اسکناسهای دوره ناصری بیشتر در انگلستان چاپ میشده است و امضای آن توسط افراد خارجی صورت میگرفته، بهطوری که رییس خزانهداری اسکناسهای دوره ناصری ایرانی نبوده است.
در دوره ناصرالدینشاه فقط یک بانک به نام بانک شاهنشاهی وجود داشته که اسکناس پس از چاپ و امضا توسط افراد خارجی تحویل بانک شاهنشاهی داده میشده است. اسکناسهایی که رقم بالاتری داشته، یعنی اسکناس 50 و 100 تومانی به دلیل اینکه این پول در دست رجال و افراد سیاستمدار بوده کمیاب و گرانتر هستند.
همچنین اسکناسهای 3 و 25 تومانی ارزشمندتر هستند، زیرا این ارقام به دلیل نامتعارف بودن گرانتر هستند. بهعنوان مثال، اسکناس 20 تومانی رایج است، اما اسکناس 25 تومانی رایج نیست، به همین دلیل چون در زمان ناصرالدین شاه اسکناس 25 تومانی چاپ شده است این اسکناس به دلیل نامتعارف بودن با چاپهای بعدی پول و کمیاب بودن ارزشمندتر و گرانتر است.
ارقام اسکناس باید رند و متداول باشد، یعنی باید رنج ارقام اسکناس یک، دو، 5، 10، 20 و 50 تومانی باشد اما در دوره ناصر الدین شاه اسکناس 25 تومانی چاپ شده که این رقم به دلیل نامتعارف و کمیاب بودن گرانتر است.
درزمان ناصرالدین شاه اسکناس به تومان چاپ میشده و واحد ارقام ریز هم دینار بوده است. هر هزار دینار معادل یک ریال بوده و در دست افراد وجود یک دیناری یا دو دیناری بسیار ارزشمند بوده است و 10هزار ریال هم معادل یک تومان میشده که این امر به این معناست که در زمان ناصر الدین شاه پول بسیار ارزش داشته است. به همین دلیل، ارقام اسکناس 10 و 50 تومانی بسیار بالا بوده و فقط در دست تجار و شاهزادهها بوده است که درحال حاضر وجود این نوع اسکناسها در بازار نادر وکمیاب است.
در اسکناسهای زمان ناصرالدین شاه، اشکالات چاپی مشاهده نشده است، زیرا چاپ این نوع اسکناس با دستگاه صورت نمیگرفته، به همین دلیل ارور(error) در چاپ اسکناس نبوده است که بخواهد در حال حاضر این اسکناسهای اشکال چاپی داشته دوره ناصری گرانتر باشند. همچنین به دلیل اینکه ارقام اسکناس در زمان ناصری بسیار بالا بوده، به همین دلیل تقلبی صورت نگرفته است، اما چون سری اول اسکناس های دوره ناصر الدین شاه فیلیگران نداشته است، احتمال دارد با دستگاههای پیشرفته امروزی تقلبی در چاپ این نوع اسکناس ها صورت گیرد.
در زمان ناصرالدین شاه اسکناس را قبل از رسمیت یافتن در چند رنگ مختلف چاپ میکردند و بعد از انتخاب رنگ و مدل طراحی سفارش چاپ داده میشد، به همین دلیل، نمیتوان گفت اسکناسهای دوره ناصری چه رنگی داشتهاند، به طوری که تا به امروز چندین رنگ مانند قهوهای، سبز، آبی و غیره از یک اسکناس دو تومانی مشاهده کردهام که در آخر رنگ سبز نهایی شده و اسکناس دو تومانی را در آن زمان به رنگ سبز چاپ کردهاند. درحال حاضر، اسکناسهای ناصری در بازار از 20 تا 100 میلیون تومان قیمت دارند.