دوشنبه, ۳ دی(۱۰) ۱۴۰۳ / Mon, 23 Dec(12) 2024 /
           
فرصت امروز
سازمان تعاون روستایی پول ندارد

مطالبات ذرت‌کاران در تعلیق

9 سال پیش ( 1393/11/18 )
پدیدآورنده : مولود غلامی  

ذرت دانه‌ای، یکی از نهاده‌های مهم در صنعت مرغداری و دامپروری است که به‌عنوان غذای دام و طیور مصرف می‌شود‌. صنایع مرغداری و دامداری کشور سالانه حدود هفت میلیون و 200 هزار تن ذرت دانه‌ای نیاز دارند که حدود دومیلیون تن آن در کشور تولید می‌شود و بیش از پنج میلیون تن در سال واردات داریم. با توجه به این میزان نیاز، دولت همواره در سال‌های اخیر بر افزایش کشت ذرت دانه‌ای در کشور تاکید فراوانی داشته است تا جایی که امسال قیمت تضمینی این محصول را تا 90 درصد افزایش داد‌. در سال 92 قیمت خرید تضمینی ذرت 465 تومان در هر کیلوگرم بود اما این میزان در سال 93 به 870 تومان افزایش یافت و رشد 90 درصدی داشت.

سیاست حمایتی دولت در محاق

یکی از اهداف این سیاست دولت، تشویق و ترغیب کشاورزان به کشت ذرت دانه‌ای بود که در پشت برخی کارشکنی‌ها پنهان ماند و موجب دلزدگی ذرت‌کاران شد‌. امسال سازمان تعاون روستایی (به نمایندگی از وزارت کشاورزی در موضوع خرید تضمینی محصولات کشاورزی) اقدام به خرید تضمینی ذرت از کشاورزان کرد‌. بر همین اساس حدود 260 هزار تن ذرت از کشاورزان خوزستان خریداری شد و کشاورزان سایر استان‌های جنوبی نیز محصول ذرت خود را به این سازمان تحویل دادند‌. با گذشت سه ماه از تحویل محصول ذرت، کشاورزان هنوز بهای فروش محصول خود را دریافت نکرده‌اند و تنها بخش کوچکی از مطالبات آنها پرداخت شده است. 

حسین صفایی، رییس سازمان مرکزی تعاون روستایی، دلیل پرداخت نشدن مطالبات ذرت‌کاران را همکاری نکردن برخی از بانک‌ها اعلام کرده و به «فرصت امروز» می‌گوید: با مشکل نقدینگی مواجه هستیم و نتوانستیم از طریق تسهیلات بانکی، مطالبات ذرت‌کاران را بپردازیم‌. وی می‌افزاید: دو، سه بانک همکاری نکردند و تسهیلات مورد نیاز را در اختیار سازمان تعاون روستایی قرار ندادند‌. بانک‌ها بیشتر به بنگاه‌ داری تمایل دارند اما بهتر است به موضوعاتی مانند خرید تضمینی محصولات کشاورزی که یک مسئله اجتماعی است نیز توجه کنند‌. رییس سازمان مرکزی تعاون روستایی، حجم بالای خرید تضمینی ذرت را دلیل دیگری برای پرداخت نشدن بهای ذرت به کشاورزان ذکر و اظهار می‌کند: با گذشت بیش از دو ماه از خرید تضمینی هنوز موفق به پرداخت پول ذرت‌کاران نشده‌ایم‌. از بانک‌ها می‌خواهیم در این زمینه همکاری کنند و تسهیلات لازم را بپردازند.

ذرت‌کاران ناتوان از کشت بهاره

کرامت وکیلی‌پور، رییس مجمع ملی خبرگان کشاورزی، در پاسخ به این موضوع به «فرصت امروز» می‌گوید: دولت از نظر مالی در مضیقه است و می‌خواهد با استفاده از منابع بانک‌ها و تسهیلات بانکی، بدهی‌هایش را به کشاورزان بپردازد‌. در این میان بانک‌ها هم حافظ منافع سهامداران و سپرده‌گذاران خودشان هستند در آخر هم کشاورزان زیان می‌بینند و دست‌شان به جایی بند نیست. وی با اشاره به مشکلات مالی ذرت‌کاران می‌افزاید: ذرت کاران به امید اینکه پول فروش محصول خود را بگیرند و با آن نهاده‌های کشاورزی برای کشت گندم بهاره را تامین کنند، اقدام به فروش ذرت به سازمان تعاون روستایی کردند‌. اکنون با این وضعیت زمین‌های کشاورزی‌شان رها شده و توان کشت ندارند‌.

رییس مجمع ملی خبرگان کشاورزی، با اشاره به شعار حمایت از تولید از سوی مسئولان، تصریح می‌کند: در همه جای دنیا از کشاورز و تولیدکننده حمایت می‌شود اما در کشور ما حمایت از کشاورزان و تولیدکنندگان تنها در حد حرف و شعار است و در عمل چنین نیست، برای نمونه بانک‌ها در صورت پرداخت تسهیلات به کشاورزان سود دو رقمی مطالبه می‌کنند‌. کشاورز با سرمایه اندک چاره‌ای جز استفاده از منابع بانک‌ها ندارد و باید بهره و کارمزد دست کم 18 تا 24 درصدی بانک‌ها را بپذیرد.

