موفقیت در زمینه کارآفرینی امری دشوار و زمانبر است و نیاز دارد تا وقت و تلاش بسیاری را به آن اختصاص دهید. مخصوصا اگر به دنبال موفقیت در کسبوکارهای کوچک باشید، دشواریهای این امر دوچندان خواهد بود. بهطور کلی در دنیای کسبوکار هیچ برنامهای وجود ندارد که شما را یک شبه به همه اهدافتان برساند.
برای رسیدن به اهدافتان مهمترین فاکتور صبر و دوری از رفتارهای عجولانه است که معمولاً توسط کارآفرینان و بهخصوص کارآفرینان تازهکار مورد توجه قرار نمیگیرد. همچنین اگر نحوه فعالیت کارآفرینان موفق را مدنظر بگیریم، متوجه خواهیم شد که اغلب آنها از یک نوع شیوه مدیریتی و رفتاری خاص خود استفاده میکنند.
استفاده از شیوه مدیریتی شخصی دومین عامل مهم در جهت کسب موفقیت، بهخصوص در کسبوکارهای کوچک است. اگر شما نیز به دنبال ایجاد تحول در کسبوکار خود هستید و قصد دارید به اهداف بلند خود برسید، در ادامه به نکات و راهکارهای مهمی که باید برای رسیدن به اهدافتان مدنظر داشته باشید اشاره
شده است.
علاقه به کار
شور و علاقه به کار، مهمترین کلید موفقیت در دنیای کسبوکار است. برای کسب موفقیت قبل از هرچیزی لازم است مطمئن شوید که به کار خود علاقه دارید و از انجام آن لذت میبرید. بدون شور و اشتیاق، انجام هر کاری تبدیل به عذاب خواهد شد و بدون شک فکر کردن به کسب موفقیت در چنین شرایطی امری خیالی و دست نیافتنی است. علاوه بر این اکثر کارآفرینان موفق هم در مصاحبهها و کلاسهای خود علاقه به کسبوکارشان را عامل اصلی رسیدن به موفقیتهای بزرگ در زندگی خود میدانند. به عبارت دیگر با داشتن حس خوب نسبت به کسبوکار خود، در حقیقت شما نیمی از مسیر موفقیت را طی خواهید کرد.
در عین حال اگر به کاری علاقه دارید تنها به دلیل وقوع چند شکست، هرگز از آن دست نکشید. بسیاری از افراد موفق نیز در ابتدای راه شکستهای فراوانی را متحمل شدهاند اما با پشتکاری ستودنی راه را برای خود هموار کرده و به اهدافشان رسیدهاند. آشکارترین مثال در این مورد آبراهام لینکلن است. وی پیش از رسیدن به پست ریاست جمهوری، بارها در رسیدن به اهداف خود شکست خورده بود ولی پشتکار ستودنی وی در نهایت تأثیر خود را در جهت کسب موفقیت برای او گذاشت.
برداشتن گامهای کوچک
همه ما داستانهایی در مورد کسب موفقیتهای بزرگ در مدت کوتاه را شنیدهایم. همچنین اگر بخواهیم روراست باشیم اکثر ما شیفته کسب موفقیتهای کوتاهمدت هستیم و بدمان نمیآید که راه صد ساله را یک شبه طی کنیم. با این حال این جور موفقیتها بسیار نادر است و نمیتوان نسبت به آن خیلی خوشبین بود.
بهعنوان یک کارآفرین تازهکار لازم است در طراحی برنامههای ابتدایی خود بیش از دیگر اوقات جانب احتیاط را رعایت کنید. در همین راستا بهتر است اهداف خود را متناسب با شرایط و تواناییهای فعلی مؤسسهتان طراحی کنید و گام به گام کسبوکار خود را توسعه دهید.
یادگیری از دیگران
کارآفرینان موفق اغلب پیش از شروع کسبوکار شخصی خود مدتی را نزد دیگر افراد یا برندهای موفق سپری میکنند. گذراندن چند سال در یک شرکت موفق بهعنوان کارمند، تجربه و مهارت خوبی در جهت کسب موفقیتهای مشابه در راهاندازی کسبوکار شخصیتان به شما میدهد و میتواند بهعنوان سکوی پرتابی برای شما به حساب بیاید.
بنابراین پیش از شروع کسبوکار خود مؤسسههای موفق و شرکتهای بزرگ را هدف قرار دهید. در عین حال به یاد داشته باشید که هدف شما از این کار درآمدزایی نیست بلکه شما تنها در پی افزایش دانش، مهارت و تجربه خود هستید، پس بهتر است زیاد در مورد مسائل مالی وسواس به خرج ندهید.همچنین هنگامی که احساس کردید توانایی لازم برای شروع کسبوکار خود را دارید، وقت را تلف نکنید و به سرعت کسب و کار خود را پایهریزی کنید.
برنامهریزی
اگر اهل مطالعه زندگی حرفهای کارآفرینان موفق باشید به اهمیت برنامهریزی از نظر آنها واقف خواهید بود.در واقع آن چیزی که استیو جابز را از سایر کارآفرینان متمایز میکند شیوه خارقالعاده وی در برنامهریزی برای شرکتش بوده است. بهعنوان یک کارآفرین شما نیاز به برنامهریزی دقیق و کامل برای پیشبرد اهدافتان دارید. در عین حال لازم نیست برنامه خود را به اندازه یک کتاب مفصل از آب دربیاورید. یک برنامه کاری 10 صفحهای نیز میتواند دربردارنده تمامی نکات مهم و کاربردی باشد.
برای شروع کار هیچ وقت دیر نیست
بسیاری از کارآفرینان موفق دنیا، کار خود را در میانههای عمر خود شروع کردهاند. جی کی رولینگ (نویسنده مجموعه کتابهای هری پاتر)، جولیا چایلد (آشپز حرفهای آمریکایی) و سام والتون (بنیانگذار شرکت بزرگ Walmart) همگی بعد از دوره جوانی قدم در راه ایجاد کسبوکار شخصی خود گذاشتند.
شروع کسبوکار در سن بالا بهرغم تمامی مسائل، از جهت اینکه تجربه بسیاری در آن سن در اختیار شماست بسیار حائز اهمیت است. در حقیقت یک کارآفرین پا به سن گذاشته دارای تجربیاتی است که بهطور معمول کارآفرینان تحصیلکرده جوان فاقد آن هستند.بنابراین اگر در میانسالی یا پیری هستید، اصلاً لازم نیست نگران باشید. آنچه اهمیت دارد علاقه و پشتکار شما در طی کردن مسیر موفقیت است و نه سن و سالتان.