایفا کند؛ من این وضعیت را به فال نیک میگیرم؛ همانطور که تحریمها باعث شد به طور جدی به مشکلات خود فکر کنیم و سیاستهای اقتصاد مقاومتی در چنین فضایی ابلاغ شد؛ کاهش قیمت نفت به ما میفهماند که حتما باید به فکر درمان این بیماری باشیم، هرچند درمان این بیماری ساده نیست و همراهی دولت و مردم را نیاز دارد.
طیبنیا، در پاسخ به این سوال که با توجه به کاهش قیمت جهانی نفت، پیشبینی دولت از نرخ نفت در بودجه سال آینده چیست؟ گفت: هنوز در این باره به تصمیم قطعی نرسیدهایم و درحال بررسی موضوع هستیم.