مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونیهای روستایی از ساخت 2 هزار هکتار مجتمع گلخانهای در کشور خبر داد و گفت: عملیات ساخت 2 هزار هکتار گلخانه به منظور کاهش مصرف آب و افزایش بهرهوری در بخش کشاورزی در دو استان خوزستان و کرمان بهزودی آغاز میشود.
به گزارش «فرصت امروز»، محمدرضا رییسینژاد، در نشست خبری، با اشاره به بحران آبی کشور، اظهار کرد: به دلیل محدودیت در منابع آبی، اتحادیه مرکزی مدیریت مصرف بهینه آب را در دستور کار خود قرار داده است. در همین راستا قصد داریم کشت متمرکز محصولات کشاورزی را نیز گسترش دهیم.
وی گفت: بهزودی عملیات اجرایی ساخت 2 هزار هکتار گلخانه در دو استان خوزستان و کرمان با همکاری مسئولان وزارت جهاد کشاورزی و صندوق توسعه ملی آغاز میشود. احداث هر هکتار از این گلخانهها به 5/1 میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد و میتوان تا ۷۰۰ تن محصول کشاورزی از هر هکتار گلخانه برداشت کرد.
رییسینژاد با تأکید بر اینکه احداث این گلخانهها سبب کاهش مصرف آب و افزایش بهرهوری در بخش کشاورزی میشود، افزود: این سیستمهای گلخانهای تماما براساس استانداردهای روز دنیا و سازمانهای بینالمللی مربوط مانند فائو ساخته و تجهیز میشوند. به همین دلیل از میزان بهرهوری بالا و صرفه جویی در مصرف آب برخوردارند.
وی تصریح کرد: نکته بسیار مهمی که باید مورد توجه مسئولان قرار بگیرد، توجه ویژه به روستاییان است. درحالیکه مهاجرت از روستاها به شهرها شتاب زیادی گرفته، مسئولان باید با اتخاذ تدابیری مانع آن شوند. یکی از این راهها، ایجاد اشتغال در روستاهاست و ساخت گلخانهها میتواند در این زمینه مؤثر باشد.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونیهای روستایی و کشاورزی ایران تأکید کرد: برای جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها باید ایجاد اشتغال پایدار در روستاها مورد توجه قرار گیرد و اقدامات لازم در این زمینه انجام شود. وی ادامه داد: شبکه تعاون روستایی در زیرمجموعه خود ۳۱ اتحادیه استانی، ۳۰۱ اتحادیه شهرستانی، ۱۰ هزار فروشگاه مصرف و ۱۱ هزار جایگاه عرضه سوخت دارد. خریدوفروش محصولات کشاورزی، تأمین و توزیع نهادههای بخش، صادرات و واردات، تشکیل نمایشگاههای تخصصی و خرید توافقی محصولات کشاورزی از جمله اقدامات این اتحادیه است. به این ترتیب این شبکه گسترده میتواند کارهای مهمی در روستاها با کمک و مشارکت کشاورزان انجامدهد.
رییسینژاد یکی دیگر از راهکارهای تقویت بخش کشاورزی و روستاها را تأسیس بانک روستایی برشمرد و گفت: روستا نشینان به رفاه، سرمایه و آسایش نیاز دارند تا بتوانند در مناطق دورافتاده به زندگی و تولید بپردازند. امروزه، اکثر جوانان روستایی تحصیلکرده هستند و بیسواد و کم سواد در روستاها نداریم. بنابراین باید اقداماتی انجام داد تا این افراد به ماندن در روستاها و تولیدات کشاورزی علاقهمند شوند.
رییسینژاد در پاسخ به این پرسش «فرصت امروز» که نحوه عملکرد بانک روستایی چگونه خواهد بود؟ چه ضمانتی هست برای اینکه این بانک نیز مانند بانک کشاورزی و سازمان میادین، تنها به اسم در خدمت کشاورزان نباشند، تصریح کرد: تمامی موارد در اساسنامه بانک روستایی درج خواهد شد. اصلیترین وظیفه اتحادیه مرکزی یعنی خریدوفروش محصولات تولیدی اعضا و تنظیم بازار محصولات زراعی کشاورزی و جلوگیری از ورود گسترده سلف خران و دلالان به عرصه تجارت این محصولات است.
وی افزود: چنانچه سرمایه در گردش کافی در اختیار اتحادیه قرار گیرد، شبکه تعاونیهای روستایی این توانایی را دارند که با خرید بهموقع محصولات از کشاورزان با هماهنگی سازمان میادین در استانها و شهرستانها نیاز مصرفکنندگان را در محلهای عرضه، تأمین و از این طریق ضمن حفظ منافع تولیدکننده از اجحاف به مصرفکننده نیز جلوگیری کنند.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونیهای روستایی و کشاورزی ایران اظهار کرد: اگر امکان استفاده از تسهیلات بانکی فراهم شود، اتحادیه این توانایی را دارد که تمامی کود مورد نیاز بخش کشاورزی را نیز تأمین و توزیع کند و تصدیگری دولت را در این زمینهها کاهش دهد.
رییسینژاد همچنین از تولید بذر کلزا توسط کشت و صنعت شهید رجایی خبر داد و افزود: در سالجاری اتحادیه مرکزی با وارد کردن 5/5 تن بذر کلزای لاین از استرالیا قرار است کل بذر کلزای مورد نیاز کشور را تولید و تأمین کند. این امکان برای تولید بذر ذرت، گندم و سایر بذرهای مورد نیاز کشور فراهم خواهد شد. حتی صادرات بذر نیز برای اتحادیه فراهم است.