قائم مقام وزیر کار در امور بینالملل گفت: در پی هماهنگی این وزارتخانه با سازمان هدفمندی یارانهها، پرداخت یارانه به نیروی کار دارای گواهینامه شغلی در خارج از کشور ادامه مییابد. به گزارش ایرنا، محمدتقی افزود: این همایش فرصت مغتنمی است تا از امکانات بخش خصوصی در ارائه خدمات فنی و مهندسی به خارج از کشور آگاه شویم.
وی با تاکید بر اینکه تواناییهای کشور در این همایش بیشتر معرفی میشود، افزود: هماکنون اقتصاد جهانی به هم پیوسته و مرزهای سنتی تغییر کرده است، هرچند شرایط جدید با مقتضیات جدید تغییر کرده و تاکید بر اقتصاد مقاومتی ناظر بر همین موضوع است. به گفته وی، موضوعات مندرج در سازمان بینالمللی کار در سالهای اخیر موید همین مسئله است. وی اظهار کرد: هماکنون جمعیتی بیش از 232 میلیون نفر در بازار بینالمللی کار میکنند که این میزان حدود 3.1 درصد جمعیت جهان را شامل میشود.
به گفته حسینی، این میزان نیروی کار مهاجر برابر است با جمعیت پنجمین کشور جهان که نشان از جمعیت وسیع فعال در عرصه کار دارد. وی حجم اقتصاد نیروی کار بینالمللی را 440 میلیارد دلار تخمین زد و گفت: بیشتر از 325 میلیارد دلار این رقم به کشورهای مبدا و بقیه در مقصد رسوب میکند.
وی با اشاره به توانمندی ایران در زمینه نیروی کار ماهر گفت: ایران به دلیل نیروی جوان کارآمد از توانایی بالایی در زمینه نیروی انسانی برخوردار است. هماکنون 4.5 میلیون دانشجو در دانشگاههای کشور درس میخوانند که بهزودی وارد بازار کار میشوند.
وی با اشاره به تجربه کشور چین، گفت: این کشور سالانه 130میلیارد دلار از اعزام نیروی کار بینالمللی درآمد دارد. حسینی افزود: ایران تفاهمنامههای ارزشمندی در زمینه اعزام نیروی کار دارد که دولت تدبیر و امید برای اجرایی کردن آنها تلاش میکند. نیروی کار ایرانی فاقد گواهینامه شغلی باید از مجاری تعیین شده به دریافت این گواهینامه اقدام کنند.