سه شنبه, ۲۵ دی(۱۰) ۱۴۰۳ / Tue, 14 Jan(1) 2025 /
           
فرصت امروز

معاون دبیر کل سازمان ملل متحد، مقامات ارشد ایرانی و 22 کارشناس از سازمان ملل روز سه‌شنبه 22 مهر در سازمان مجامع بین‌المللی وزارت امور خارجه ایران در سازمان ملل متحد گردهم آمدند تا در جهت شکل‌گیری ایجاد زمینه برای گردشگری پایدار دانش و تجربیاتشان را به کار بندند. این نشست در حالی برگزار می‌شود که آمارهای ورود گردشگران از روزهای اوج این حوزه خبر می‌دهد. حوزه‌ای که به اعتقاد برخی کارشناسان هنوز نمی‌توان نام صنعت را بر آن نهاد.

معاون اول ریاست‌جمهوری، ریاست سازمان محیط‌زیست و ریاست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و معاون مدیر کل سازمان ملل متحد در «سمپوزیوم بین‌المللی سازمان ملل متحد برای زمینه‌سازی گردشگری پایدار» از مولفه‌های متعددی که در این حوزه تاثیرگذارند سخن گفتند.

معاون دبیرکل سازمان ملل و رییس دپارتمان امور اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل در نیویورک (DESA) در «سمپوزیوم بین‌المللی برای زمینه‌سازی گردشگری پایدار» با اشاره به شعار پیشنهادی گفت‌وگوی تمدن‌ها در سال 2001 از سوی ایران گفت: یکی از آن اهداف این است که جوامع بین‌المللی تا سال 2030 بتوانند سیاست‌های مختلفی را تبیین کنند و گردشگری پایدار را ارتقا دهند، ما باید سریع عمل کنیم چون گردشگری یکی از بزرگ‌ترین بخش‌های اقتصادی در جهان است و در سال 2012 باعث 9 درصد تولید ناخالص داخلی در جهان بوده است.

به گزارش مهر، ووهونگ بو تعداد گردشگران بین‌المللی را تا سال 2030 یک میلیارد و 800‌میلیون نفر عنوان کرد و گفت: اگر برنامه‌ریزی و حمایت از گردشگری مناسب نباشد می‌تواند توسعه پایدار را تهدید کرده و به میراث فرهنگ‌ها و تنوع زیستی آنها آسیب برساند. سیاست‌های گردشگری بسیار مهم هستند و می‌توانند در گفت‌وگوی تمدن‌ها تاثیر زیادی داشته باشند.

معاون دبیرکل سازمان ملل و رییس دپارتمان امور اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل در نیویورک (DESA) گفت: شعار «گفت‌وگوی تمدن‌ها» در زمینه گردشگری پایدار می‌تواند به چنین گفتمانی کمک کند و از خشونت در سطح جهانی جلوگیری کرده و صلح را ترویج کند.

بر این باورم که مردم ایران و رییس‌جمهور این کشور می‌توانند نقش مهمی در ارتقای چنین روحیه همکاری ایفا کنند، چون گفت‌وگویی که شکل می‌گیرد می‌تواند به سهم ما درباره چالش‌ها عمق دهد.

نماینده سازمان ملل متحد در این نشست در کنار افزایش ورود گردشگران، افزایش نقش مشارکتی ایران در صنعت بین‌المللی گردشگری را یک ضرورت دانسته و ظرفیت‌های کشورمان را در گردشگری بالا و متنوع عنوان کرده است.

گری لوئیس که در طول 27سال گذشته تجربه فعالیت در 70 کشور جهان را در کارنامه دارد، سلامت، طبیعت، تاریخ و فرهنگ ایران را زمینه‌های مناسبی برای گسترش گردشگری و اشتغالزایی عنوان کرده و برنامه‌ریزی در این خصوص را لازم و ضروری بیان کرد. نماینده سازمان ملل توجه به جوامع محلی و ذی‌نفع بودن آنها را از درآمدهای گردشگری از دیگر ضرورت‌های گردشگری پایدار عنوان کرده است.

