مدیرعامل شرکت پتروشیمی بندر امام با بیان اینکه از نیمه دوم سال 92 هیچ محدودیتی در تولید LPG نداشتیم، گفت: اکنون رونق کار به جایی رسیده که تا قطره آخر ذخایر LPG در مخازن ما به فروش میرسد، به طوری که تولیدات این مجتمع به کشورهای چین، هند و حاشیه مدیترانه صادر میشود.
محمدرضا امیری، در جمع خبرنگاران و در حاشیه نهمین نمایشگاه ایران پلاست با اشاره به کمبود خوراک در مجتمع پتروشیمی بندر امام گفت: ظرفیت اسمی این مجتمع روزانه ١٢٠ هزار بشکه انجیال است و هماکنون روزانه ٨٤ هزار بشکه توسط شرکت مناطق نفتخیز جنوب تحویل داده میشود.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی بندر امام افزود: این مجتمع از ابتدای امسال تاکنون بیش از ٦٠٠ میلیون دلار ارزآوری برای کشور داشته است.
وی با بیان اینکه برای رفع کمبود خوراک، شرکت پتروشیمی بندر امام در حال سرمایهگذاری روی طرحهای انجیال ٣٢٠٠ در غرب کارون و ٢٣٠٠ در جنوب کشور است، گفت: براساس برنامهریزی بیش از یک میلیارد و ٣٠٠ میلیون دلار در طرح ان جی ال ٣٢٠٠ سرمایهگذاری خواهد شد که از این میزان ٧٠ درصد آن متعلق به فاینانس پتروشیمی بندر امام است.
وی از آغاز ساخت دو پروژه توسعهای الفین MEG و اتان ریکاوری در این مجتمع خبر داد و گفت: هماکنون در حال مذاکره با صندوق توسعه ملی، بانکهای داخلی و فاینانسورهای چینی برای تامین منابع مالی این طرحها هستیم.
امیری با بیان اینکه تمامی تولید محصول پارازایلین پتروشیمی بندر امام برای تولید PET به پتروشیمی شهید تندگویان تحویل داده میشود، گفت: هماکنون صادرات این محصول توجیه اقتصادی ندارد.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی بندر امام با تاکید بر اینکه از نیمه دوم پارسال هیچگونه محدودیتی در زمینه صادرات و ذخیرهسازی محصولات پتروشیمی در پتروشیمی بندر امام وجود نداشته است، گفت: هماکنون کشتیهای داخلی و خارجی برای خرید این محصول صف کشیدهاند، اما به دلیل کمبود خوراک برای تحویل محصول با محدودیت روبهرو هستیم.
وی افزود: براساس طراحی قدیمی قرار بود 120هزار بشکه در روز خوراک دریافت کنیم که این رقم در شش ماه گذشته بهصورت متوسط 83 تا 84 هزار بشکه در روز بود و این کمبود خوراک موجب شده که اکنون با 70درصد ظرفیت اسمی تولید کار کنیم.
مدیرعامل پتروشیمی بندر امام با بیان اینکه خوراک NGLها از گازهای همراه تولید نفت است، گفت: وقتی تولید نفت کاهشیافته، تولید گازهای همراه نفت نیز کاهش پیدا کرده است.
امیری با بیان اینکه بعد از توقف تولید بنزین در پتروشیمی بندر امام، تولید واحدهای آروماتیکی روی پارازایلین متمرکز شد، گفت: هماکنون پارازایلین تولیدی به پتروشیمی تندگویان تحویل میشود که بهعنوان خوراک تولید PET از آن استفاده کند و فعلا برنامهای برای صادرات پارازایلین نداریم.
وی ادامه داد: مشارکت پتروشیمی بندرامام و پتروشیمی امیرکبیر برای احداث واحد NGL2300 از سوی وزارت نفت پیشنهاد شده و تاکنون مطالعات اولیه اجرای این پروژه انجام شده است اما باید هزینههای سرمایهگذاری مشخص شود تا در مورد مشارکت در این پروژه تصمیمگیری کنیم.