رييس مجمع تشکلهاي کشاورزي وزارت نفت را متهم اول گرد و غبار خوزستان عنوان کرد و گفت: پديده ريزگردها که در استان خوزستان بهوجود آمده حدود 10استان ديگر را درگير خواهد کرد و غالبا منشأ داخلي دارد. مسعود اسدي در گفتوگو با ايسنا اظهار کرد: پديده ريزگردها عمدتا با دو منشأ داخلي و خارجي در کشور بهوجود ميآيد که در ارتباط با خوزستان منشأ داخليش پررنگتر است، چرا که در تابستان امسال در دو حوزه کرخه و مارون حدود 300 هزار هکتار کاهش سطح زيرکشت و افزايش شديد کانون گردوغبارخيز را داشتهايم چراکه بهدليل کم آبي اراضي به تدريج خشک شدهاند.
وي ادامه داد: اولين مساله در اين زمينه تامين آب است که بايد براي اراضي خشک و رها شده در اين زمينه فکري کرد. رييس مجمع تشکلهاي کشاورزي گفت: دومين مساله در پديده ريزگردها مساله مالچپاشي است که وزارت نفت حاضر نيست به تعهدات خود در زمينه مالچپاشي عمل کند و تاکنون تنها به پنجدرصد از تعهداتش عمل کرده است. اسدي تصريح کرد: در اين شرايط که حدود 10 استان کشور (کرمانشاه، آذربايجان، کردستان و ...) در آينده نزديک با مشکل ريزگردها دست و پنجه نرم خواهند کرد، متهم رديف اول وزارت نفت است.
وي اظهار کرد: درخصوص بيابانزدايي و کشت درختچهها و گونههاي مقاوم به خشکسالي نيز کار چنداني انجام نشده است و در اين زمينه بهترين راهکاري که ميتوان ارائه کرد اجراي اين طرح در قالب طرحهاي بسيج سازندگي است. رييس مجمع تشکلهاي کشاورزي تاکيد کرد: شايد پيش از اين باروري ابرها با اما و اگرهاي بسياري مانند نرسيدن به نتيجه مطلوب و غيره مواجه بود اما شرايط کنوني کشور بهويژه در استانهاي گرد و غبار خيز مانند خوزستان به حدي بحراني شده که بايد هر چه سريعتر در زمينه باروري ابرها اقدام عملياتي انجام داد و در اين زمينه نبايد فرصت را از دست داد.
وي افزود: در تابستان سال آينده نهتنها با افزايش کانونهاي بياباني و بادهاي موسمي مواجه خواهيم شد، بلکه بهدليل آنکه ريزگردها در آن زمان تا 95درصد رطوبتشان را از دست ميدهند و ميزان آلايندگيشان به چندين برابر وضعيت کنوني ميرسد، ديگر توان زيستن در درون آپارتمانها نيز وجود ندارد.