زنان ورزشکار گرچه در اغلب نقاط دنیا کمتر از مردان ورزشکار دیده میشوند و فرصتهای کمتری برای فعالیت اقتصادی مبتنی بر ورزششان دارند اما رقابتهای دشواری میان خود دارند. رقابتی نابرابر که در اغلب رشتهها از نظر مالی حتی به رقابت مردانه نزدیک هم نمیشود. دلایل مختلفی برای این مسئله وجود دارد که در ادامه درباره آنها میخوانید. اما در میان این ورزشکاران، تنیسبازها بیش از بقیه توانستهاند به جدول ثروتمندترینها راه پیدا کنند و جوایز بزرگ را ببرند. در این میان رقابت تنگاتنگی میان سرنا ویلیامز و ماریا شاراپووا برقرار است و هر یک تلاش میکنند رتبه اول ثروتمندترین ورزشکار زن را به دست بیاورند.
رقابتی میان دو تنیسباز
سرنا ویلیامز به تازگی چند رویداد معتبر تنیس را با موفقیت پشت سر گذاشته و امسال فقط یک بار در 41 مسابقهاش بازی را واگذار کرده است. جایزه 9.1میلیون دلاری او بعد از هفت ماه اول سال بیشتر از درآمد تمام عمر بسیاری از زنان تنیسباز بود. فقط 35 زن تنیسباز توانستند در تمام عمر بازیشان بیشتر از این مبلغ درآمد کسب کنند. اما وقتی به حسابهای بانکی نگاهی بیندازیم معلوم میشود که ویلیامز هنوز نتوانسته به رقیبش ماریا شاراپووا برسد. ویلیامز بین ژوییه 2014 تا ژوئیه 2015 24.6میلیون دلار درآمد داشته، در حالی که شاراپووا در همین مدت 29.7میلیون دلار در حساب بانکیاش جمع کرد. شاراپووا امسال هم برای یازدهمین بار، پردرآمدترین ورزشکار زن دنیاست.
شاراپووا در سال 2013 از مصدومیت رهایی پیدا کرد تا دومین عنوان برتریاش را سال گذشته در اوپن و پنجمین قهرمانی را در گرنداسلم به دست بیاورد. 7. 6میلیون دلاری که او از این جایزهها به دست آورد تقریبا سه برابر چیزی بود که در 12 ماه قبل از آن به دست آورده بود. اسپانسرهایی مثل نایک، پورشه، اویان و محصولات آوون هم به دنبال موفقیتهای بیشتر او به سراغش آمدند و درآمد بالاتری برایش رقم زدند.
شاراپووا خط تولید شکلات خودش را به نام شوگرپووا در سال 2012 راهاندازی کرد. فروش محصولات او در سال گذشته دو برابر شد و به بیش از 3میلیون بسته شکلات رسید. شکلاتهای برند او حالا در بیش از 30 کشور موجود است. این ستاره تنیس روسیالاصل میخواهد با اضافه کردن لباس و زیورآلات به تولیداتش، برند شوگرپووا را به یک برند سبک زندگی تبدیل کند. او در ماه مارس از اپلیکیشن رسمی ماریا شاراپووا هم رونمایی کرد تا از پشت صحنههای زندگیاش در ورزش و خارج از ورزش برای طرفدارانش بگوید. او هماکنون با 15میلیون طرفدار، برترین ورزشکار زن و بازیکن تنیس در فیسبوک است.
در عین حال رقیب او سرنا ویلیامز در سنی به ورزش ادامه میدهد که اغلب بازیکنان راکتهایشان را کنار میگذارند. او با 33 سالن، از مسنترین بازیکنانی است که توانستهاند رتبه اول رده بندیها را به دست بیاورند. رکورددار قبلی اورت بود که در 30 سالگی در سال 1985 به چنین موقعیتی دست یافته بود. در ماه ژوییه سرنا ویلیامز دو برابر نفر دوم یعنی ماریا شاراپووا رتبه برتر در ردهبندیهای مختلف داشت. این رتبه برای نخستین بار در تاریخ تنیس زنان به دست آمده است. مجموع جوایز سرنا ویلیامز در طول دوران بازی حرفهایاش سه برابر بیشتر از جوایز شاراپوواست. رتبه سوم هم متعلق به ونوس خواهر ویلیامز است که 31میلیون دلار جایزه گرفته است.
