مرکز آمار ایران تورم مهرماه را برابر 1/19 درصد اعلام کرد تا پس از دورهای طولانی اقتصاد ایران دوباره تورم زیر 20 درصد را تجربه کند. هر چند برخی از کارشناسان کنترل تورم توسط دولت را باعث تشدید رکود در کشور میدانند اما آنچه به شکل عینی نیز از قیمتهای بازار بر میآید، ایجاد نوعی ثبات نسبی در بازار کشور است، بهگونهای که نوسانهای شدید در قیمت کالاهای مختلف وجود ندارد. اما بررسی نرخ تورم گروههای مختلف نشان میدهد که بیشترین تورم ماهانه در مهرماه مربوط به بخش آموزش بوده است که تورم 12 درصدی ماهانه را به خود اختصاص داده است.
در عین حال بیشترین تورم 12 ماهه نیز مربوط به سبزیجات و بهداشت و درمان با تورمهای 31 و 28 درصد است. از سوی دیگر تفریح و فرهنگ دارای تورم ماهانه 4درصد و آب، برق و سوخت دارای تورم ماهانه 7/3 درصدی هستند. این در حالی است که برخی اقلام در مهرماه با تورم منفی روبهرو بودهاند و به این ترتیب میتوان گفت که در این ماه نسبت به شهریور کاهش قیمت داشتهاند.
براساس این گزارش تورم ماهانه گوشت قرمز و گوشت ماکیان منفی نیم درصد بوده است و از سوی دیگر میوه و خشکبار نیز تورم ماهانه منفی 9/1درصدی را تجربه کردهاند که حاکی از کاهش قیمت این اقلام در مهرماه است. بیشترین تورم نقطه به نقطه نیز در این ماه مربوط به هزینههای حملونقل بوده است که براساس اعلام مرکز آمار ایران تورم نقطه به نقطه این گروه در مهرماه سال جاری برابر 5/24 درصد بوده است. کمترین تورم نقطه به نقطه نیز در این ماه مربوط به گروه دخانیات بوده است.