این قسمت: عیدی!
در سومین پارت از سهگانه قوانین نوروزی به سراغ عیدی دادن و عیدی گرفتن رفتیم. از قدیم میگفتند مهریه رو کی داده و کی گرفته! منتها از اونجایی که امروزه مهریه را همه میدهند و همه میگیرند، خودپرداز این ضربالمثل را اینگونه تغییر داده که؛
«عیدی را کی داده و کی گرفته!»
ماجرای دادوستد عیدی نیز از مواردی است که اگر قوانینش دقیق رعایت شود، بسیار مفید و درآمدزاست، ولی خدای نکرده اگر سهلانگاری صورت پذیرد عواقب جبرانناپذیری به همراه خواهد داشت.
نکته مهم در تبادل عیدی
شما باید لیستی مناسب از فرزندان دوستان و آشنایان تهیه کنید و سن آنها را به دقت یادداشت کنید. بعد از انجام این مرحله عملیات فیلترینگ را آغاز کنید.
فیلترینگ اول
افراد بالای 15 سال را از لیست خود حذف کنید. دقت داشته باشید که نوجوانان بالای 15 سال بهشدت دوست دارند که با آنها مانند افراد بزرگسال برخورد شود. در نتیجه عیدی شما به آنها همین حس بزرگی است. به این صورت که به باقی فینگیلیها عیدیتان را بدهید و وقتی به این نوجوان عزیز رسیدید، طوری برخورد کنید که او دیگر بزرگتر از این حرفهاست که عیدی بگیرد، همین موضوع از تراول 50 هزار تومانی برای او ارزشمندتر است. به این فیلترینگ برد- برد نیز میگویند.
فیلترینگ دوم
اگر فرزندی دارید و در عید دیدنی، صاحبخانه به فرزندتان عیدی نداد، به هیچ عنوان پوریای ولی بازی در نیاورید! شما نیز عیدی ندهید. مگر چقدر درآمد دارید که اینگونه پولهایتان را حیف و میل میکنید؟
فیلترینگ سوم
در این مرحله با هوشمندی تمام چند روز مانده به تعطیلات نوروز به بانک بروید و 50 هزار تومان پول نو و تا نخورده بگیرید. سعی کنید همه 2 هزار تومانی باشد. روی هر کدام با یک خودکار جملهای از یکی بزرگان مانند کوروش کبیر یا حسین پناهی یا مارک تواین یا امیر قلعه نویی و. . . نوشته و آنها را بهعنوان عیدی به فینگیلیهای فامیل بدهید.
با این حرکت هم هزینههایتان پایین میآید و هم اینکه حرکتی بدیع انجام دادهاید. دلیلش را هم بگویید که دوست ندارید این پول خرج شود و علاقهمندید گیرنده عیدی آن را به یادگار نگه دارد. سعی کنید خاطرهای قلابی از جدتان تعریف کنید که به شما همین عیدی را داد و تا به این سن ارزشمندترین عیدی بوده که دریافت کردهاید. اگر سه مرحله فیلترینگی بالا را رعایت کنید، سنت عیدی دادن و عیدی گرفتن میتواند بسیار شادیزا و نشاطآور باشد وگرنه عید را زهرمارتان میکند.