وزیر ارتباطات از افزایش 1600 گیگابیت بر ثانیهای شبکه IP کشور خبر داد. به گزارش «فرصت امروز»، محمود واعظی وزیر ارتباطات که در مراسم افتتاح پروژه فجر شرکت زیرساخت سخن میگفت با اشاره به افزایش پهنای باند گفت: هماکنون شبکه IP کشور به 4000 گیگابیت بر ثانیه رسیده است و علاوه براین ظرفیت شبکه انتقال داده نیز با افزایش 800 گیگابیتی، به 3300 گیگابیت بر ثانیه رسیده است که یک تحول در وضعیت داخل بهوجود آمده و باعث افزایش ظرفیت ترافیک و گیتوی بینالملل شدهاست.
وی با اشاره به اینکه وضعیت اشتغال در کشور وضعیت نامناسبی دارد گفت: بین 17 تا 20 درصد فارغالتحصیلان مرتبط به حوزه ICT در کشور هستند که نمیتوان نسبت به آن بیتفاوت بود. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به درآمدزا بودن حوزه تولید محتوا ادامه داد: باید فضا را ایجاد کرد تا شرکتهای جدید در این عرصه شکل گیرند. واعظی با اشاره به استقبال در حال گسترش مردم از اینترنت و نسل سوم و چهارم، خاطرنشان کرد: باید برای شرایط جدید آماده بود و به توسعه زیرساختها ادامه داد.
وزیر ارتباطات از تلاش دولت جهت ایجاد فضای جدید بینالمللی در این عرصه برای بخشهای دولتی و خصوصی خبر داد و گفت: شرایط جدید پس از رفع تحریمها و علاقهمندی شرکتها و کشورها به همکاری، میطلبد بهگونهای کار کرد تا زمینه انتقال تکنولوژی و بومی شدن دانش فراهم شده و دستاوردهای دوران تحریم، لطمه نبیند.
در ادامه این مراسم مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت نیز با اشاره به روند روبه رشد شبکه ارتباطی کشور گفت: شرکت ارتباطات زیرساخت موتور حرکت به سمت جلو، برای تمامی بازیگران بخش ICT کشوراست و پروژه فجر که با هدف توسعه پهنای باند شبکه زیرساخت در کشور اجرا شد، درآستانه سی و هفتمین سالگرد انقلاب اسلامی به بهرهبرداری میرسد.
محمود خسروی با بیان اینکه توسعه نسلهای سوم و چهارم اینترنت و رشد روزافزون مصرف پهنای باند در کشور، توسعه زیرساختهای ارتباطی را ضروری ساخته است، افزود: شرکت ارتباطات زیرساخت در تمامی این سالها به لطف و حمایت برنامهریزان حوزههای ارتباطی، توانسته است، مسیر توسعه زیرساختهای ارتباطی را هدایت کند.
خسروی ادامه داد: پروژه فجر که با هدف توسعه پهنای باند شبکه زیرساخت در کشور اجرا شد و درآستانه سی و هفتمین سالگرد انقلاب اسلامی به بهرهبرداری میرسد شامل سه پروژه بزرگ زیرساختی است که با عنوان پروژههای «تلاش 2» و «تجمیع 1 و2» شناخته میشود. وی به معرفی پروژه تلاش پرداخت و گفت: پروژه تلاش 2 که در ادامه مجموعهای از پروژههای بزرگ ارتباطی کشور باعنوان توسعه لایه انتقال شبکه زیرساخت اجرا میشود، گام مهم دیگری است که ظرفیت زیرساختهای ارتباطی کشور را به میزان چشمگیری افزایش میدهد.
خسروی اظهارداشت: در این پروژه، ظرفیت پهنای باند داخل کشور در حوزه انتقال از 2500 به 3300 گیگابیت بر ثانیه ارتقاء مییابد و زیرساخت لازم برای توسعه شبکه ملی اطلاعات توسط متخصصان داخلی به شکل واقعی و مؤثر فراهم میشود. مدیرعامل زیرساخت تصریح کرد: افتتاح پروژه تلاش 2 زمینه افزایش امنیت تبادل اطلاعات در داخل، تامین نیاز اپراتورهای داخلی برای سرویسدهی بهتر به مخاطبان و نیز مسیر ترانزیت دیتا بهعنوان یک سرویس اقتصادی در حوزه بینالملل را نیز میسر میسازد.
وی با بیان اینکه این شرکت موتور حرکت به سمت جلو برای تمامی بازیگران بخش ICT کشوراست افزود: پروژههای تجمیع 1 و 2 که در لایه دیتا به عنوان سومین لایه زیرساختی اجرا شد، ظرفیتهای ارتباطی را برای اجرای پرشتاب سایر طرحهای توسعهای در این عرصه فراهم میسازد و با اجرای آن، ظرفیت بستری شبکه دیتای کشور تا پنج برابر افزایش مییابد. خسروی ادامه داد: افزایش ظرفیت ارتباطات 31 مرکز مابین لایههای دسترسی و core به میزان 720 گیگ، افزایش 3400 گیگابیت ظرفیت در لایه دسترسی شبکه و نوسازی بخشی از تجهیزات لایه core و Gateway شبکه بخشی از دستاوردهای اجرای این پروژه است.
وی اظهارکرد: اصلاح توپولوژی شبکه با هدف رفع گلوگاهها و تبدیل آن به یک شبکه مهندسی و سلسله مراتبی که موجب افزایش محسوس پارامترهای کیفی دسترسی آسان شده از سایر دستاوردهای اجرای این پروژه است که به واسطه تلاش بیوقفه و پیگیری کارشناسان داخلی و در بازه زمانی 180 روز محقق شده است. رئیس هیأتمدیره شرکت ارتباطات زیرساخت خاطر نشان کرد: بهینهسازی روتینگ شبکه IP، امکان ارائه سرویسهای جدید در این شبکه و فراهم کردن امکان جذب حداکثری پهنای باند اینترنت از دستاوردهای دیگر پروژه تجمیع به شمار میرود.