رییس کمیسیون معدن اتاق ایران معتقد است: براساس سند چشمانداز 1404 ظرفیت تولید فولاد 55 میلیون تن پیشبینی شده، اما این مهم نیاز به بررسی دارد.
محمدرضا بهرامن به ایرنا گفت: شرایط اقلیم خشک کشور یک دغدغه جدی است، زیرا واحدهای فولادسازی باید با بهرهگیری از منابع آب بتوانند تداوم تولید داشته باشند، بنابراین چنانچه راهبرد نادرستی تعریف شده باید آن را تغییر داد. جمهوری اسلامی ایران پانزدهمین کشور فولادساز جهان محسوب میشود و سال گذشته 15.6 میلیون تن فولادخام و 16.5 میلیون تن انواع تولیدات فولادی به بازار مصرف عرضه کرد.
مجموع فولاد خام تولیدی در سال گذشته نسبت به سال 91 رشد 8.8 درصدی داشت و تولیدات فولادی در پایان 1392 در مقایسه با سال 1391 کاهش پنج درصدی را نشان داد. وی خاطرنشان کرد: امروز ضرورت ایجاد واحدهای فولادسازی در کنار آبهای آزاد مورد توجه تولیدکنندگان قرار گرفته و ایران نیز در برنامههای خود این مهم را مورد توجه قرار داده است.
بهرامن با بیان آنکه تولید فولاد در چارچوب زنجیره سنگ آهن تا شمش باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: نکته مهم این است که با کیفیت امروز تولیدات ایران، میتوانیم بازار را از رقبا گرفته و خود را بهعنوان صادرکننده معرفی کنیم.
وی این پرسش را مطرح کرد: چنانچه تولید فولاد ایران 55 میلیون تن باشد و میزان مصرف داخلی به 37 میلیون تن برسد، قادرخواهیم بود که مازاد تولید را صادر و کیفیت مطلوب را به بازار رقابتی عرضه کنیم.
به گفته نایب رییس خانه معدن ایران، دستاندرکاران بخش فولاد کشور براین باورند که تولیدات کنونی در این بخش نمیتواند پاسخگوی کشورهای واردکننده محصولات فولادی باشد.
وی راهیابی به بازارهای صادراتی فولاد جهان را نیازمند چرخه صادراتی دانست و گفت: ضروری است برای صادرات این فلز راهبردی از مرحله استخراج سنگ آهن تا مرحله تولید و فرآوری برنامهریزی کنیم تا به اهداف مربوط دست یابیم.
بهرامن افزود: بازنگری سیاستها در این بخش نقش مهمی برای تداوم تولید دارد، بنابراین باید در روند تامین مواداولیه به ارزیابی برسیم که میتوانیم تا مرحله تولید گندله پیش برویم، هرچند فراتر از آن را باید تدبیر کرد.
به اعتقاد این متخصص بخش معدن و صنایع معدنی، نقش سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) در این زمینه اهمیت بالایی دارد، زیرا باید بر این نکته توجه کرد که نقش ایمیدرو بهعنوان یک سازمان توسعهای، تکمیل هفت طرح فولادی یا تامین زیرساختهای مورد نیاز است.