هر چند انبوهسازان افزایش قیمت مسکن را تا پایان سال جاری پیشبینی میکنند و مدعی هستند که دولت بیش از این نمیتواند رشد قیمت مسکن را سرکوب کند، عدهای از کارشناسان و همچنین مسئولان از ثبات قیمتها تا چند ماه آینده حرف میزنند.
رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران با اشاره به وضعیت بازار مسکن تا پایان سال، گفت: به کسانی که قصد خرید خانه را دارند، توصیه میکنیم تا پیش از بهمنماه نسبت به خرید خانه اقدام کنند. به گزارش ایلنا، حسام عقبایی ادامه داد: با توجه به نشانههایی که از روند و وضعیت بازار مسکن دیده میشود، پیشبینی میکنیم قیمت مسکن تا پایان سال تغییر محسوسی نداشته باشد و ثبات قیمت در پنج ماه تا پایان سال ادامه داشته باشد.
وی با بیان اینکه شاخصهای افزایش قیمت خانه وجود ندارد، گفت: هر چند هیچ نشانهای از اینکه قیمت خانه در چند ماه باقیمانده از سال افزایش یابد وجود ندارد، اما به مردم توصیه میکنیم تا پیش از بهمن ماه نسبت به خرید خانه اقدام کنند، چراکه از بهمن ماه به بعد تا پایان سال معمولا جو روانی باعث بهوجود آمدن حباب قیمتی در بازار مسکن میشود.
رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران ادامه داد: معمولا در دو ماه آخر سال نقل و انتقالات و قیمتها افزایش مییابد و به همین دلیل، خرید مسکن در این ایام توصیه نمیشود. وی با تاکید بر اینکه شاخصههای افزایش قیمت در بازار دیده نمیشود، گفت: وقتی قدرت خرید افزایش نیافته و حجم تولید تغییر نکرده، پیشبینی افزایش قیمت هم نمیشود و حتی در برخی از شهرهای کوچک احتمال کاهش قیمت مسکن هم وجود دارد.
همچنین کیوان شادمان، کارشناس مسکن در گفتوگو با ایسنا از رونق بازار مسکن خبر داد و از تاثیر مذاکرات هستهای بر این بازار گفت. وی درباره روند بازار مسکن اظهار کرد: با توجه به مسائل سیاسی که در کشور وجود دارد، انتظار میرود در بهمن ماه وضعیت بهتری در رکود بازار مسکن به وجود بیاید.
وی افزود: یکی از عوامل رکود بازار مسکن انتظار برای نتیجه مذاکرات سیاسی است که در کشور وجود دارد و باعث شده مردم دست نگه دارند تا حدودی وضعیت مشخص شود. شادمان با بیان اینکه در صورت به نتیجه رسیدن مذاکرات هستهای رونق به بازار بازخواهد گشت، تصریح کرد: زمان خروج از رکود بازار مسکن بعد از مشخص شدن مذاکرات هستهای و قبل از پایان سال خواهد بود.
این کارشناس مسکن در ادامه درباره وضعیت بازار اجاره اظهار کرد: بازار اجارهنشینی کاملا متفاوت و جدا است، زیرا براساس نیاز مردم شکل میگیرد. وی با بیان اینکه بخشی از سرمایهگذاریها که در این حوزه صورت میگیرد براساس نیاز نیست، گفت: اما اجارهنشینی براساس وضعیت مالی مردم در مناطق مختلف شکل میگیرد. شادمان افزود: زمانی میزان اجارهنشینی میتواند به معنای واقعی کاهش پیدا کند که مردم خانهدار شوند، ولی با توجه به اینکه بازار مسکن در دو سال اخیر در حالت رکود به سر برده میزان اجارهنشینی روند کاهشی نداشته است.