تخممرغ یکی از موادغذایی غنی است که توسط کارشناسان تغذیه توجه و سفارش ویژهای برای مصرف دارد اما در این مورد سرانه مصرف مردم کشور ما تقریبا نصف سرانه استاندارد جهانی است، تولید این محصول در اقصی نقاط کشور میتواند مفید واقع شود، اما استانی که در این کلاف میخواهیم معرفی کنیم با عنوان اینکه نیاز ویژهای به تولید تخممرغ دارد، کرمانشاه است.
به گزارش ایسنا، مهندس بهرام خانی، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه تعداد واحدهای پرورش مرغ تخمگذار در استان را 23 واحد با ظرفیت جوجهریزی 851 هزار قطعه دانست و گفت: تولید سالانه این واحدها 10هزار و 500 تن است.
خانی با بیان اینکه براساس آمارهای موجود سرانه مصرف تخممرغ بین 9 تا 9/5 کیلوگرم در سال است، نیاز سالانه تخممرغ استان را 18هزار و 500 تن دانست که کمبود تخممرغ استان درحالحاضر از طریق استانهای تهران، قم و قزوین که تولید عمده تخممرغ کشور را بر عهده دارند، تامین میشود. وی خودکفایی در زمینه تولید تخممرغ در استان را یکی از اهداف سازمان دانست و از در دست توسعه بودن واحدهای پروش مرغ تخمگذار از طریق راهاندازی واحدهای غیرفعال، توسعه واحدهای موجود یا ایجاد واحدهای جدید خبر داد و افزود: به غیر از تخممرغ، در مورد سایر فرآوردههای دامی هیچ کمبودی در استان وجود ندارد و تمامی فرآوردههای دامی به حد نیاز در استان تولید میشود. در این راستا چند واحد در حال توسعه و چند واحد نیز در مرحله دریافت تسهیلات هستند.
ما هم در این کلاف به سرمایهگذاران حوزه صنایعغذایی پیشنهاد میدهیم برای برطرف کردن نیاز این استان به تخممرغ میتوانند روی حمایتهای دولتی این استان حساب کنند و یک سرمایهگذاری نان و آبدار راه بیندازند.