اگر می خواهید ثروت بیشتری داشته باشید، در مهارت های ریاضی پیشرفت کنید. مطالعه چاپ شده در نشریه «روانشناسی اقتصادی» نشان می دهد کسانی که با اعداد ارتباط بهتری برقرار می کنند تمایل بیشتری به ثروتمند شدن دارند و در طول زمان ثروت بیشتری به دست می آورند.
این مطالعه با بررسی فاکتورهایی چون آموزش، ریسک پذیری و دانش مالی در 1000 فرد بزرگسال هلندی در طول پنج سال به این نتیجه رسید که هرچه توانایی افراد برای ارتباط برقرار کردن با اعداد بیشتر باشد، احتمال ثروتمند شدن آنها نیز بیشتر است.
به گفته کاتالینا استرادا-مجیا، استادیار دانشگاه کلمبیا و یکی از نویسندگان این پژوهش، فهمیدن اعداد و کار کردن با آنها در قالب هایی چون تخفیف ، هزینه و نرخ بهره کلید های حرکت هوشمندانه مالی هستند.
برای مثال، در استراتژی بازاریابی «یکی بخرید، یکی با 50درصد تخفیف ببرید»، وقتی متوجه می شوید که در واقع برای خرید آن در کل 25درصد تخفیف گرفته اید، چندان جذاب به نظرتان نمی آید.
استرادا-مجیا در این باره گفت: «مشتریان باید از این حقیقت آگاه باشند که برای تصمیم های مالی خود همواره مجبور هستند با داده های عددی و رقمی سروکار داشته باشند.»
او ادامه داد: «توانایی افراد برای استفاده از داده های عددی با یک روش معقول می تواند اثر مهمی بر نتایج تصمیمات مالی آنها داشته باشد.»
ارزیابی سال 2014 سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) نیز تایید می کند که داشتن مهارت های ریاضی در سواد مالی نقش مهمی دارد. این مطالعه در سطح جهانی روی افراد 15 ساله انجام شد. پروفسور آناماریا لوساردی، اقتصاددان دانشگاه جرج واشنگتن، دراین باره گفت: «از این داده ها ارتباط قوی (میان مهارت های ریاضی و سواد مالی) برداشت می شود.»
این استاد دانشگاه که ریاست کمیته طرح ارزیابی سواد مالی شخصی را نیز به عهده داشت، در ادامه گفت: «به طور طبیعی، داشتن مهارت خوب در ریاضی به داشتن ذهن خوب تعبیر شده و نتیجه منطقی آن تصمیم گیری های بسیار خوب است.»
کشورهایی که دانش آموزان شان عملکرد خوبی در ریاضی داشتند، در بخش سواد مالی نیر عملکرد خوبی از خود نشان دادند. در این ارزیابی برای مثال آمریکا در میانه های جدول رده بندی قرار گرفت. این کشور در بهترین حالت هشتم و در بدترین حالت دوازدهم است. در این ارزیابی 1133 دانش آموز آمریکایی مورد بررسی قرار گرفتند.
در منطقه شانگهای چین اگرچه هیچ ماده درسی مرتبط با سواد مالی ارائه نمی شود، اما ارزیابی امور مالی شخصی در سطح بالایی قرار دارد.
لوساردی گفت: «اما فکر نکنید که داشتن استعداد خاص در برقراری ارتباط با اعداد الزاما به معنی موفقیت مالی است یا اگر در ریاضی استعداد چندانی نداشته باشید، قطعاً نباید به موفقیت امید داشته باشید.»
به گفته این استاد دانشگاه، سواد مالی به توانایی دلیل آوردن برای تصمیمات مالی و فهم اصطلاحات مالی نیز برمی گردد و همه چیز ریاضی نیست.
برای مثال در ارزیابی سازمان همکاری اقتصادی و توسعه(OECD) تنها 8/28درصد از نوجوانان آمریکایی توانستند به درستی و بدون غلط یک فیش حقوقی را بخوانند و مشخص کنند که چه میزان حقوق به طورخودکار به حساب یک کارمند بانک واریز می شود.
به گفته استرادا - مجیا، فکر کردن به اینکه در ریاضی استعداد و توانایی ندارید نیز روی تصمیم های شما اثر می گذارد. در این صورت می توانید به اعداد و فهم آنها تخفیف داده و سراغ فاکتورهای دیگر بروید.
در هر حال داشتن سواد مالی به طور مستقیم به استعداد در ریاضی برمی گردد. اما اگر کسی به ریاضی علاقه نداشته باشد یا فکر می کند استعدادی در سر و کله زدن با اعداد ندارد نباید از تصمیم های مالی خود ناامید شود.
چنین افرادی به گفته کارشناسان باید دقت بیشتری در تصمیم های خود داشته باشند و نیاز به مشورت بیشتری نسبت به بااستعدادها در ریاضی دارند. البته همه ریاضی دوست ها هم طبعا موفق نمی شوند و آنها نیز نیاز به دانستن فاکتورهای دیگر دارند.