انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران اعلام کرد: واردات فولاد کشور در مقایسه با شش ماهه اول سال 92 رشد 33درصدی داشته و تولید این فلز در این دوره زمانی رشد سه درصدی را نسبت به سال گذشته ثبت کرد. براساس گزارشی که در پایگاه اطلاعرسانی این انجمن منتشر شده، میزان صادرات فولاد در شش ماهه نخست در مقایسه با مدت مشابه در سال 92 افزایش 40 درصدی داشت. همچنین در ارتباط با هزینههای جاری در سال 93 آمده است، قیمت برق 25 درصد و گاز 80 درصد افزایش یافته و علاوهبر آن میزان دستمزد نیز 25 درصد ارتقا یافته درحالیکه نرخ فولاد ثابت ماند.
بررسی انجمن یادشده نشان میدهد، قیمت تمامشده تولید، از نظر حجم تولید و ساختار آن در هر کارخانه حداقل 15 و حداکثر 25 درصد در سال جاری افزایش داشته، اما قیمت فروش ثابت بود. بنابر این گزارش، مصرف فولاد یکی از شاخصهای توسعهیافتگی محسوب میشود و در کشورهای توسعهیافته مصرف سرانه فولاد 320 تا 340 کیلوگرم است و مصرف سرانه در ایران رقم 234 کیلوگرم ذکر شده است. مطالعات کارشناسان اقتصادی در سال 2011 نشان داد که انتظار میرود در منطقه خاورمیانه در سال 2015 تولید فولاد حدود 18 درصد بیشتر از مصرف آن خواهد بود که این میزان بدون احتساب سهم روسیه و چین در بازار است. بررسیها نشان میدهد عراق قادر است سالانه حدود سه میلیون تن فولاد ایران را جذب کند، علاوه براین بازار افغانستان با وجود رکود همچنان در دسترس قرار دارد.
تولیدکنندگان فولاد از شیوه دامپینگ (عرضه کالا به قیمت ارزانتر از قیمت تمامشده) رقبا بهویژه چین نگرانی دارند، مطالعات صورت گرفته در سال 2008 نشان داد، چینیها در مراحل مختلف از خرید سنگآهن تا صادرات آن بیش از 20 نوع یارانه به صادرات فولاد خود میدهند. روشهای تولیدکنندگان فولاد و صادرکنندگان چینی همواره با حمایت دولت این کشور همراه بوده، بنابراین در این شرایط، انتظار تولیدکنندگان فولاد کشورمان از دولت حمایت همهجانبه از تولید داخلی است.