وزیر صنعت، معدن و تجارت ضمن تاکید بر آلودگی نداشتن کارخانههای سیمان، از راهاندازی کارخانه ایرانی سیمان در ونزوئلا در آینده نزدیک خبر داد و گفت: در کشورهای لیبی و عراق درصدد ساخت کارخانه سیمان یا صدور خدمات جانبی هستیم. به گزارش ایسنا، محمدرضا نعمتزاده دیروز - چهارشنبه- در مراسم افتتاح هفتمین نمایشگاه بینالمللی سیمان، بتن، تکنولوژی ساخت و ماشین آلات وابسته در تهران اظهار کرد: برای تنوع مصرف سیمان از جمله کاربری آن در جادهسازی از نوع بتنی که قیمت تمام شده آن کمتر از جادهسازی از نوع آسفالتی است و عمر بیشتری دارد، میتوان بهره برد. وی گفت: برای اجرایی شدن این موضوع با وزارت راه و شهرسازی تعاملاتی داریم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در حال حاضر میزان ظرفیت تولید سیمان در کشور بالغ بر 80 میلیون تن است که پیشبینی میشود در سال 1404 این ظرفیت به 120 میلیون تن برسد. نعمتزاده با تاکید بر اینکه تولید کارخانجات سیمان استاندارد است و هیچگونه آلودگی از لحاظ زیست محیطی ندارد توضیح داد: نصب فیلتر بخشی از تجهیزات کارخانجات سیمان محسوب میشود. همچنین با نصب مونیتورینگ هرگونه آلودگی احتمالی ناشی از تولید سیمان را رصد میکنیم و در این زمینه سازمان حفاظت محیطزیست همکاری خوبی با تولیدکنندگان سیمان داشته و راهکارهای لازم را برای آلودگی کمتر به تولیدکنندگان سیمان ارائه میدهد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه خاطرنشان کرد: در سال گذشته بالغ بر 20 میلیون تن صادرات سیمان به کشورهای هدف صادر شده که در سال جاری نیز باید این رویه ادامه یابد. وی در ادامه گفت: هماکنون کارخانه سیمان ونزوئلا با ظرفیت یک میلیون تن در سال در حال تولید است که افتتاح رسمی آن در آینده نزدیک توسط مقامات ارشد ایرانی صورت میپذیرد. نعمتزاده افزود: احداث کارخانه سیمان توسط جمهوری اسلامی ایران در سایر کشورها سابقه طولانی دارد، به طوری که پیش از این در سوریه این کار انجام شده و در کشورهای لیبی و عراق در صدد ساخت کارخانجات سیمان یا صدور خدمات مهندسی، ساخت تجهیزات، سرویسهای جانبی با توانمندی بالا در این حوزه هستیم.
نعمتزاده در بخش دیگری نیز درباره افزایش قیمت نان گفت: افزایش قیمت نان در واقع پس از 30 ماه که نرخ آن تغییری نداشت صورت گرفته و درعین حال با توجه به رشد هزینههای دستمزد و جانبی، اجرای آن حق نانوایان بود. او توضیح داد: حدود 70 هزار واحد نانوایی در سطح کشور فعالیت دارند و چنانچه از سوی یک واحد نانوایی تخلفی صورت گیرد، دستگاه نظارتی مربوطه برخورد لازم را انجام خواهد داد. وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: دولت گندم را به قیمت 465 تومان در اختیار کارخانههای آرد و نانوایان قرار میداد و این درحالی است که از کشاورزان به قیمت هر کیلوگرم یک هزار و 50 تومان خریداری میکند.
نعمتزاده یادآور شد: قیمت هرکیلوگرم گندم خریداری شده از کشاورزان در سال گذشته 800 تومان بود و امسال با افزایش 250 تومانی به یک هزار و 50 تومان رسید. سخنگوی دولت گفته بود: دولت برای آنکه نان با کیفیت و ارزان به دست مصرفکنندگان برسد هر سال یارانه میدهد و امسال هم هفت هزار میلیارد تومان یارانه پرداخت خواهد کرد و در عین حال روند خرید گندم با قیمت بالاتر و عرضه آرد با قیمت پایینتر چندین سال است که پیاده میشود.