نماینده زرند گفت: باغهای پسته بهعنوان بزرگترین جنگل مصنوعی دنیا در شمال کرمان، در حال نابودی هستند.
امیری خامکانی اظهار کرد: ما نتوانستهایم بهخوبی در شرایط جدید اقلیمی کشاورزان را برای مدیریت آب و خاک آموزش دهیم و در مصرف کود، سم و سایر نهادههای کشاورزی مشاوره ندادهایم. کشاورزان ما با همان روش سنتی به کار خود ادامه دادند.
وی افزود: با توجه به کیفیت آب که به دلیل افت سطح آن رخ داده و املاح موجود در آن و همچنین افت کیفیت خاک، با کاهش تولید و کیفیت محصولات کشاورزی مواجه هستیم. آفات جدیدی نیز به وجود آمدهاند که به مبارزه نیاز دارد و بیتجربگی باغداران در مقابله با این آفات یکی دیگر از عواملی است که تولید در هکتار باغهای پسته را کاهش داد.
امیری خامکانی، با بیان اینکه در شرایط فعلی حدود 400 کیلوگرم در هر هکتار پسته برداشت میشود، گفت: مواردی هم وجود دارد که 13 تن در هر یک هکتار برداشت میشود، اما این یک نمونه و بسیار معدود است. این در حالی است که در امریکا (رقیب اصلی پسته ایران) به طور متوسط چهار تن در هر هکتار برداشت میشود.
به گزارش ایسنا، وی یادآوری کرد: زمانی 80 درصد پسته جهان در اختیار کشور ما بود، اما متاسفانه امروز به زیر 50درصد جهانی پسته رسیدهایم و نکته جالب اینکه کشاورزان توانای ایرانی در امریکا مشغول کشت پسته هستند. به این ترتیب، رقبای خارجی مانند امریکا و ترکیه در حال جایگزین شدن با ایران در بازار جهانی پسته هستند و اگر ما بخواهیم جایگاه خود را حفظ کنیم، باید علاوه بر اصلاح الگوی کشت، حمایت بیشتری از کشاورزان انجام دهیم. عضو هیأترییسه کمیسیون انرژی مجلس در پایان تاکید کرد: لازم است با تشکیل کمیسیون مشترکی بین دولت و مجلس، موضوع مدیریت و منابع آب بررسی شود تا بتوانیم منابع ملی آب را در تولید، مصرف و مدیریت کنیم.