براساس وعده دولتمردان اقتصادی، مقدمات اجرای ارز تک نرخی در سالجاری آماده است و بازار ارز آماده خداحافظی با دلار دولتی میشود. به گزارش مهر، بانک مرکزی مقدمات اجرای ارز تک نرخی در سالجاری را آماده کرده است و براساس وعدههای اعضای کابینه، سیاست ارز تکنرخی در سال ۹۴ سرانجام کلید خواهد خورد، این درحالی است که قرار بود اجرای ارز تک نرخی در نیمه دوم سال ۹۳ اجرایی شود، اما با توجه به شرایط اقتصادی کشور این برنامه به سال ۹۴ موکول شد.
حال با توجه به گشایشهایی که در عرصه بینالمللی در پی صدور بیانیه لوزان اتفاق خواهد افتاد و همچنین با لغو تحریمهای اقتصادی و نفتی که مسئولان وعده آن را دادهاند، بازار برای اجرای ارز تکنرخی آماده و شک و تردیدها برای اجرای این برنامه کمرنگ میشود. بهویژه اینکه ولیالله سیف، رییس کل بانک مرکزی در آخرین روزهای سال گذشته در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه با توجه به کاهش نرخ تورم آیا بانک مرکزی همچنان مصمم به اجرای ارز تک نرخی در سال ۹۴ است یا خیر، گفت: مقدمات اجرای ارز تک نرخی در سال ۹۴ آماده است. رییس کل بانک مرکزی، یکی از پیشنیازهای استمرار و موفقیت اجرای ارز تک نرخی را ارتباطات بینالمللی نظام بانکی اعلام کرده و افزوده است: زمانی که این موضوع شکل مناسبی به خود بگیرد، حتما این کار را جزو اولویتهای خود قرار میدهیم و اتفاق میافتد.
این در حالی است که بانک مرکزی نرخ تورم پایان سال ۹۳ را ۱۵.۶ درصد اعلام کرده است و نرخ ارز در بازار آزاد در روز گذشته هم با روندی کاهشی به ۳۲۶۰ تومان رسید و بانک مرکزی هم نرخ رسمی دلار را ۲۸۰۸ تومان اعلام کرد و اختلاف قیمتی بین این دو ارز به حداقل رسیده است. در عین حال، رییس کل بانک مرکزی به مهر گفته است: نرخ ارز به عرضه و تقاضا در بازار بستگی دارد و خوشبختانه ما سال گذشته شاهد ثبات نسبی در این بازار بودیم لذا باید اجازه دهیم نرخ ارز متناسب با واقعیتهای اقتصادی، خودش را تطبیق دهد اما روندی که در یکسال گذشته طی شده، روند مثبتی بوده است.
وی افزوده است: بانک مرکزی به هیچوجه جلوی پایین آمدن قیمت بازار را نمیگیرد بلکه از بازار مراقبت میکند تا نوسانات موقت را که ناشی از یک شوک و هیجان پیشبینی نشده است، کنترل کند و در غیرآن صورت دلیلی ندارد که بانک مرکزی دخالتی داشته باشد. نرخی که به رشد اقتصادی، حمایت از تولید و اشتغال منجر شود، آن نرخ مورد حمایت بانک مرکزی است و بهترین نرخ نیز نرخ تعادلی است که در بازار وجود دارد و بانک مرکزی از ثبات نرخ ارز در بازار حمایت میکند. از سوی دیگر رییس کل بانک مرکزی دستور آمادهباش به بانکها برای حضور در عرصههای بینالمللی را میدهد و تمامی اینها نشان از آمادهسازی و ایجاد مقدمات برای اجرای ارز تک نرخی و خداحافظی با ارز دولتی دارد.