دوشنبه, ۵ آذر(۹) ۱۴۰۳ / Mon, 25 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز
ارزیابی کارنامه کوتاه کارگروه تسهیل تولید

عزم دولتی‌ها برای حل مشکلات تولیدی

9 سال پیش ( 1394/4/2 )
پدیدآورنده : عسل داداشلو  

نیمه اردیبهشت‌ماه سال جاری بود که اســحـــاق جهانگیری، معاون اول رییس‌جمهور از تصمیم‌گیری دولت برای تشکیل کارگروه رفع موانع تولید و سرمایه‌گذاری در استان‌ها خبر داد؛ کارگروه‌هایی که به ریاست استاندار و با حضور مسئولان استانی دستگاه‌های مرتبط و بانک‌ها تشکیل شوند و به رفع مشکلات واحدهای صنعتی و تولیدی بپردازند. سابقه تشکیل کارگروه‌های اقتصادی، در تاریخ اقتصاد ایران بسیار طولانی و پر و پیمان است، نمونه بارز آنها در همین چند سال اخیر شورای گفت‌و‌گو، کارگروه اشتغال و سرمایه‌گذاری، شورای عالی صادرات و ستاد تسهیل و کمیسیون‌های تخصصی اتاق بازرگانی هستند که کارنامه فعالیت آنها چندان به مذاق بخش خصوصی خوش نیامده، به غیر‌شورای گفت‌و‌گو که در دولت یازدهم شکل منظم‌تری به خود گرفت و به توفیقات بیشتری دست پیدا کرد، مابقی این ستادها و شوراها در عمل کار چندانی از پیش نبردند.

همین تاریخچه کارگروه‌های این چنینی بود که موجب شد بخش خصوصی در همان ابتدای صحبت از تشکیل ستاد تسهیل تولید، در مقابل آن جبهه بگیرد و نا‌امیدوارانه به آن بنگرد. مثلا محسن احتشام، رییس اتاق بازرگانی خراسان جنوبی، همزمان با اعلام این خبر، درباره آینده این کارگروه به «فرصت‌امروز» گفت: ‌«ما به اندازه کافی از این عناوین داریم. به اعتقاد من تشکیل یک کارگروه بانکی بهترین راه‌حل برای رفع مشکلات تولید است، در غیر‌این صورت وقتی بودجه‌ای برای رفع موانع تولید اختصاص داده نمی‌شود، نمــی‌توان مشکلات تولید را رفع کرد. در ابتدا دولت باید مشکلات تولید را بشناسد و برای حل این مشکلات منابع مالی اختصاص دهد، اگر این‌گونه نباشد این نوع کارگروه‌ها راه به جایی نمی‌برند.»

حالا با گذشت یک ماه و نیم از اعلام این خبر، محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت از تشکیل این کارگروه‌ها و فعالیت آنها در استان‌ها خبر می‌دهد. به گفته نعمت‌زاده کارگروه تسهیل تولید در سه استان خراسان، اصفهان و همدان فعالیت خود را آغاز کرده است. حالا پرسش اینجاست که کارنامه فعالیتی این کارگروه‌ها فقط به تشکیل جلسه ختم شده یا نتیجه‌ای هم در بر داشته است؟

اسرافیل احمدیه، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان درباره عملکرد این ستاد در اصفهان، به «فرصت امروز» می‌گوید: «بلافاصله پس از ابلاغ دستورالعمل هیأت دولت مبنی بر تشکیل این کارگروه در سطح استان، ما فعالیت را شروع کردیم. نخستین جلسه با حضور استاندار برگزار شد و کارگروه‌های زیرمجموعه فرعی نیز تشکیل شد. ما بررسی‌های دقیق را درباره مشکلات واحدهای تولیدی انجام داده‌ایم و تا آنجا که در توان این کارگروه است، در حال برطرف کردن این مشکلات هستیم.» او ادامه داد: «تاکنون دو جلسه اصلی با حضور استاندار و هفت جلسه با کارگروه‌های زیرمجموعه تشکیل شده است. 15 مورد در این جلسات مطرح شده که بیشتر مرتبط با مشکلات نقدینگی واحدهای تولیدی بوده و به نتیجه خوبی رسیده و در برخی از موارد از بانک‌ها برای واحدهای تولیدی مهلت گرفته شده است.»

حمیدرضا فروتن، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان نیز در این زمینه در گفت‌و‌گو با «فرصت امروز» بیان می‌کند: «پیش از تشکیل این کارگروه، ما با حمایت استاندار همدان، تمام واحدهایی را که معوقات بانکی داشتند و به همین دلیل گاهی تعطیل شده و دچار مشکل شده بودند، دسته‌بندی کردیم و براساس میزان بدهی‌ها 77 واحد تولیدی مشخص شدند. پس از آن با پیگیری آقای نعمت‌زاده، تشکیل کارگروه تسهیل تولید در دستور کار قرار گرفت و اکنون هفته‌ای دو بار این جلسه با حضور استاندار تشکیل می‌شود و مشکلات این واحدهای تولیدی در این کارگروه در حال پیگیری است.»

نقدینگی همچنان سد راه تولید

کارگروه تسهیل تولید، با هدف شناسایی بهتر مشکلات تولید و حل سریع‌تر مشکلات واحدهای تولیدی، تشکیل شده است. اما وقتی به بطن ماجرا به‌صورت دقیق نگاه می‌کنیم، مشکل جدی دیگری به غیر‌از نقدینگی و رکود موجود در بازار نمی‌بینیم. احمدیه درباره مشکلات واحدهای تولیدی استان اصفهان اظهار می‌کند: «نقدینگی و سرمایه در گردش مهم‌ترین مشکل واحدهای تولیدی فعال و طرح‌های در حال راه‌اندازی است که امیدواریم در این کارگروه بتوانیم آن را برطرف کنیم.» فروتن نیز بزرگ‌ترین مشکل واحدهای تولیدی استان همدان را کمبود نقدینگی و نبود بازار می‌داند که آن را خطری جدی برای واحدهای تولیدی این استان تلقی می‌کند.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/wU73A6dY
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطی
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه