دونالد ترامپ؛ میلیاردر نیویورکی و جنجالی که تاکنون هیچ پست دولتی نداشته و در هیچ محفل سیاسی شناخته شده نبود و به نظر می رسد که برای مواضع سیاسی حزب جمهوریخواه هم هیچ اهمیتی قائل نیست.
او تا قبل از انتخابات مقدماتی آمریکا بیشتر به واسطه انتشار کتاب هایش در مورد اقتصاد و راه های پولدار شدن شناخته شده بود اما حالا با پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، رئیس جدید کاخ سفید لقب گرفت. حال انتخاب این میلیاردر جمهوریخواه در آمریکا باعث شده است تا حوادثی در داخل و خارج آمریکا رخ دهد که از مهم ترین آنها می توان به افزایش مهاجرت آمریکایی ها به کانادا و نیوزیلند اشاره کرد.
ترامپ در دسامبر سال گذشته گفت که «تا وقتی معلوم شود دور و برمان چه خبر است» باید از ورود تمامی مسلمانان به آمریکا جلوگیری کرد. این سخنان او تیتر رسانه های بین المللی شد. هرچند اخیراً از این موضع کمی عقب نشینی کرده است و می گوید که این حرف ها فقط یک توصیه بوده و ممنوعیت ورود فقط شامل ملت هایی خواهد شد که «سابقه مشخصی در تروریسم» علیه آمریکا و متحدانش دارند.
حتی برخی از کارشناسان سیاست خارجی معتقدند، اگر ترامپ طبق وعده های خود درخصوص برنامه های مهاجرت و ضدتروریسم عمل کند، در های آمریکا به روی یک سوم جهانیان قفل خواهد شد.
اما می توان از صحبت ترامپ درباره ساخت دیواری حائل میان آمریکا و مکزیک برای ممانعت از ورود مهاجران، سیاست های مهاجرتی او را ارزیابی کرد، اگرچه او اندکی از مواضع خود که در سخنرانی های یک سال گذشته داشته مبنی بر اخراج مهاجران بدون مدرک عقب نشینی کرده است، اما به عقیده کارشناسان با وضع محدودیت هایی پیرامون مهاجرت به آمریکا، بازار نیروی کار این کشور دچار کمبود خواهد شد؛ کمبودی که می تواند به اقتصاد این ابرقدرت اقتصادی لطمه بزند و کمر اقتصاد آمریکا را خم کند.
به احتمال زیاد دونالد ترامپ در نخستین اقدام خود همه مهاجران غیرقانونی که مجرم هستند را از خاک آمریکا بیرون خواهد کرد، اما انتخاب ترامپ به عنوان ریاست جمهوری خبر بدی برای افرادی است که قصد مهاجرت به این کشور را داشته اند.
براساس آمارهای سال 2014، حدود 42 میلیون نفر از جمعیت 318 میلیونی آمریکا را مهاجران تشکیل داده اند. همچنین در سال 2014 تعداد مهاجران به این کشور حدود 3/ 1 میلیون نفر بوده است. مبدأ اصلی این مهاجرت ها به ترتیب کشورهای هند، چین، مکزیک و کانادا است.
علاوه بر این به گزارش رویترز، به نظر می رسد بسیاری از آمریکایی ها در مهاجرت به کانادا پس از پیروزی احتمالی ترامپ جدی هستند. بسیاری از مخالفان ترامپ به دلیل مواضع وی پیش از برگزاری انتخابات اعلام کرده بودند درصورت راهیابی نامزد جمهوریخواهان به کاخ سفید، آمریکا را ترک خواهند کرد.
به گزارش روزنامه ایندیپندنت ساعاتی پس از پیروزی دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، وب سایت اداره مهاجرت کانادا به دلیل حجم بالای بازدیدها از سوی بازدیدکنندگان آمریکایی از دسترس خارج شد و بازدیدکنندگان این سایت هنگام مراجعه با خطای دسترسی مواجه شدند. به نظر برخی کارشناسان، چنین مشکلی به علت افزایش ناگهانی مراجعه شهروندان آمریکایی به این سایت پس از مشخص شدن پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ایجاد شده است.
این روزنامه همچنین افزود: «به نظر می رسد شمار قابل توجهی از آمریکایی ها از نتیجه انتخابات به نفع ترامپ نگران هستند و همین موضوع باعث شده است که خود را برای ترک این کشور و عزیمت با خانواده های خود برای زندگی در کانادا آماده کنند.»
اما از دسترس خارج شدن وب سایت اداره مهاجرت آمریکا تنها اتفاقی نیست که در این چند ساعت روی داده، بلکه عبارت «چگونه به کانادا مهاجرت کنیم» نیز براساس آمار گوگل از سوی کاربران به شدت جست وجو می شود. همچنین گزارش ها حاکی از آن است که اوباما پیش از این گفته بود اگر ترامپ پیروز شود شاید از آمریکا به کانادا برود.
علاوه برکانادا، نیوزیلند نیز اعلام کرد بسیاری از افراد، مهاجرت آمریکایی ها به دیگر کشورها را پس از پیروزی «دونالد ترامپ» در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا خنده دار فرض کرده بودند، اما هجوم به تارنمای مهاجرت نیوزیلند نشان می دهد این امر شوخی نبوده است.
تارنمای رادیوی نیوزیلند روز پنجشنبه به نقل از اداره مهاجرت این کشور اعلام کرد که تارنمای این مرکز روز چهارشنبه شاهد 56 هزار و 300 بازدید کننده بود که حدود 2هزار و 500 برابر موارد روزهای عادی است.
علاوه بر این اداره مهاجرت نیوزیلند اعلام کرد طی 24 ساعت گذشته تارنمای نیوزیلند که شامل اطلاعات در مورد زندگی، کار، تحصیل و سرمایه گذاری در این کشور است 70 هزار و 500 بازدیدکننده از سوی آمریکا داشته است، درحالی که میانگین روزانه بازدید از این تارنما یک هزار و 500 بازدید است.
اداره مهاجرت نیوزیلند همچنین اعلام کرد که به طور معمول حدود 3هزار ثبت نام در هر ماه از طریق تارنمای نیوزیلند از اتباع آمریکایی علاقه مند به تحصیل، کار یا سرمایه گذاری دریافت می شد، اما طی 24 ساعت گذشته 7هزار و 287 ثبت نام از شهروندان آمریکایی دریافت شده است.