سود 2رقمی بانک‌ها و ناتوانی کشاورزان

وکیلی‌پور ادامه می‌دهد: مگر تولید در کشاورزی آن هم در بهترین شرایط مدیریتی چقدر سود دارد که بهره دو رقمی بدهیم؟ وقتی پس از گذشت نزدیک به سه ماه از فروش محصول (ذرت) هنوز دست‌مان به جایی بند نیست و چشم به بانک‌ها دوخته‌ایم تا منابع مالی را تامین کنند چگونه می‌توان شعار حمایت از تولید را باور کرد؟ این در حالی است که بانک‌ها منابع مالی برای واردات محصولات کشاورزی را به آسانی فراهم می‌کنند‌. تمامی مشکلات ما از جایی ناشی می‌شود که یک تشکل واقعی و قوی نداریم چون دولت اجازه نمی‌دهد کشاورزان دارای تشکلی نیرومند شوند‌. بنابراین مشکلات ما نیز ادامه خواهد داشت.

وی به برگزاری نمادین تقدیر از کشاورزان برتر که هر سال توسط وزارت جهاد کشاورزی برگزار می‌شود اشاره و اظهار می‌کند: امسال به‌عنوان کشاورز نمونه به تهران دعوت شدیم و آقای رییس‌جمهور نیز آمدند و تقدیر و سخنرانی کردند اما برای چند دقیقه پای درددل ما کشاورزان ننشستند‌. تنها دیدگاه‌های خود را بیان کردند و رفتند‌. رییس مجمع ملی خبرگان کشاورزی تصریح می‌کند: ما صرفا برای گرفتن یک سکه و لوح تقدیر به این همایش‌ها نمی‌آییم‌. دل‌مان می‌خواهد مسئولان تنها چند دقیقه هم که شده به حرف‌های ما گوش کنند و سخنان ما را از زبان خودمان بشنوند نه از مسئولان دولتی‌. این خواسته زیادی برای کشاورزانی که تامین‌کننده امنیت غذایی و ملی کشور هستند، نیست.

بی‌مهری به قشر کشاورز

مسعود اسدی، کشاورز برتر و رییس مجمع ملی تشکل‌های کشاورزی نیز در گفت‌و‌گو با «فرصت امروز» از پرداخت نشدن بهای فروش ذرت به کشاورزان جنوب کشور انتقاد می‌کند و می‌گوید: طبق قانون برخی بانک‌ها موظف هستند منابع مورد نیاز را در اختیار دولت قرار دهند تا سازمان تعاون روستایی با استفاده از تسهیلات بانک‌ها طلب کشاورزان را بپردازد‌. شوربختانه این بانک‌ها به کشاورزان بی‌مهری می‌کنند و منابع لازم را تامین نمی‌کنند. این بانک‌ها اهمیتی به بخش‌کشاورزی و کشاورزان نمی‌دهند در حالی که اگر ما از قشر دیگری بودیم، بی‌تردید منابع لازم را فراهم می‌کردند‌. البته عذر بانک سپه به دلیل خرید سنگین گندم از کشاورزان و کمبود منابع مالی پذیرفتنی است اما بانک‌های دیگر که دولتی هم هستند وقعی به قوانین دولت نمی‌گذارند!

کشاورزان آماده تحریم بانک‌ها

رییس مجمع ملی تشکل‌های کشاورزی در ادامه سخنان خود، با لحنی تند، هشدار می‌دهد: اگر این وضعیت ادامه یابد، کشاورزان دست به تحصن خواهند زد‌. همچنین در مجمع ملی تشکل‌های کشاورزی عملکرد بانک‌ها نسبت به همکاری با کشاورزان رصد می‌شود و در صورتی که بانک یا بانک‌هایی بی‌توجهی‌شان ادامه داشته باشد، کشاورزان آنها را تحریم خواهند کرد و حتی سرمایه‌های خردشان را نیز از آن بانک‌ها خارج می‌کنند‌. امیدواریم بانک‌ها در اجرای قانون که بنگاه‌داری را ممنوع اعلام کرده، عمل و به مصوبه مجلس تمکین کنند و دست‌کم در حوزه کشاورزی بنگاه‌داری نکنند. اسدی تاکید می‌کند: کشاورزان اکنون با مشکلات معیشتی روبه‌رو هستند و در رایزنی‌هایی که مجمع با نمایندگان مجلس داشته، در صورت ادامه کارشکنی بانک‌ها، استیضاح وزیر اقتصاد توسط نمایندگان در مجلس مطرح خواهد شد.

تمامی مشکلات ما از جایی ناشی می شود که یک تشکل واقعی و قوی نداریم چون دولت اجازه نمی دهد کشاورزان دارای تشکلی نیرومند شوند بنابراین مشکلات ما نیز ادامه خواهد داشت

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/CzG2V3we
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطیکفپوش پی وی سیتماشای سریال زخم کاری 4تخت خوابخرید کتاب استخدامیقیمت کمد دیواریکاشت ابرو طبیعیپارتیشنتاسیس کلینیک زیباییریفرال مارکتینگ چیست؟ماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیستتور سنگاپور
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه