جردن کسلر 5 ساله و محمد اسلام 17 ساله، اعجوبههایی که از طریق وال استریت و خریدوفروش سهام توانستند به ثروت هنگفتی دست یابند برای آینده خود تصمیمهای بزرگی گرفتهاند. به گزارش سنا، چندی است صحبت از ثروت هنگفت دانشآموز 17 ساله، محمد اسلام، در تمام محافل مجازی و غیرمجازی پیچیده است؛ جوانی که تنها در ساعت تفریح خود در مدرسه و با استفاده از اینترنت، توانسته یکی از برجستهترین سهامداران والاستریت شود.
هوش مالی، سن نمیشناسد
اما از طرف دیگر کسی از جردن کسلر 5 ساله خبر ندارد، جردن پسر کوچک یکی از کارکنان رینگ معاملاتی بورس نیویورک، گلن کسلر است. جردن به این دلیل که مادری کارمند دارد و چند روز برای رفتن به مهدکودک حال و اوضاع مناسبی از لحاظ جسمانی نداشته است، مجبور شد تا با پدر برای چند روز متوالی به بورس نیویورک بیاید تا هم پدر از او مراقبت کند هم در خانه تنها نباشد اما این چند روز توانست آینده دیگری را برای جردن رقم بزند. جردن کسلر با استفاده از موبایل پدر و بازی با آن در زمانی که گلن کسلر مشغول کار بود، دست به معامله سهام زد و حالا پساندازی هنگفت برای خود کسب کرده است البته در این میان، راهنماییهای پدر جردن، یکی از رموز موفقیت وی محسوب میشود. این داستانها، موضوع جدیدی در بحث فاینانس و معاملهگری نیست.
محمد اسلام 17 ساله، دانشآموز دبیرستان Stuyvesant امریکا که با مجله نیویورک در خصوص ثروت 72 میلیون دلاری خود از طریق خریدوفروش سهام مصاحبه کرده است، داستانی جداگانه دارد. محمد اسلام قبل از اینکه توسط مجله نیویورک کشف شود در سال 2013 میلادی از سوی موسسه Business Insider بهعنوان یک پدیده در سرمایهگذاری نامیده شده بود اما در این بین معاملهگران برجسته در بورس نیویورک به درستی معاملات محمد اسلام شک دارند و برخی دلایل را در این بین برای به اثبات رساندن ابهام در معاملات این نوجوان مطرح کردهاند.
17 سال برای معامله سهام، سنی قانونی نیست
جاش براون، مدیر شرکت مـدیـریـت سرمایهگذاری Ritholtz Wealth Management در این خصوص اظهار کرد: نخستین چیزی که یک نوجوان برای معامله سهم در بورس نیویورک احتیاج دارد سن قانونی 18 سال است، اما نوجوانان کمتر از 18 سال تنها میتوانند با کدهای معاملاتی والدین خود و تحت نظارت آنها برای خریدوفروش تمرین کنند، اما نکتهای که در این بین محمد اسلام به آن اشاره کرده این است که پدر وی علاقهای به معامله سهام ندارد و براساس قانون نوجوانان کمتر از 18 سال نمیتوانند بدون کنترل والدین خود به حسابهای کارگزاری دسترسی داشته باشند.
اظهارات پر تب و تاب از مراحل رسیدن به کمال
حتی قبل از اینکه شما با اعداد آشنایی کافی داشته باشید میدانید که شخصی که در معاملهگری حرفهای تلقی میشود، مسیر مشخصی برای خود معلوم میکند که بتواند آن را با استدلال و منطق توضیح دهد. محمد اسلام به مجله بیزینس اینسایدر اعلام داشت: من طبق اصول خودم معاملات را انجام میدادم و هیچ وقت در این بین گمراه نمیشدم و قانون اصلی بازار مبنی بر کاهش شکست و افزایش سود را رعایت نمیکردم و این اخلاق معاملهگری موجب افزایش بازدهی من شد و به همین دلیل آن را سرلوحه کار خود قرار دادم.
