چهارشنبه, ۳ بهمن(۱۱) ۱۴۰۳ / Wed, 22 Jan(1) 2025 /
           
فرصت امروز
دو سناریوی اوپک برای جایگزینی نفت ایران در ریاض چیست

نقشه برای نفت ایران ؛ روسیه هم بود

5 سال پیش ( 1398/2/31 )
 

ایران پس از روی کارآمدن دولت نخست حسن روحانی و باامضای برجام که محدودیت هایی برای تولید انرژی هسته ای بر ایران تحمیل کرد توانست سهم خودرا اوپک به میزان قبل از تحریم های سال 1391 و 1392 برساند. این میزان تولید و صادرات ایران درادامه خصومت آمریکا با ایران و بازگشت تحریم ها اما حالا درسال 1398 باردیگر باکاهش مواجه وبازار جهانی نفت با کمبود احتملی عرضه مواجه شده است.

به گزارش ساعت 24، آمریکایی ها خود را در کاهش عرضه جهانی نفت مقصر می دانند حالا عربستان را زیر ضرب گرفته اند که باید با افزایش تولید و عرضه نفت به بازارهای جهانی کاهش عرضهنفت ایران را جبران کند. به همین دلیل عربستان روز یکشنبه در شهر جده میزبان نشست مشورتی اعضاء مهم سازمان کشورهای صادرکننده نفت(اوپک) و روسیه بود. نشستی که با هدف ارائه پیشنهاد عملی به گردهمایی رسمی ماه آینده نمایندگان اعضاء اوپک در ژنو، برگزار شد.بزرگ ترین تولیدکنندگان نفت عضو اوپک به همراه روسیه و در غیبت ایران در جده عربستان گرد هم آمدند تا ضمن بررسی تاثیر تنش های رخ داده در خلیج فارس بر عرضه نفت و نیز روند نزولی تولید و صادرات نفت سه کشور ایران، ونزوئلا و لیبی سناریوهای موجود برای حل مشکل کمبود احتمالی عرضه نفت را بررسی کنند.اعضاء اوپک پیش تر و در نشست ماه دسامبر خود در مورد کاهش ۱.۲ میلیون بشکه ای تولید روزانه نفت به توافق رسیده بودند ولی تمدید یا لغو این تصمیم برای نیمه دوم سال ۲۰۱۹ میلادی با توجه به افزایش تنش میان ایران و آمریکا و ادامه بحران داخلی در ونزوئلا و لیبی بحث محوری این نشست خواهد بود.

نقشه برای نفت ایران روسیه

وال استریت ژورنال مدعی شده که در نشست روز یکشنبه تولیدکنندگان عمده نفت دو سناریو برای مدیریت عرضه کافی نفت مورد بررسی قرار گرفته است.سناریوی اول پیشنهاد می کند که کشورهای تولیدکننده نفت به تعهدات پیشین و توافق ماه دسامبر اوپک پایبند باشند. مطابق گزارش اوپک، مجموع کاهش تولید اعضاء روزانه تا کنون ۳۹۶ هزار بشکه در روز بوده و روسیه نیز در این مدت ۴۱۱ هزار بشکه کمتر از توافق ماه دسامبر تولید کرده است. در این صورت عرضه نفت طی نیمه دوم سال ۲۰۱۹ میلادی حدود ۸۰۰ هزار بشکه افزایش خواهد یافت که با ادامه افزایش عرضه آمریکا می تواند کمبود احتمالی در بازار نفت را جبران کند.

سناریوی دوم اعطای اجازه به تولیدکنندگان غیرعضو اوپک برای افزایش پایه تولید به حداکثر سطح ثبت شده طی چهار ماه پیش از توافق ماه دسامبر اوپک را مطرح می کند.تحلیلگران بازار نفت معتقدند اجرای سناریوی اول با وجود افزایش کوتاه مدت عرضه، منجر به کاهش ذخایر نفت کشورها در سه ماهه چهارم سال خواهد شد ولی شبیه سازی سناریوی دوم نشان می دهد که عرضه نفت در سه ماهه چهارم سال به بالاتر از میانگین ۵ سال گذشته خواهد رسید.البته نهایی شدن اجرا هر کدام از این سناریوها منوط به توافق نهایی اعضاء اوپک در نشست ماه ژوئن در وین خواهد بود.تولید نفت ایران که پس از اجرایی شدن توافق هسته ای با کشورهای ۱+۵ به ۳.۹ میلیون بشکه در روز رسیده بود، با خروج یکجانبه آمریکا از برجام به کمتر از ۲.۷ میلیون بشکه در روز رسیده است.

همچنین با لغو معافیت ۸ کشور از شمول تحریم خرید نفت ایران، صادرات نفت این کشور سیر نزولی به خود گرفته است.پیشتر ایران تهدید کرده بود در صورت به صفر رسیدن صادرات نفت این کشور با فشار آمریکا، مانع از صادرات نفت سایر کشورها از تنگه هرمز خواهد شد.همزمان آمریکا از اعزام ناوگان جدید جنگی به خلیج فارس خبر داد و چهار نفتکش در سواحل امارات عربی متحده و خط انتقال نفت عربستان نیز مورد حمله قرار گرفت.افزایش نگرانی نسبت به تامین امنیت عرضه نفت از خلیج فارس، کاهش تولید نفت ونزوئلا به روزانه ۷۰۰ هزار بشکه و اختلال در صادرات نفت به دلیل تشدید جنگ داخلی در لیبی، تردیدها را نسبت به عرضه کافی نفت در نیمه دوم سال ۲۰۱۹ میلادی افزایش داده است.پیش تر دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا نیز از عربستان سعودی و امارات عربی متحده خواسته بود با متقاعد کردن اعضای اوپک، کمبود احتمالی بازار نفت را تامین کنند.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/gf9YLmwX
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکسirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطیکفپوش پی وی سیتماشای سریال زخم کاری 4تخت خوابقیمت کمد دیواریکاشت ابرو طبیعیتاسیس کلینیک زیباییریفرال مارکتینگ چیست؟ماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیستتور سنگاپورخرید PS5مبلمان اداریقیمت طلای آبشدهنرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیکوچینگ فراکوچتعمیر اینورترکناف سقف کناف سقف کاذب
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه