بسیاری از ثروتمندان تمایل دارند ثروت خود را نهتنها برای گذران زندگی خود نگاه دارند بلکه آن را حفظ کنند تا نسلهای بعدیشان هم از این ثروت استفاده کنند. اگرچه دغدغههایی چون نیازهای روزانه کسبوکار یا تمرکز بر استراتژیهای سرمایهگذاری یا حتی بازگشت سرمایه برای خیلیها در اولویت مسیر ثروت است اما پرداختن بههدف مهمی چون پایدارسازی ثروت موضوعی بس پراهمیت است. چه زمانی باید به فکر نگهداری از ثروت افتاد؟ برای گام نهادن در مسیر حفظ ثروت باید چه پرسشهایی را از خود بپرسید؟ برای پاسخ به این پرسشها و مشابه آنها خوب است به یک پژوهش گریزی بزنیم. نتایج یک بررسی روی 171 فرد بسیار پولدار نشان داده است نگهداری از ثروت به این سادگیها هم نیست و برای حفظ آن باید مرحله به مرحله پیش رفت.
تعریف نگهداری از ثروت و چگونگی اجراییسازی این تعریف
بخش بزرگی از شرکتکنندگان در این پژوهش، خاطر پریشانی نسبت به توانایی خود در نگهداری ثروت داشتند. معضل اول، تعریف «پایداری ثروت» و پس از آن سد بزرگی به نام بودجهبندی ثروت بود. برای نمونه 20درصد پاسخدهندگان اصلا نمیدانستند چقدر مجاز به خرج کردن هستند و به عبارت دیگر چه درصدی از پولشان را اگر خرج کنند میتوانند به حفظ ثروتشان امیدوار باشند. همچنین حدود یک چهارم فکر میکردند که هزینهکرد 10درصد پول یا کمی بیش از آن، آنها را موفق به پایمردی در مسیر نگهداری از ثروت میکند. حال آنکه باید کمتر از اینها خرج کرد و از خرجهای بیمورد و حیف و میلهای پولسوزان پرهیز کرد.
گسترس شعاع دایرههای ارتباطی
پاسخدهندگان به این پژوهش تمایل داشتند تا اهمیت فاکتورهای خارج از کنترل خود مثل روند بازار و اقدامات دولت را بالاتر از حد طبیعی نشان دهند. آنها این عوامل را تهدیدی در مسیر روند پایدارسازی ثروت خود میدانستند و به همین دلیل با آب و تاب راجع به آن نظر میدادند. آنها همچنین در پی کم ارزش جلوه دادن اهمیت فاکتورهای تحت کنترل خود از جمله ارتباطات بودند.
ارتباط آزاد و گسترده با اعضای خانواده در موضوع هر از گاه سختی چون ثروت میتواند یک چالش باشد اما شروع صحبت در این باره با آنها برای آموزش به نسلهای بعدی و اطمینان از اینکه نسل بعدی توان پذیرش مسئولیتهای ناشی از آن ثروت را دارد، ضروری است. اگرچه ازهر پنج نفر دو نفرشان مشکلی با صحبت درباره مسائل مالی با بچهها نداشتند، اما بیشترشان تمایل داشتند این بحث را عقب بیندازند.
پیش گرفتن فرآیند درست
پایدارسازی موفقیتآمیز ثروت نیازمند ترکیبی از استراتژیهای واقعی و گفتوگوهای سازنده میان اعضای خانواده درباره اولویتهای هزینهای و پساندازی است. درحالیکه این روند ممکن است نیازمند تغییراتی در سبک زندگی برای یک خانواده و کار کردن روی بچهها در جهت تعیین اهداف باشد، به تعریف و تثبیت یک فرآیند برای رسیدن به اهداف نیز کمک خواهد کرد. راستی! همین تحقیقات نشان میدهد در فرآیند موردنظر حضور کارشناسان مالی و سرمایهای میتواند بسیار کمککننده باشد، بهویژه اگر پای قانع کردن بچهها به میان آمده باشد. حفظ و نگهداری ثروت نیازمند همسوسازی اهداف و اقدامات است. در واقع بحثها و عملکردها چه برای زندگی و چه در مسیر ثروت باید همگی در مسیر رسیدن به هدفی به نام پایدارسازی ثروت باشد.