صحبت از انتخابات که می شود همه گمان می کنند هواداران دو رقیب انتخاباتی هیچ وجه اشتراکی نباید با هم داشته باشند، اما در مورد طرفداران دو رقیب دموکرات و جمهوریخواه ریاست جمهوری آمریکا اوضاع کمی فرق دارد. هواداران هیلاری کلینتون و دونالد ترامپ بر سر یک موضوع اشتراک نظر دارند و آن پول است. این موضوع را بررسی های تازه «گروه مالی لینکلن» ثابت می کند.
آن طور که نظرسنجی مؤسسه گالوپ نشان می دهد، در مورد شرایط اقتصادی آمریکا، جمهوریخواهان براین باورند که اوضاع اقتصاد کشورشان وخیم است درحالی که از نظر دموکرات ها وضعیت بسیار هم خوب است. هر کدام از دو حزب درباره چشم انداز مالی شخصی، بازنشستگی و رفتارها و عادت های مالی داستان متفاوتی نقل می کنند، اما درعین حال وحدت نظر جالبی هم دارند.
جیمی اوهل، رئیس برنامه بازنشستگی گروه مالی لینکلن دراین باره گفت: «در انتخابات امسال ما از اینکه چقدر وحدت نظر در رویکردهای دو حزب نسبت به بازنشستگی وجود دارد، کمی غافلگیر شدیم.»
او ادامه داد: «92درصد دموکرات ها و جمهوریخواهان گفتند که نمی خواهند در دوران بازنشستگی کار کنند. این مهم ترین وجه اشتراک همه این افراد در مسئله بازنشستگی بود.»
یافته های این نظرسنجی همچنین نشان می دهد که اعضای هر دو حزب نسبت به شرایط مالی در آینده خوشبین هستند. براین اساس 83 درصد دموکرات ها و 80 درصد جمهوریخواهان درباره آینده مالی شان کاملاً خوشبین هستند و نظرات مثبتی دارند. یافته های این نظرسنجی است مهر تأییدی بر یک نظرسنجی دیگر است که ماه مه امسال مرکز امور پژوهشی عمومی Associated Press-NORC در آمریکا انجام داد و به این نتیجه رسیدکه 60 درصد آمریکایی ها نسبت به آینده مالی شخصی خود مثبت فکر می کنند.
آنها همچنین در این نظرسنجی گفتند که در مدیریت امور مالی روزانه شان معمولی هستند. تنها چهار نفر از هر 10 نفر چه در دموکرات ها و چه در جمهوریخواهان (به ترتیب 38 و 39 درصد) گفتند که از پس برنامه ریزی و بودجه بندی مالی به خوبی برمی آیند. در نظرسنجی مرکز امور پژوهشی عمومی Associated Press-NORC نیز دوسوم آمریکایی ها اعلام کردند که بلافاصله برای پرداخت حتی هزار دلار که از قبل پیش بینی نشده باشد، به مشکل برمی خورند.
براساس این نظرسنجی، پس انداز برای آینده برای آمریکایی ها کار سختی است. 68 درصد دموکرات ها و 70 درصد جمهوریخواهان می گویند هزینه های کنونی شان باعث شده برنامه ریزی برای پس انداز کردن سخت باشد.
آقای اوهل البته این مشکل را جهانی و برای تمام نسل ها می داند. او دراین باره گفت: «برای نسل هزاره (افرادی که بعد از سال 2000 به دنیا آمده اند) نخستین معضل قرض کردن برای تحصیل است. برای بیبی بومرها (افرادی که بعد از جنگ جهانی دوم به دنیا آمده اند) اما تأمین هزینه تحصیل فرزندان دغدغه اوهل است.»
دموکرات ها و جهوریخواهان همچنین در برنامه ریزی برای آینده نیز مشکلات اساسی دارند. تنها 26 درصد از دموکرات ها و 25 درصد از جمهوریخواهان فکر می کنند که به خوبی می توانند برای زندگی در دوران بازنشستگی برنامه ریزی کنند. در مورد آینده هم تنها 27 درصد از دموکرات ها و 33 درصد جمهوریخواهان معتقدند که می توانند برای آینده مالی خانواده خود برنامه ریزی داشته باشند.
به گفته آقای اوهل، چالش اصلی این است که چگونه به افراد آموزش داده شود که خواسته های خود را مدیریت کنند تا بتوانند آنها را برای خانواده برآورده ساخته و بر موانع پیروز شوند.
در این نظرسنجی همچنین مشخص شد که برنامه داشتن برای دوران بازنشستگی یک دغدغه مهم برای همه است. 68 درصد دموکرات ها و 70 درصد جمهوریخواهان اعلام کردند در تلاش هستند تا به این درک برسند که برنامه ریزی برای بازنشستگی یک دغدغه فراگیر است که طی یک فرآیند باید اتفاق بیفتد.
به گفته آقای اوهل، شرکت های فعال در حوزه خدمات مالی باید به مردم کمک کنند که برنامه ریزی های شان برای دوران بازنشستگی تنها منوط به حقوق این دوران نباشد و افراد بتوانند در این دوره هم پول درآورند. در این نظرسنجی همچنین مشخص شد که یک سوم آمریکایی ها یعنی 34 درصد هواداران کلینتون و 28 درصد طرفداران ترامپ صورتحساب کارت های اعتباری شان را با تأخیر می پردازند. حدود 15 درصد از هواداران دو حزب نیز در دو سال گذشته در این مورد دیرکرد داشتند.
آنها همچنین ترجیح می دهند از سیستم های پرداخت تلفن همراه مثل Apple Pay استفاده نکنند. داده های ارائه شده از سوی هواداران نشان داد که طرفداران ترامپ در این نظرسنجی مسن تر از هواداران کلینتون بودند، بنابراین به نظر می رسد طرفداران کلینتون بیشتر به سمت پرداخت از راه دور بروند، اما نتایج این نظرسنجی نشان داد، 78 درصد هواداران کلینتون و 80 درصد هواداران ترامپ اصلاً از این خدمات تابه حال استفاده نکرده اند.
در کل نظرات همه آمریکایی ها نسبت به پول گذشته از اینکه هوادار کدام حزب باشند، به هم بسیار نزدیک است و این در آستانه انتخابات ریاست جمهوری در این کشور اتفاق جالبی به نظر می رسد.