اقتصادهای پیشرو جهان از این پس تلاش بیشتری خواهند کرد تا رشد اقتصادی جهانی را بالا برده و کشورهای بیشتری از منافع آنها بهره مند شوند. این را سیاست گذاران ارشد کشورهای گروه 20 روز شنبه در نشست این گروه و در تلاش برای کنار آمدن با عواقب برگزیت اعلام کردند.
وزرای دارایی و روسای بانک های مرکزی کشورهای گروه 20 در شهر چنگدو در جنوب غربی چین دور هم جمع شده اند تا درباره چگونگی روبه رو شدن با چالش های جهانی که این روزها با رأی مردم بریتانیا به خروج از اتحادیه اروپا تشدید شده، بحث و تبادل نظر کنند.
آنها در این نشست دو روزه دوباره بر تعهدات خود برای حمایت از رشد جهانی و اقدامات مشارکتی بهتر در مواجهه با بی ثباتی حاصل از برگزیت و نیز حمایت از تولیدات درحال رشد تاکید کردند.
این نخستین بار پس از رأی مردم بریتانیا به خروج از اتحادیه اروپا است که مقامات ارشد مالی کشورهای قدرتمند جهان دور هم جمع می شوند. همچنین این نخستین باری است که مقامات مالی تازه بریتانیا از جمله فیلیپ هموند، وزیر جدید دارایی این کشور در چنین جمعی شرکت می کند. آقای هموند با پرسش های زیادی درباره چگونگی خروج سریع بریتانیا از اتحادیه اروپا از مسیر مذاکرات رسمی مواجه شد.
در پیش نویس بیانیه پایانی این نشست آمده است: «ما درحال انجام اقداماتی برای افزایش اعتماد و حمایت از رشد هستیم.»
در بخش دیگری از این بیانیه نیز نوشته شده: «ما تصمیم خود برای استفاده از تمام ابزارهای سیاست گذاری پولی، مالی و ساختاری به صورت جداگانه و مشارکتی استفاده کنیم تا به هدف رشد قوی، پایدار و متوازن دست یابیم.»
هفته گذشته، صندوق بین المللی پول پیش بینی خود درباره رشد جهانی اقتصاد را درپی پیروزی برگزیت کاهش داد. داده های موسسه معتبر مارکیت که روز جمعه منتشر شد نیز ترس از بدترشدن وضعیت اقتصادی جهان را تایید کرد. در این داده ها مشخص شد که شاخص فعالیت تجاری بریتانیا بیشترین سقوط خود در 20 سال گذشته را تجربه کرد.
به اعتقاد مقامات کشورهای گروه 20 برگزیت بی ثباتی در اقتصاد جهان را افزایش داد اما اعضای این گروه خود را آماده کرده بودند تا با قدرت در برابر نتایج احتمالی اقتصادی و مالی این تصمیم بایستند.
جک لو، وزیر خزانه داری آمریکا روز شنبه گفت برای کشورهای گروه 20 مهم است که با استفاده از ابزارهای سیاست گذاری از جمله سیاست گذاری های پولی و مالی و البته اصلاحات اقتصادی وضعیت رشد را بهتر کنند تا بهره وری بیشتر شود.
او در جمع خبرنگاران گفت: «الان زمانی است که باید تلاش مان را برای به کارگیری تمامی ابزارهای سیاست گذاری برای بهبود وضعیت رشد دوبرابر کنیم.»
یکی از مقامات وزارت دارایی ژاپن نیز دراین باره گفت: «نه تنها برگزیت بلکه خطرات گوناگون رشد پایین همچنان در کمین است و بحث های زیادی درباره نیاز به نظارت بر تحولات از جمله تروریسم، خطرات ژئوپولیتیک و پناهندگان وجود دارد.»
یکی دیگر از نگرانی های مقامات مالی کشورهای گروه 20 مستقیم به آمریکا و دونالد ترامپ برمی گردد. آقای ترامپ با شعار «اول آمریکا» معتقد است که کشورش باید از تمامی موافقت نامه های تجاری مشترک با دیگر کشورها خارج شود و کاملا مستقل عمل کند؛ رویکردی که به دیدگاه رأی دهندگان به خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا نزدیک به نظر می رسد.