بعضی از صفحههای کتاب در شبکههای اجتماعی نه به دست ناشران طراحی شده و نه کتابفروشان، بلکه ادمینهای آنها کرم کتابهایی هستند که دوست دارند دیگران را در آنچه میخوانند شریک کنند. در این صفحهها تصاویری از کتابها و شرحی دربارهشان اغلب با چیدمانی از چای یا قهوه و لوازمالتحریر همراه است. در کامنتهای هر پست عدهای دوستانشان را منشن کردهاند و از آنها خواستهاند نگاهی به پستها بیندازند. بعضی نظرشان را درباره کتاب گفتهاند و بعضی دیگر هم سوالاتی درباره کتابهایی که دنبالشان میگردند، پرسیدهاند.
کاربری با اسم ویولا که خودش را یک دختر کرم کتاب مینامد پستهایی با تصویر کتابها گذاشته و برای هر کدام چیزی نوشته است. او درباره کتاب دارالمجانین جمالزاده نوشته: «وقتی به آخرین صفحه کتاب رسیدم دنیا در نظرم بهصورت دارالمجانین پهناوری آمد که کرورها دیوانگان عاقلنما و خرد پیشگان مجنون صفت در صحنه آن در رفتوآمد و نشست و برخاست باشند. بر من ثابت شد که اگر مردم دیوانههای دائمی نباشند، بدون شک هر آدمی طی 24ساعت شبانهروز دست کم ولو فقط چند لحظهای نیز شده به یکی از انواع بیشمار جنون که غضب، حرص، شهوت، بغض، عداوت، خست، اسراف، حسادت، جاهطلبی و. . . است، مبتلا میشود.»
یکی دیگر از کاربران برای صفحهاش عنوان «کتابخانهمجازی» را انتخاب کرده و در هر پست یکی از کتابهای مورد علاقهاش را معرفی کرده است. کاربران دیگر هم در کامنتهای هر پست نظرشان را درباره کتاب نوشتهاند و دیگران را به خواندن آن تشویق کردهاند. بعضی از آنها هم خواستهاند در معرفی کتاب مشارکت داشته باشند. ادمین صفحه در پاسخ به یکی از کاربران که خواسته کتاب موردنظرش را معرفی کند، از او خواسته تصویر کتاب را دایرکت کند تا او بعد از خواندن دربارهاش بنویسد. این صفحه را 3074 نفر فالوور میکنند.
در یکی دیگر از صفحات معرفی کتاب که عنوان «کتابباز» را برای خودش انتخاب کرده، ادمین که 21/5K فالوور دارد و کامنتهای بعضی از پستهایش به صد تا میرسد، کتابهای تازه منتشر شده را معرفی میکند و بخشی از آنها را زیر عکس کتاب مینویسد. در یکی از پستها او در پاسخ به سوال کاربرانی که گفتهاند به کتابخوانی علاقه دارند اما نمیدانند از کجا شروع کنند نوشته: «باید بگم که همین امروز سعی کنین حداقل پنج صفحه کتاب بخونین. کتاببازهای سابقهدار که نیاز به توصیه ندارن و همه جا کتاب همراهشونه و مطالعه روزانه رو فراموش نمیکنن، اما دوستانی که تازه به جمع ما پیوستن، به کتابخوانی علاقه دارن اما به هر دلیلی هرگز یک کتاب رو تا انتها نخوندن یا تعداد کتابهایی که کامل مطالعه کردن یا درسی بوده یا به تعداد انگشتهای یکی از دستاشون هم نمیرسه، از همین امروز شروع کنن.» او به این افراد توصیه کرده از داستانهای کمحجم شروع کنند و داستان معامله پرسود از ایتالو کالوینو را به آنها پیشنهاد کرده است.
صفحه «گروه کتابخوانی» هم در اینستاگرام به معرفی کتابها اختصاص دارد. این صفحه که 82K فالوور دارد هم کتابهایی را معرفی میکند و بعد مخاطبانش در کامنتها درباره کتاب نظر میدهند. در آخرین پست ادمین از مخاطبان خواسته نظرشان را درباره کتاب برادران کارامازوف بنویسند. بسیاری از کاربران روی خواندن آن با ترجمه صالح حسینی تأکید کردهاند. یکی از کاربران هم نوشته: «به نظرم برای لذت بردن از آثار داستایوفسکی و استفاده بردن هر چه بیشتر از متنش باید به همون ترتیبی که چهار اثر بزرگش را نوشته آنها را خواند.» تعداد کامنتها در این صفحه گاهی از صد گذشته و بحثهایی درباره کتابها در گرفته اما اغلب اظهارنظرها به اعلام علاقهمندی به کتاب معرفی شده یا توصیه برای خواندن او ختم شده است.
در شرح صفحه «کتابدوست» آمده: معرفی کتاب به همراه بخشی از متن. این صفحه 13/7K فالوور دارد و تا به حال 74 پست در معرفی کتابهای مختلف ثبت کرده است. در هر پست بخشی از کتاب نوشته شده و بعد مشخصات آن آمده تا کسانی که تمایل دارند آن را بخوانند راحتتر پیدایش کنند. بعضی از کاربرانی که روی ترجمه حساسترند هم گاهی بحثهایی در این باره راه انداختهاند. مثلا در پستی که در معرفی کتاب اوهامریچارد باخ نوشته شده، یکی از کاربران گفته: «عنوان این کتاب illusion است و با نام پندار هم ترجمه شده. به نظرم آن عنوان و ترجمه برای کتاب مناسبتر است.»