کنسرسیوم سنگ آهن زنجان ارزشگذاری 7.5درصدی را برای سنگ آهن ورودی کارخانههای کنستانتره پیشنهاد کرد. به گزارش «فرصت امروز»، در دومین جلسه این کنسرسیوم که با حضور معدنکاران و تولیدکنندگان سنگ آهن برگزار شد، نحوه قیمتگذاری مناسب در فروش داخلی، نحوه فعالیت مشترک تحت عنوان کنسرسیوم، سرمایهگذاری مشترک در طرحهای تکمیل زنجیره ارزش و تاسیس دفاتر منطقهای انجمن سنگ آهن مورد بررسی قرار گرفت.
بهرام شکوری، نایب رییس انجمن سنگ آهن زنجان، در این جلسه با اشاره به تجارب معادن سنگ آهن خصوصی در فروش سنگ آهن به کنسانترهسازان داخلی تاکید کرد: وجود معادن سنگ آهن در کشور مزیت نسبی معدنکاران و کنسانتره سازان است. بنابراین قیمتگذاری باید بهگونهای باشد که توزیع سود اقتصادی در زنجیره به توازن صورت گیرد.
در ادامه همچنین سجاد غرقی، عضو هیاتمدیره انجمن و از معدنکاران سنگ آهن زنجان نیز با بر شمردن سه روش مختلف تعیین قیمت شامل، تعیین قیمت براساس هزینه تمام شده، شاخص قیمت جهانی و نسبتی از زنجیره ارزش، اظهار کرد: دو مورد نخست را به دلیل تفاوتهای کیفی معادن، نوسانات شدید بازار جهانی و دشواریهای محاسباتی عملا منتفی است. محصولاتی مانند کنسانتره و گندله سنگ آهن براساس سهم آنها در زنجیره ارزش و بر مبنای درصدی از قیمت روز شمش فولاد خوزستان (قیمت هر تن کنسانتره 16درصد و قیمت هر تن گندله 24درصد قیمت هر تن شمش فولاد خوزستان) تعیین قیمت میشوند.
بنابراین، تعیین قیمت سنگ آهن فروش داخلی نیز باید بر همین مبنا باشد. همچنین در این جلسه، غدیر قیافه، رییس انجمن سنگآهن، با تاکید بر لزوم حمایت از سرمایهگذاران صنایع معدنی در کشور از تشکیل کمیتههای قیمتگذاری فروش داخلی سنگ آهن در انجمن خبر داد و گفت: فعالیت این کمیتهها منطقهای خواهد بود و قیمتگذاری عملا توسط معدنکاران هر منطقه صورت خواهد گرفت.
او با تاکید بر حمایت انجمن سنگ آهن از تشکیل کنسرسیوم سنگ آهن زنجان، شیوه قیمتگذاری مدنظر این کنسرسیوم را مناسب و منطقی دانست. در همین راستا، معدنکاران حاضر با تکیه بر آمار و ارقام مربوط به تولید و فروش، تعیین قیمت سنگ آهن دانهبندی با عیار متوسط 48 تا 50 را براساس 7.5 درصد از قیمت روز شمش فولاد خوزستان عادلانه دانسته و از آمادگی خود برای تامین کامل سنگ آهن مورد نیاز کنسانتره سازان استان زنجان خبر دادند.