مدیرعامل شركت ملی نفت ایران گفت: در صورتی كه پیمانكاری در سالهای گذشته، شاخصهای HSE را رعایت نكرده باشد، برای قراردادها و پروژههای بعدی رد صلاحیت میشود. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نفت (MOP)، ركنالدین جوادی صبح سهشنبه، 15 مهرماه در گردهمایی سالانه مدیران ارشد، رؤسا و كارشناسان HSE شركت ملی نفت ایران، با بیان این مطلب افزود: یكی از مهمترین زمینههای بروز حوادث در صنعت نفت، حوزههای پیمانكاری است و این موضوع نشان میدهد باید در تعیین صلاحیت پیمانكاران، بازرسی و بررسی دوبارهای انجام شود.
وی با تاكید بر اینكه لازم است شاخصهای بیشتری را در حوزه HSE از پیمانكاران طلب كنیم، تصریح كرد: بسیاری از پیمانكاران به دنبال فرصتهای بیشتر كاری هستند و برای ادامه كار در صنعت نفت، ناگزیرند شاخصهای مدنظر ایمنی، بهداشت و محیطزیست صنعت نفت را بپذیرند و در آن چارچوب حركت كنند. جوادی با بیان اینكه باید موضوع نظارت بر حوزه HSE در عملكرد پیمانكاران بازنگری شود، تصریح كرد: همچنین آموزشهای لازم در این زمینه باید به پیمانكاران داده و در صورت لزوم همایشها و گردهماییهای بیشتری برای شركتهای مختلف برگزار شود.
تاكید بر احیای نظم در صنعت نفت
مدیرعامل شركت ملی نفت ایران با تاكید بر ضرورت آموزش در حوزه ایمنی، بهداشت و محیطزیست، اظهار كرد: تاكید من بر احیای نظم در صنعت نفت و بهویژه در حوزه HSE است، زیرا محیط صنعتی مانند، محیط نظامی است و نباید از اشتباه و تقصیر یكدیگر به راحتی بگذریم. باید بر حسن اجرای تصمیمها و اقدامهای روزمره، نظارت موثری اعمال شود.
جوادی، آموزش را در دو بخش آشنایی با سازوكار حرفهای و باورپذیر كردن مقوله HSE ضروری دانست و تصریح كرد: مثال مناسب در زمینه باورپذیری، بستن كمربند ایمنی در كشور است كه در سالهای اخیر فراگیر شده و اگر كسی كمربند را نبندد، مردم طور دیگری به وی نگاه میكنند.
وی گفت: در صنعت نفت نیز باید چنین نگاهی حاكم شود تا رعایت نكردن شاخصهای HSE، غیرعادی تلقی شود. جوادی با بیان اینكه بهبود شرایط كار و شرایط انسانی با توجه به توسعه صنعت، اهمیت بیشتری پیدا كرده است، افزود: انواع حوادث در پروژهها و در بهرهبرداری از آنها و نیز آثار سرمایهگذاری در این زمینه، مسائل مهمی را برای محیطزیست و انسانها پدید آورده است.
جوادی، توسعه در جامعه بشری را در راستای افزایش سطح رفاه و كاهش دغدغهها برشمرد و گفت: نمیشود برق را برای آسایش ایجاد كنیم، اما هر روز شاهد آمارهای برق گرفتگی باشیم یا برای تولید بنزین، پالایشگاه بسازیم اما در كنار آن، شاهد آسیبهای جدی برای مردم و محیطزیست باشیم.
HSE در صنعت نفت قانونمند شود
معاون وزیر نفت با تاكید بر اینكه در سالهای اخیر توجه به محیطزیست افزایش یافته و شاخصهای آن ارتقا یافته است، ادامه داد: این حركتها بر پایه پیشگیری و این شرایط بیانگر این واقعیت است كه پدیده حفاظت از انسانها بهعنوان محور، هدف و ابزار توسعه، اهمیت زیادی دارد و انسان بهعنوان عنصری كه در نهایت از این شرایط بهرهمند میشود، نقشی كلیدی دارد.
وی گفت: بسیاری از حوادث كار ناشی از پیشبینی نكردن مناسب شرایط در طراحیها و انتخاب دانش پروژههاست و در بسیاری از موارد شاهد هستیم كه سازوكارهای اجرایی مناسب در پروژهها رعایت نمیشود و به وقوع حادثه منجر میشود.
جوادی با بیان اینكه این موضوع، مواردی مانند روابط كار، دسترسیها، جهت و چیدمان محیطی را نیز شامل میشود، اظهار كرد: در زمینه HSE باید چنین نگاهی وجود داشته باشد و علاوه بر آموزش، باید بتوانیم نظارت و قانونی را برای رعایت شاخصهای ایمنی، بهداشت و محیطزیست بهصورت جدی داشته باشیم.