جمعه, ۵ بهمن(۱۱) ۱۴۰۳ / Fri, 24 Jan(1) 2025 /
           
فرصت امروز

وزیر نیرو گفت: سال گذشته 12.3 میلیارد لیتر مازوت در کشور مصرف شد که امسال این میزان به 8.2 میلیارد لیتر کاهش یافت که نشان‌دهنده چهار میلیارد لیتری یعنی 33 درصد کاهش مصرف سوخت مازوت در کشور است.  به گزارش ایرنا، حمید چیت‌چیان در همایش دوباره آسمان آبی که به مناسبت 29 دی ماه روز ملی هوای پاک برگزار شد، افزود: مازوت عمده آلودگی شهرها به‌ویژه کلانشهرها را در پی دارد که با تدابیر اندیشیده‌شده درصد زیادی از آن کاهش یافته است.  

وی اظهارکرد: همچنین مصرف گازوییل از 9.3 میلیارد لیتر در سال گذشته به 7.4 میلیارد لیتر در سال جاری رسیده است که کاهش 20 درصدی را نشان می‌دهد.  وزیر نیرو ادامه داد: از اول فروردین سال جاری تا پایان 27 دی ماه میزان مصرف گاز در کشور 41.4 میلیارد مترمکعب بود. در حالی که سال گذشته این رقم 31.2 میلیارد مترمکعب را نشان می‌دهد. در واقع مصرف گاز 33 درصد افزایش یافته است که این اقدام گامی در راستای کاهش آلودگی هواست.  

وی افزود: بخش برق و به طور کلی انرژی یکی از اثرگذارترین بخش‌ها در کیفیت هواست، با توجه به اینکه صنعت برق خود تولیدکننده انرژی است اما بزرگ‌ترین مصرف‌کننده انرژی نیر محسوب می‌شود.  به گفته وی، بیش از یک‌سوم کل گاز طبیعی تولیدشده در کشور برای تولید برق در نیروگاه‌ها مصرف می‌شود. چیت چیان افزود: از کل برق تولیدی کشور که حدود 260 میلیارد کیلو وات ساعت است، بین 90 تا 92درصد از سوخت‌های فسیلی استفاده می‌شود. این در حالی است که مصرف سوخت فسیلی موجب انتشار گازهای آلوده کننده، گلخانه‌ای، ذرات معلق، نیتروژن و هیدروکربن‌های نسوخته می‌شود.

تاثیر بهای نفت در بودجه کشورها

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، تحولات بازار جهانی نفت و تاثیر آن بر بودجه کشورهای تولیدکننده را بررسی کرد. به گزارش روابط عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، دفتر مطالعات انرژی، صنعت و معدن این مرکز اعلام داشت: بانک جهانی، رشد اقتصادی جهان درسال‌های 2015 و 2016 را به ترتیب 4/3 و 5/3 درصد پیش‌بینی کرده است. در همین حال براساس شاخص قدرت خرید رشد اقتصادی جهان در سال 2013 برابر با 1/3 درصد و درسال‌های 2014 – 2016 به ترتیب، 4/3، 4 و 2/4 درصد پیش‌بینی شده است. اگرچه خطرپذیری‌های مثبت بالقوه در اقتصاد جهانی در شرایط کنونی تا حدود زیادی ناشی از محرک‌های رشد اقتصادی آمریکاست، اما از سوی دیگر، خطرپذیری‌های منفی نیز وجود دارد که عمدتا ناشی از افزایش زودتر از موعد نرخ‌های بهره در آمریکا، تضعیف بیشتر اقتصاد منطقه یورو و افزایش چالش‌های ژاپن در خروج بحران و احیای اقتصادی است. این به معنای حرکت آرام روند رشد اقتصادی جهان در سال‌های آینده است.

به پیش‌بینی کارشناسان اقتصادی روند نزولی کنونی قیمت‌های نفت تا سال آینده به‌صورت پیوسته ادامه خواهد یافت. کاهش شدید قیمت نفت که از تابستان 2014 آغاز شده است، نشان‌دهنده تغییرات مهم ساختاری بازار جهانی نفت است. میزان عرضه در فصل دوم سال جاری برابر با 77/92 میلیون بشکه در روز و در فصل سوم معادل 62/93 میلیون بشکه در روز بوده است. در راستای این تغییرات میزان عرضه نفت نسبت به تقاضای آن به سرعت در حال افزایش است. این در حالی است که میزان تقاضای جهانی نفت در فصل دوم و سوم سال 2014 به ترتیب 5/91 و 1/93 میلیون بشکه در روز بوده است. در شرایطی که نفت از ماه ژوئن تاکنون در حدود 40 درصد ارزش خود را از دست داده است تمام فعالان بازار و کارشناسان معتقدند که دوران تازه‌ای در بازار نفت شروع شده است.

اکنون که قیمت نفت ایران از 101 دلار در تابستان سال 2014 با نزولی قابل توجه به کمتر از 70 دلار رسیده است و این سیر نزولی نیز همچنان ادامه دارد و با توجه به این روند دولت باید بودجه سال آینده را برخلاف سال‌های گذشته با نگاه بسیار محتاطانه‌تری تدوین کند و کف قیمت‌ها را با توجه به شرایط کنونی کل بازار جهانی نفت و روند کند رشد اقتصادی در نظر بگیرد. همچنین برای کاهش ریسک و با احتساب شرایط کنونی دنیا و اعمال برخی شرایط ناخواسته علیه ایران، قیمت نفت در لایحه بودجه سال 1394 کل کشور را با ملاحظات دقیق‌تری پیش‌بینی کند.

بنابراین اگر قیمت نفت خام ایران در لایحه بودجه سال 1394، 70 دلار در نظر گرفته شود، حد بالای قیمت نفت در بودجه محسوب می‌شود زیرا قیمت نفت مصوب در بودجه کشورهای صادرکننده نفت در سال 2014 بین 60 تا 100 دلار در هر بشکه تعیین شده، اما اکثر کشورها قیمت بین 70 تا 90 دلار در هر بشکه را برای بودجه خود پیش‌بینی کرده‌اند. کمترین قیمت نفت مصوب در سال 2014 متعلق به ونزوئلا با 60 دلار برای هر بشکه و بالاترین قیمت یعنی 100 دلار در هر بشکه به کشور ایران تعلق داشت . کف قیمت نفت در بودجه سال آینده ایران با توجه به تمام نوسانات بیان شده می‌بایست حدود 60 دلار در نظر گرفته شود تا از بروز مشکلاتی نظیر کسری بودجه ممانعت به عمل آید.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/sheSd2Hg
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکسirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطیکفپوش پی وی سیتماشای سریال زخم کاری 4تخت خوابقیمت کمد دیواریکاشت ابرو طبیعیتاسیس کلینیک زیباییریفرال مارکتینگ چیست؟ماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیستتور سنگاپورخرید PS5مبلمان اداریقیمت طلای آبشدهنرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیکوچینگ فراکوچتعمیر اینورترکناف سقف کناف سقف کاذب
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه