وزیر جهاد کشاورزی گفت: توسعه کشت گلخانهای باتوجه به محدودیت منابع آب از ضرورتهاست و میتواند موجب تغییرات جدی و موثر در آینده کشاورزی کشور باشد.
به گزارش ایرنا، حجتی، درجریان بازدید از شرکت کشت بافت دانشبنیان رویان آذربایجان در ارومیه افزود: محدودیت منابع آب هماکنون از مسائلی است که نیازمند توجه جدی است و توسعه گلخانهها از راهکارهای مهم در کاهش مصرف آب است.
وی با بیان اینکه برای افزایش راندمان آب باید اقدامات زیربنایی زیادی و به صورت وسیع و فراگیر انجام گیرد، اظهارکرد: تجهیز اراضی کشاورزی به سیستمهای آبیاری کمفشار و تحت فشار، استفاده ازگونهها و ارقام و پایههای پربازده و جدید در باغها که موجب افزایش بهرهوری تولید میشود همچنین توسعه گلخانهها از جمله اقداماتی است که نقش مهمی در صرفهجویی آب و افزایش تولید ایفا میکند و این اقدامات جزو برنامههای وزارت جهاد کشاورزی است.
وی اضافه کرد: هماکنون میانگین تولید محصول در هر هکتار 12 تا 22 تن است که با استفاده از پایهها و ارقام جدید میتوان این میزان را به بیش از 80 تن در هکتار افزایش داد.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: ایجاد باغهای نوین بهجای باغهای سنتی نیز میتواند نقش موثری در افزایش تولید و استفاده بهینه از منابع آبی داشته باشد.
وی درخصوص دریاچه ارومیه نیز افزود: دولت در این بخش اجرای مصوباتی را در دست اقدام دارد که این مصوبهها در سطح ملی با ریاست معاون اول رییسجمهوری و در سطح استان با ریاست استاندار بررسی میشوند.
وی یادآوری کرد: چگونگی مصرف آب، نحوه کاهش مصرف آب و پروژههای متعدد در حوزه آبخیزداری ازجمله طرحهایی است که در زمینه احیای دریاچه ارومیه در حال بررسی و تصمیمگیری است.
وی افزود: در حاشیه بستر دریاچه ارومیه نیز باید گیاهانی که نسبت به آبهای غیرمتعارف، آبهای لبشور و شور کارایی دارند کشت شوند که منابع طبیعی، کشت این گیاهان را در برنامه خود دارد.
حجتی همچنین با قدردانی از خدمات شرکت رویان پژوهش آذربایجان ادامه داد: این شرکت توانسته علاوه بر جذب 25 نفر، با تولید 700 هزار اصله نهال در سال خدمت بزرگی در این بخش داشته باشد. وی گفت: نهالهایی که در این شرکت تولید شده عاری از هرگونه ویروس و جزو پایههای شناختهشده در سطح بینالمللی هستند و از نظر تولید محصولات نیز در سطح خوبی قرار دارند.
شرکت رویان پژوهش آذربایجان تحت حمایت معاونت علمی و فناوری رییسجمهوری فعالیت میکند و زمینه فعالیت آن تولید انواع نهال و پایه رویشی درختان میوه، انواع گل و گیاه زینتی با روش بیوتکنولوژی کشت بافت با هدف ایجاد تغییر و تحول اساسی و بنیادی بهعنوان صنعتی نو در بخش باغبانی کشور در آذربایجان غربی است.
ظرفیت تولید سالانه این شرکت یک میلیون اصله پایه و گیاه بوده و بهعنوان یکی از بزرگترین و مجهزترین مراکز کشت بافت گیاهی کشور به شمار میآید. این شرکت که در سال 1389 در ارومیه ایجاد شده در حال حاضر در زمینه تولید پایههای اختصاصی شامل انواع هلو، بادام، آلو و شلیل و گل و گیاه زینتی شامل رز، بگونیا، بنفشه افریقایی و نسل اف 1 و شمعدانی پاکوتاه هلندی فعال است.