به گزارش ایرنا، معاون اول ریاست‌جمهوری گردشگری را زمینه‌سازی برای مشارکت راهبردی با همسایگان دانست و اقدام سازمان ملل را در توجه به بحث توسعه پایدار ارزشمند عنوان کرد. اسحاق جهانگیری در این نشست گفته بود، این اقدام سازمان ملل باعث توجه جهانی به محیط‌زیست شد. معاون اول ریاست‌جمهوری گفت: «نگاه سطحی و غیر‌علمی و بخشی‌نگری، محیط‌زیست را ویران می‌کند. گردشگری پایدار مستلزم ماندگاری محیط‌زیست است و پایداری محیط‌زیست منوط به سرمایه‌گذاری در صنعت گردشگری است.» جهانگیری برنامه‌ریزی برای گردشگری را بدون تخریب محیط‌زیست، زمینه‌سازی برای ارتقای جوامع محلی دانست.

ریشه‌کنی فقر ایجاد صلح

ریاست سازمان میراث فرهنگی از دیگر سخنرانان این نشست، صنعت گردشگری را در ارتقای سطح زندگی، ایجاد صلح و آشتی در میان ملل توانمند عنوان کرد و گفت: با نزدیک شدن به سال 2015، زمان اجماع ملل و کشورهای جهان برای اتخاذ نقشه راه، اقدامات جهانی برای ریشه‌کنی فقر، ارتقای سطح زندگی، آسایش آحاد جامعه و صیانت از محیط‌زیست، درس‌های اهداف توسعه و هزاره، زمان آن فرا‌رسیده تا تدابیر عملیاتی اتخاذ شود و از مفهوم واقعیت و از تفکر به سوی عمل گام برداشته و نقطه‌عطفی در جهت رفاه نسل‌های آتی باشیم.

مسعود سلطانی‌فر گردشگری پایدار را عاملی برای حفاظت از سرمایه‌های فرهنگی، تاریخی و زیستی عنوان کرد و گفت: این مهم زمانی قابل درک است که منابع تاریخی و فرهنگی را به‌عنوان ثروتی غیر‌قابل جایگزین مدنظر قرار دهیم؛ این نگرش مسئولانه نسبت به کارایی، منابع راه را برای رسیدن به اقتصاد سبز در عصر نوین شهرنشینی و مدنیت هموار خواهد کرد، از این رو ضروری است گردشگری پایدار و کارایی منابع مدنیت، حفاظت از تنوع زیستی و محیط‌زیست به‌صورت یکپارچه در نظر گرفته شود.

معاون ریاست‌جمهوری در سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری با تاکید بر اصول توسعه پایدار، ایران را آماده افزایش همکاری‌های دوجانبه و چـنـدجـانبه بین‌المللی معرفی کرد. ریاست سازمان محیط‌زیست از دیگر سخنرانان در روز اول این سمپوزیوم بود. ابتکار گفت: اکوتوریسم و گردشگری پایدار دو مقوله متفاوت نیستند و باید در کنار هم رشد پیدا کنند.

به گزارش پایگاه سازمان حفاظت محیط‌زیست، معصومه ابتکار نشست و همفکری کشورها را در همگرایی برنامه‌های گردشگری، اقتصاد و محیط‌زیست و حفاظت از تنوع زیستی را یک ضرورت عنوان کرد و گفت: : باید با برنامه‌ریزی برای توسعه گردشگری پایدار از نقش مثبت صنعت گردشگری برای افزایش تعامل فرهنگی و توسعه اقتصادی کشور بهره برد.

ابتکار این تعاملات را در کاهش خشونت و ایجاد صلح موثر دانست و نقش گردشگری را در ایجاد روابط سازنده میان کشورها ارزنده توصیف کرد. «سمپوزیوم بین‌المللی برای زمینه‌سازی گردشگری پایدار» با همکاری سازمان میراث و گردشگری و بخش امور اجتماعی و اقتصادی سازمان ملل متحد از 22 مهر آغاز شد و تا روز چهارشنبه ادامه خواهد داشت.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/qVeUMnW3
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکسirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطیکفپوش پی وی سیتماشای سریال زخم کاری 4تخت خوابقیمت کمد دیواریکاشت ابرو طبیعیتاسیس کلینیک زیباییریفرال مارکتینگ چیست؟ماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیستتور سنگاپورخرید PS5مبلمان اداریقیمت طلای آبشدهنرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیکوچینگ فراکوچتعمیر اینورتر
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه