مهدی صفاری نیا، رئیس پارک علم و فناوری پردیس، در تعریف اقتصاد دانش بنیان و رویکردهای صحیح در اقتصاد مقاومتی گفت: اقتصاد دانش بنیان اقتصادی است که براساس تولید، توزیع و کاربرد دانش و اطلاعات شکل گرفته است، سطح بالاتری از سرمایه گذاری در آن به ابداع و نوآوری اختصاص می یابد و فناوری های کسب شده با شدت بالایی مصرف می شوند و نیروی کار آن هم از تحصیلات عالیه برخوردار است.
وی در تبیین شاخص ها و شرایط نهادی اقتصاد دانش بنیان به شاخص نوآوری جهانی، نهادها، سرمایه انسانی و تحقیقات، آموزش، آموزش دانشگاهی و تحقیق و توسعه اشاره کرد و در توضیح بایدها و نبایدهای اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: این نوع اقتصاد انعطاف پذیر و پویا است، شکننده و متحجر نیست، به رفاه بیشتر با اصلاح الگوی مصرف دعوت می شود، با اقتصاد جهانی مرتبط است و متکی بر توان داخلی است، متناسب با وضعیت امروز و فردا است و مقطعی و صرفاً متناسب با شرایط تحریم نیست.
رئیس پارک علم و فناوری پردیس در بیان الزامات بلندمدت اقتصاد مقاومتی ادامه داد: تکیه بر مردم، مقاوم بودن اقتصاد، توجه به اقتصاد دانش بنیان، کاهش وابستگی به نفت، تبیین دانشگاهی و آکادمیک اقتصاد مقاومتی از جمله این الزامات است.
وی به الزامات کوتاه مدت اقتصاد مقاومتی نیز اشاره کرد و یادآور شد: این الزامات شامل حمایت از تولید داخلی، مدیریت منابع ارزی، مدیریت مصرف، استفاده حداکثری از زمان، منابع و امکانات و حرکت براساس برنامه است.
صفاری نیا با تأکید بر این نکته که اقتصاد مقاومتی باید اقتصادی متنوع باشد نه تک محصولی، خاطرنشان کرد: اقتصاد مقاومتی باید اقتصادی شفاف باشد نه زیرزمینی، ضمن اینکه با اقتصاد کوچک نمی توان انتظار اقتصاد مقاومتی را داشت. به گفته وی، اقتصاد مقاومتی اقتصادی است که مبتنی بر رقابت است نه حمایت و برای تحقق این نوع اقتصاد، باید اقتصاد واردات محور جای خود را به اقتصاد صادرات محور بدهد.
رئیس پارک علم و فناوری پردیس به برخی از کدهای صحیح در زمینه اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و ادامه داد: نگاه هزینه ای به بودجه دولت باید به نگاه اهرمی و تسهیل گیری به بودجه تغییر کند.
وی اضافه کرد: لزوم حمایت از صادرات بدون توجه به بودجه دولتی، تمرکز روی هدف و پیدا کردن ابزارها و روش های مناسب و نه الزاما روش ها و ابزارهای نوین، کارگردانی دولت و قرارگرفتن در کنار بخش غیردولتی و تأکید بر استفاده از منابع مالی و انسانی بخش غیردولتی، تأکید بر متعهد کردن اعطای هرگونه اختیارات و امتیاز به تضمین مسئولیت و خروج معین (بروز خلاقیت و انعطاف در تصمیم گیری به صورت غیر متمرکز) از جمله کدهای صحیح در بحث اقتصاد مقاومتی است.