شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران که در هفته گذشته و هفته جاری روند نزولی داشته است روز گذشته نیز با روند نزولی 761 واحدی مواجه شد و به کانال 67 واحدی افت کرد. سخن مسئولان بورس درباره بازگشایی نماد پالایشگاهیها درحالی که هنوز ابهامات این صنعت برطرف نشده است، موجب شد تا بازار از ترس تاثیر منفی این نمادها، سقوط بیشتری را تجربه کند. جو روانی بازار سهام با افت قیمت جهانی نفت تشدید شده است و در پی آن روز گذشته تعدادی از سهامداران در مقابل ساختمان شرکت بورس اوراق بهادار در اعتراض به کاهش شاخصها در این بازار تجمع کردند.
برخی سهامداران در پی یکساله شدن افت شاخصهای بورسی و ادامه این روند، روز گذشته همزمان با پایان زمان معاملات در مقابل تالار بورس اوراق بهادار تجمع کردند. این تجمع از ساعت 13 در مقابل تالار بورس اوراق بهادار برگزار شد. به باور کارشناسان آن چیز که این روز میتواند تب بورس و ریزش قیمتها را در بازار سهام قدری متوقف کند اعلام برنامههای مشخص و عملی رییس جدید سازمان بورس و اقدام عملی دولت و مجلس و دیگر نهادها در حمایت از بازار سهام است.
فراز و نشیبهای شاخص کل
نهمین روز کاهشی پیدرپی شاخص کل بورس در حالی اتفاق افتاد که با ادامه یافتن روند رو به افول شکل گرفته در کلیت بازار، شاخص کل بورس از ابتدای معاملات در مسیر نزولی قرار گرفت. فشار وارده از سوی گروههای مختلف بهویژه فلزی و معدنی، خودرویی، پتروشیمی و مالی باعث شد تا شاخص با شیبی منفی حرکت خود را آغاز کند. نمادهایی مانند ملی صنایع مس ایران، توسعه معادن و فلزات، گروه بهمن، پتروشیمی خارک، نفت سپاهان، حفاری شمال، گروه مپنا، پستبانک ایران، سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین، ایرانخودرو و سرمایهگذاری خوارزمی از جمله نمادهایی بودند که فشار ملموسی را بر شاخص کل وارد ساختند.
در ادامه کار نیز فشار از سوی نمادهای مالی از جمله بانک ملت بر شاخص کل افزایش یافت. ایرانترانسفو و مخابرات ایران نیز تاثیری مشابه بر این نماگر داشتند. بدین ترتیب در اوایل ساعت دوم معاملات شاخص کانال 68 هزار واحدی را نیز از دست داد. پس از این برهه شاخص با شیبی منفی اما ملایمتر به حرکت خود ادامه داد و معامله بلوکی در جهت مثبت روی نماد معدنی و صنعتی چادرملو نیز بهصورت مقطعی شاخص را با جهشی مختصر مواجه ساخت اما این روند پا برجا نماند.
جمعآوری صف فروش صنایع پتروشیمی خلیجفارس در ادامه کار شاخص کل را با افتی ملموس مواجه ساخت و نماگر مذکور را تا به نیمه کانال 67 هزار واحدی نزدیک کرد. پس از این برهه شاخص کل سیری تقریبا با ثبات را در پیش گرفت و سپس باز هم شیبی منفی را تجربه کرد و در نهایت نیز با افتی بیش از یک درصد به معاملات روزانه پایان داد.
با گروههای بازار سهام
در گروه معدنی تنها در ابتدای معاملات نماد معدنی و صنعتی چادرملو مثبت بود که این نماد نیز در آخرین معاملات سقوط کرد. در این گروه صف فروش در نماد توسعه معادن و فلزات دیده شد. در گروه محصولات شیمیایی شش نماد رشد کردند. در این بخش بالاترین صف فروش نیز در نماد صنایع پتروشیمی خلیجفارس به چشم خورد. در بخش فلزات اساسی دو نماد در درصدهای مثبت به کار خود پایان دادند.
در این گروه برخی نمادها مانند مس شهید باهنر صف فروش داشتند. در بخش مخابرات هر دو نماد منفی بودند. در بخش فنی مهندسی گروه مپنا افت کرد. در بخش خودرویی تنها فنرسازی زر رشد کرد. در این بخش سایپا دیزل بالاترین صف خرید را به خود دید. در بخش شرکتهای چند رشتهای صنعتی دو نماد منفی بودند. در بخش بانکی، همه نمادها افت کردند. در این گروه صف فروش در نماد بانک حکمت ایرانیان قابل ملاحظه بود. در گروه سرمایهگذاری دو نماد مثبت بودند. در این بخش بالاترین صف فروش در نماد سرمایهگذاری صنعت بیمه دیده شد.
در بخش فرآوردههای نفتی همه نمادها منفی بوده و سرمایهگذاری صنعت نفت بالاترین صف فروش بود. در گروه دارویی پنج نماد رشد ارزش سهام را پشت سر گذاشتند. در این بخش صفهای فروش محدودی در برخی نمادها مانند داروسازی امین دیده شد. در گروه غذایی چهار نماد رشد کردند. در این گروه برخی نمادها مانند سالمین صف فروش داشتند. در میان قندیها همه نمادها منفی بودند. در معاملات صنعت لاستیک و پلاستیک گروه صنعتی بارز مثبت بود. در گــروه سـاخـتمانی تنها سختآژند رشد کرد. ملموسترین صف فروش این بخش در نماد نوسازی و ساختمان تهران دیده شد. در این میان در گروه سیمانی تنها سیمان هرمزگان رشد کرد. در این بخش صف فروش در برخی نمادها مانند سیمان قائن دیده شد.