سرنا ویلیامز را برترین ورزشکار زن در طول تاریخ میدانند، اما شاراپووا رقیب قدرتمندی برای اوست که توانسته ثروت بیشتری به دست بیاورد. درآمدهای جانبی ویلیامز با عقد قراردادهایی با اسپانسرهای جدید ظرف سال گذشته بیشتر شده است. چیس، اسپانسر بزرگ تنیس اوپن با تبلیغاتی که تصویر ویلیامز را نشان میدهند در طول تابستان تلویزیونها را تسخیر کرده بود. او همکاریاش را با برندهای دیگری از جمله پپسی هم آغاز کرد و انتظار میرود برد دیگری در اوپن بتواند فاصله ثروت او را با شاراپووا از بین ببرد.
سومین ثروتمند هم تنیس باز است
قهرمان تنیس دانمارکی هم سومین نفری است که در ردهبندی ثروتمندترین زنان ورزشکار با دو نفر قبلی در رقابت است. گویا تنیس بیش از هر ورزش دیگری توانسته برای زنان درآمدزا باشد و آنها را به میان ثروتمندان بیاورد. کارولین ووزنیاکی با 14.6میلیون دلار درآمد از تنیس و 11میلیون دلار درآمد از فعالیتهای اقتصادی جانبی وابسته به ورزش امسال قراردادهایی تازه با شکلاتهای گودیوا و قهوه لاوازا امضا کرده است. او نخستین ورزشکاری است که برای گودیوا کار کرده است. اما در گفتوگویی مدعی شده این کار را فقط برای شکلات انجام میدهد نه برای پول. او در ازای کاری که میکند از این برند شکلات میگیرد. این ورزشکار که با سرنا ویلیامز هم دوستی نزدیکی دارد، در ماراتن نیویورک شرکت کرد و 80هزار دلار به نفع خیریه جمع کرد.
نخستین ثروتمندی که تنیسباز نیست
چهارمین نفر در ردهبندی ثروتمندترین ورزشکاران زن، نخستین آنها در این ردهبندی است که تنیسباز نیست. دانیکا پاتریک راننده مسابقات اتومبیلرانی 13. 9میلیون دلار درآمد دارد. اسپانسر اصلی او گوددی در آوریل اعلام کرد که بعد از فصل 2015 دیگر از اتومبیلرانی حمایت نمیکند. با این حال پاتریک هنوز یک سوژه داغ در اتومبیلرانی است و انتظار میرود در سال 2016 با اسپانسرهای جدیدی وارد مسابقات استوارتهاس شود. او به لطف اسپانسرش گوددی بیش از هر چهره مشهور دیگری درمسابقات سوپربال دیده شده است.
ورزشی با درآمد برابر برای زنان و مردان
10زن ثروتمند ورزشکار گروهی متشکل از ورزشکاران هفت کشور هستند. آنها در یک سال گذشته روی هم 124میلیون دلار حقوق، جایزه و درآمدهای دیگر داشتهاند. تنیسبازها با داشتن هفت نفر در این فهرست، بیشترین اعضا را تشکیل میدهند. درآمد ورزشکاران مرد در رشتههای دیگری مثل بسکتبال، فوتبال و گلف به میزان بالایی میرسد، اما تنیس ورزشی است که هم برای زنان و هم برای مردان درآمدزایی بالایی داشته است. زنان و مردان تقریبا جایزههای برابری برای مسابقات تنیس میگیرند و پوشش تلویزیونی برای بازیهای آنها گسترده است. به همین دلیل اسپانسرهای زیادی به این ورزش جذب میشوند.