مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اعلام خبر قطع انشعاب 3057 مشترک پرمصرف، گفت: به این مشترکان برای رعایت الگوی مصرف یک ماه فرصت داده بودیم اما در فاز اول قطع انشعاب به دلیل نبود توجیه، انشعاب مشترکانی که 200 مترمکعب آب مصرف میکردند را بدون هشدار قطع کردیم.
محمد پرورش، اظهار کرد: قطع هفتساعته آب بهمنظور اطلاعرسانی به مشترکان است که بدانند مصرف بالایی دارند و فقط روی کاغذ بهعنوان مشترکان پرمصرف ثبت نمیشوند. البته برای کسب نتایج بیشتر، مصوبات سختگیرانه دولت نتیجهبخش خواهد بود و تاثیر بیشتری دارد.
وی با اشاره به اینکه یک ماه به مشترکان پرمصرفی که بیش از 50 مترمکعب آب مصرف میکردند، برای کاهش مصرف فرصت دادهایم، گفت: 3057 مشترک شناسایی شده بودند که پس از یک ماه، در 24 و 25 شهریورماه به مدت هفت ساعت انشعاب آنها قطع شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران، افزود: هشداری که به مشترکان مذکور داده شد بهخاطر مبحث مشتریمداری که همواره به آن توجه داریم بود وگرنه مصرف 200 مترمکعب آب هیچ توجیهی ندارد و در فاز اول بدون دادن فرصت، انشعاب آنها قطع شد.
به گزارش ایسنا، پرورش با تاکید بر اینکه اقدامات سختگیرانهتری در پیش است، گفت: از این پس اقدامات سختگیرانه با مشترکان پرمصرف صورت میگیرد تا مصرف بیش از حد آب کاهش پیدا کند.
نصب تجهیزات کاهنده آب مشترکان پرمصرف
همچنین وزیر نیرو اظهار کرده است که در جلسه هیات دولت قرار شد تا افزایش قیمتی در پلههای بالای تعرفه پلکانی انجام شود تا مشترکان پرمصرف به دلیل انگیزه اقتصادی مصرف خود را کاهش دهند.
حمید چیتچیان، وزیر نیرو پیش از این در جلسه هیات دولت در نشست خبری با اشاره به اخبار مطرح شده در مورد کمبود منابع و بحران آب، خاطرنشان کرده بود گزارش تشریحی در مورد منابع و مصارف آب در شهر تهران ارائه شده است. وی با اشاره به بخشهایی از این گزارش خاطرنشان کرد: در تهران حدود 25 درصد از کل آب شرب مصرفی کشور را تولید و مصرف میکنیم. با توجه به اینکه جمعیت تهران 12 درصد جمعیت کل کشور است، این حجم آب مصرفی نشان میدهد که تهرانیها دوبرابر کل متوسط کشور آب مصرف میکنند.
وزیر نیرو با توجه به نرخ رشد جمعیت کشور در سالهای اخیر، اظهار کرد: با وجود اینکه نرخ رشد جمعیت در سالهای اخیر 1/8 درصد بوده اما سرانه مصرف آب در کشور با سه درصد افزایش مواجه بوده است.
چیتچیان با بیان اینکه شرایط طبیعی ما را در تنگنای جدی قرار داده است، اظهار کرد: چنانچه به منابع آبی اطراف تهران نگاه کنیم درمییابیم که ظرفیت برای انتقال آب وجود ندارد و تنها راه باقیمانده مدیریت مصرف آب است. ما باید خود را با وضعیت فعلی وفق دهیم.
سد ماملو آخرین راه نجات تهران از بیآبی
وزیر نیرو در ادامه با تاکید بر اینکه تنها اقدام متصور برای تامین آب تهران، انتقال آب از سد ماملو است، افزود: در همین راستا هماکنون سامانه انتقال آب از سد ماملو به تهران در حال اجرا و تکمیل و تصفیهخانه مربوطه نیز در حال تاسیس است.
چیتچیان با اشاره به مصوبات هیأت دولت در مورد نحوه برخورد با مشترکان پرمصرف خاطرنشان کرد: در یکی از این مصوبات مقرر شد که آب مصرفی آنها ابتدا قطع شود و درصورتیکه مصرف بیش از حد آنها ادامه پیدا کند، تجهیزاتی متصل شود که اجازه مصرف بیش از حد مقدار به مصرفکنندگان پرمصرف را ندهد.
وزیر نیرو در ادامه صحبتهای خود با اشاره به نحوه جلوگیری از هدررفت آب در حوزه مصارف کشاورزی خاطرنشان کرد: این موضوع بارها مورد تاکید حاکمیت و دولت قرار گرفته است. برای این موضوع سه راه اصلی وجود دارد: اصلاح الگویی، اصلاح شیوههای آبیاری و استفاده از روشهای مدرن آبیاری و تغییر نوع کشت.
چیتچیان در مورد واردات آب از کشور تاجیکستان نیز گفت: این بحث در مدت طولانی مطرح شده و حتی در سفر اخیر مسئولان نیز مورد بررسی قرار گرفت. واردات آب به کشور هماکنون در حال بررسی و مطالعه است و نمیتوانیم در اینباره نتیجه قاطعی اعلام کنیم.