این شعار که «من هیچ وقت گمراه نمیشوم» با ذات بازارهای بورس که «نوسان» و «بازدهی» در آن اغواکننده است در تضاد است. معامله در این بازارها همیشه همراه با سود و زیان بوده و خواهد بود و اینکه محمد اسلام مدعی شده است همواره بر موج بازدهی سوار بوده و هیچ وقت در بازار ضرر نکرده است، در واقع امری محال است. همانطور که ارنست همینگوی معتقد بود بازارها همه مشتریان خود را میشکنند اما برخی در این مراحل شکستن، مقاومت میکنند و تنها ترک میخورند اما هیچ انسانی بزرگتر از بازار نیست و دیسیپلین آخرین نکتهای است که یک معاملهگر در بازار به آن توجه میکند نه نخستین نکته.
گفتوگو در خصوص مسائل حرفهای بازار
تیموتی اسکایز، یکی از سرمایهداران ارشد بازار نیویورک و مدرس روشهای سرمایهگذاری در این خصوص اظهار کرد: این دانش آموز دو سال گذشته با ایمیل با من تماس گرفت و چند سوال جزئی و پیش پا افتاده در خصوص بازار و داستان افراد مشهور و موفق بازار پرسید. وی در آن سالها نوجوانی بسیار ناآشنا بود که تنها هزار دلار ذخیره داشت. او طی ایمیلهای بعدی از من تقاضا داشت تا راه ورود به بورس نیویورک و سرمایهگذاری هزار دلاری را به وی بیاموزم، به همین دلیل منطقی نیست که نوجوانی که دو سال پیش با هزار دلار وارد بورس نیویورک شده است و سوالهای پیش پاافتادهای در خصوص بازار و سهام میپرسد و آشنایی حتی جزئی هم با بازار نداشته است بتواند در طول دو سال، 72 میلیون دلار کسب کند.
شروع معاملات با سهمهای «پنی»
سهام «پنی» به سهام شرکتهای کم بازده، اشاره دارد که سهام آنها به یک دلار هم نمیرسد و براساس پنی و پول خرد معامله میشوند. محمد اسلام طی مصاحبه خود با مجله نیویورک اعلام کرده که از سهام پنی معاملات را آغاز کرده است به طور فرض اگر وی با سرمایه 1500 دلاری وارد بورس نیویورک شده باشد طی دو سال بعدی، با احتساب بازدهی بسیار کم شرکتهای «پنی» و کمی چاشنی خوشبینی، وی تنها موفق به کسب 200 هزار دلار شده است. اما طی بحرانهای اخیر مالی در بورسهای جهان و کاهش قیمت نفت و سقوط دسته جمعی شاخصها، سهام «پنی» نیز افت داشته است و این نکته با اظهارات محمد اسلام مبنی بر بازدهی 100 درصدی از سهام شرکتهای «پنی» مغایرت دارد.
72 میلیون دلار مرز ناباوری را هم رد کرده است!
جالب است بدانید که محمد اسلام با خریدوفروش مجازی سهام از راه دور در وقت تنفس ناهار چنین درآمدی را به دست آورده است. محمد و دو نفر از دوستانش قصد دارند در ماه ژوئن سال آینده پس از فارغالتحصیل شدن از مدرسه و دریافت جواز کار، بنیاد سرمایهگذاری خصوصی خود را تاسیس کنند. هدف آنها کسب یک میلیارد دلار درآمد از طریق معاملات بورس تا آخر سال آینده میلادی است. این دانش آموز امریکایی در حال حاضر، با استفاده از ثروت خود خودروی «بیامو» خریداری کرده، اما هنوز گواهینامه رانندگی نگرفته است. وی همچنین آپارتمان گرانقیمتی در محله منهتن نیویورک خریداری کرده اما پدر و مادرش مخالف اسبابکشی به آنجا هستند.