دوشنبه, ۵ آذر(۹) ۱۴۰۳ / Mon, 25 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز
تزریق کمک‌های دولتی راه حلی برای تشویق مردم

تولید برق از خورشید برای حفاظت از منابع فسیلی

10 سال پیش ( 1393/6/17 )
 

مسئولان کشور، مردم را به تولید برق از خورشید تشویق می‌کنند و دولت هم مشوق‌های مالی برای این کار در نظر گرفته است. آخرین مسئول دولتی که بار دیگر بر تشویق‌های دولت صحه گذاشته، مدیر عامل شرکت توزیع برق استان کردستان است که در نشست خبری‌‌اش بر کمک‌های بلاعوض دولتی تاکید کرده است.

محمد مصطفی نجفیان گفته که رویكرد وزارت نیرو در سال‌های اخیر توسعه استفاده از انرژی‌های نو بوده است و در این راستا به مشتركان خانگی و حتی غیر‌خانگی كه بخواهند انرژی مصرفی خود را از طریق انرژی خورشیدی تامین كنند به ازای هر كیلووات 45 میلیون ریال بلاعوض كمك می‌كند.

او با اعلام رقم‌های مولد‌های خورشیدی برق توضیح داده که در حال حاضر هزینه نصب هر کیلووات انرژی خورشیدی 120 میلیون ریال است بنابراین می‌توان گفت كمك بلاعوض وزارت نیرو درصد قابل توجهی از هزینه‌ها را جبران می‌كند.

نکته دیگری که نجفیان درباره مزیت‌های انرژی خورشیدی بیان کرده تولید برق در روستاهای صعب‌العبور استان کردستان کردستان است که تاکنون هفت روستای صعب‌العبور توانسته‌اند با استفاده از مولد‌های خورشیدی انرژی برق تامین کنند و در چند روستای دیگر هم شرایط امکان نصب نیروگاه‌های بادی در دست بررسی است.

کمک دولت چقدر است؟

دولت تصمیم گرفته به کسانی که قصد استفاده از مولد‌های خورشیدی برق را دارند پنج میلیون تومان کمک بلاعوض بدهد. این خبر را هوشنگ فلاحتیان معاون وزیر نیرو اعلام کرده و گفته که این کمک پنج میلیون تومانی برای مشترکان خانگی است. براساس گفته‌های او، تا پایان امسال دو هزار پنل خورشیدی در سراسر کشور نصب و راه‌اندازی می‌شود. او توضیح داده که برای توسعه کاربرد سلول‌های فتوولتاییک در کشور وبهره‌مندی مردم از انرژی خورشیدی چند اقدام را در دستور کار خود قرار داده‌ایم که از جمله آن این است که براساس مصوبه مجلس از سال ۹۲ برنامه‌ریزی شد که عوارض ۳۰ ریالی برای هر کیلو وات ساعت اخذ و برای توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیروبرق روستایی اختصاص یابد.

این‌که پنج میلیون مبلغ در نظر گرفته شده از سوی دولت چه تناسبی با قیمت مولدهای خورشیدی در بازار دارد، می‌تواند بر استقبال عمومی مردم برای استفاده از این کمک تاثیر بگذارد.

بازار چه خبر؟

راه‌اندازی یک آبگرمکن خورشیدی بین سه تا چهار میلیون تومان هزینه دارد، این هزینه به میزان حجم آبی که گرم می‌شود بستگی دارد. استفاده از آبگرمکن‌های خورشیدی از سوی شهروندانی که به شبکه گازرسانی کشور دسترسی نداشتند با استقبال نسبی روبه‌رو شده است، اما هزینه خرید این تجهیزات از یک سو و عمر مفید کوتاه آنها از سوی دیگر سبب شده که استفاده از این تجهیزات چندان که سازندگان آنها انتظار دارند خوب نبوده باشد.

تولید بیش از ۳۰۰میلیون کیلووات‌ساعت برق تجدیدپذیر در کشور

دبیر ستاد انرژی‌های نو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اعلام کرده که بیش از 300 میلیون کیلووات ساعت برق تجدید‌پذیر توسط نیروگاه‌های موجود به غیر‌از نیروگاه‌های آبی بزرگ در شبکه تولید سالانه داریم که این میزان سالانه 100 میلیون متر مکعب در مصرف گاز صرفه‌جویی می‌کند.

به گفته یوسف آرمودلی، در بحث انرژی خورشیدی در تمام نقاط کشور امکان احداث نیروگاه خورشیدی از نوع فتوولتاییک و حرارتی وجود دارد. بنابراین از سال‌ها پیش تلاش بر این بود که با تامین بخشی از انرژی کشور با استفاده از انرژی‌های تجدید‌پذیر تنوع را به سبد انرژی کشور وارد کنیم. مطالعاتی که در زمینه پتانسیل انرژی بادی کشور انجام شده است، نشان می‌دهد امکان تولید 40 هزار مگاوات انرژی با نصب نیروگاه‌های بادی در کشور وجود دارد.

وی بیان کرد: در برنامه پنجم توسعه کشور تصمیم گرفته شده پنج هزار مگاوات انرژی از طریق بخش خصوصی نیروگاه‌های تجدید‌پذیر با برنامه‌ریزی، نصب و راه‌اندازی شود. با قیمت تضمینی مناسبی که دولت برای خرید انرژی تجدید‌پذیر تعیین کرده و وزارت نیرو نیز آن را تصویب و اعلام کرده است (460 تومان به ازای هر کیلو وات ساعت است) بالای 10هزار مگاوات متقاضی سرمایه‌گذاری در کشور برای این بخش وجود دارد.

وی با بیان به اینکه عمده این تقاضاها در مورد نیروگاه‌های بادی و خورشیدی است، گفت: این نشان می‌دهد که منابع و تقاضا برای سرمایه‌گذاری وجود دارد و از سوی دیگر زیرساخت‌های صنعتی نیز در کشور برای تولید فراهم است.

دولت برق بخرد

ماده 133 قانون برنامه پنجم توسعه کشور به شرکت توانیر و شرکت‌های وابسته و تابعه وزارت نیرو اجازه داده تا برای خرید تضمینی برق تولیدی از منابع انرژی‌های نو و انرژی‌های پاک با اولویت خرید از بخش‌های خصوصی و تعاونی اقدام کند. قیمت خرید برق از این نیروگاه‌ها علاوه بر هزینه‌های تبدیل انرژی در بازار رقابتی شبکه سراسر بازار برق، با لحاظ متوسط سالانه ارزش وارداتی یا صادراتی سوخت مصرف نشده، بازدهی و عدم انتشار آلاینده‌ها انجام خواهد شد. نرخ خرید برق هر ساله از سوی وزارت نیرو محاسبه و ابلاغ می‌شود.

هنوز هیچ مقام رسمی اعلام نکرده که آیا این ماده قانونی شامل حال تولید‌کنندگان خانگی هم خواهد شد یا نه؟ اما انتشار اخبار کمک‌های دولتی برای تولید برق از خورشید می‌تواند نشانه‌ای از تسری این قانون به مولدان خانگی باشد.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/XdH7jSoz
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطی
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه