رئیس بنیاد مستضعفان در نهایت ناچار به واکنش به حادثه آتش سوزی ساختمان پلاسکو شد.
محمد سعیدی کیا روز گذشته در حالی از لاشه این ساختمان بازدید کرد که شاید همه مردم از صبح پنجشنبه در انتظار واکنش از سوی این بنیاد بودند. نخستین خبر از بنیاد مستضعفان را صبح شنبه ایلنا و به نقل از یک مقام مسئول این بنیاد منتشر کرد؛ مقامی که حاضر به فاش کردن نامش نشد اما گفت: بسیاری از مطالب مطرح شده صحت ندارد و ما پاسخ شایعات را تا چند روز آینده خواهیم داد.
البته آنچه در این روزها و در اوضاعی که جامعه در انتظار روشن شدن سرنوشت آتش نشان ها هستند، منتشر شد جز مالکیت این بنیاد و البته اخطارهای شهرداری به مالک ساختمان چیز بیشتری نبوده است. ساعتی پس از این خبر محمد سعیدی کیا دومین نفر و بالاترین مقام از سوی این بنیاد بود که به سکوتش پایان داد.
او به بازدید از محل حادثه رفت تا شاید نشان دهد نسبت به سرنوشت یکی از املاک این بنیاد و احتمالا حادثه ای که اتفاق افتاده، مسئول است.
سعیدی کیا که در کنار وزیر کشور به این بازدید رفته بود وعده داد ساختمان را دو ساله بسازد و واحدهای صنفی را طبق ضوابطی به ذی نفعان واگذار کند. او این وعده را در وضعیتی می دهد که تمامی نظراتی و اسنادی که در مورد این سازمان این روزها منتشر می شود از بی توجهی مالک این ساختمان به اخطارهای متعدد شهرداری در سال های اخیر خبر می دهد.
سعیدی کیا از مسئولیت بنیاد در این حادثه حرفی به میان نیاورده اما گفته، دستگاه های مختلفی در این جمع کردن و ساماندهی حادثه مسئولیت دارند. او همچنین گفته است پس از جمع شدن حادثه، کارگروه ها و کمیته هایی تشکیل می شود و به مباحث رسیدگی و مسئولیت هر نهادی را مشخص می کنند.
سعیدی کیا اما به نام این نهادها اشاره نکرده است. او در پاسخ به چگونگی تأخیرش در واکنش به حادثه به خبرگزاری ها گفت: انتقادهایی وارد بود که چرا دیر سر زدم و باید بگویم که وجودم اینجا خیلی ضروری نبود ولی امروز برنامه ریزی و کارهایی در این باره انجام دادیم و اینجا اعلام کردیم.
وی تاکید کرد: از زیر بار مسئولیت شانه خالی نمی کنیم. همچنین روز گذشته رئیس اتاق اصناف ایران در حاشیه جلسه کمیته بررسی حادثه ساختمان پلاسکو به ایرنا از نشست مشترک با بنیاد مستضعفان و تصمیم گیری برای چگونگی ساخت ساختمان پلاسکو خبر داده بود.
علی فاضلی گفته، همه واحدهای این مکان تجاری به شکل سرقفلی بود و بنیاد مستضعفان باید در زمینه ساخت دوباره آن تصمیم گیری کند. وزیر صنعت دیگر بازدیدکننده پلاسکو در روز سوم حادثه بود.
محمدرضا نعمت زاده از برنامه این وزارتخانه برای ارائه پیشنهادی به دولت در خصوص مرتفع شدن بدهی های کسبه پلاسکو خبر داد. او در گفت وگو با خبرگزاری ایسنا عدم حضورش را کمک به تسهیل در امداد رسانی عنوان کرده و گفته در این مدت توانسته است نشست هایی با اتاق اصناف و اتحادیه های دیگر برای حل مشکل واحد های صنفی آسیب دیده برگزار کند.
نعمت زاده از برقراری بیمه بیکاری کارگران در روزهایی نزدیک خبر داده و گفته است در مجموع حدود 3000 نفرمالک و کارگر، بیمه بیکاری می شوند و همچنین حدود 100 میلیون تومان تسهیلات نیز ارائه می شود.
به گفته نعمت زاده، قرار است پیشنهادی برای پرداخت بدهی های برخی واحد ها به دولت داده شود. همچنین چندین ساختمان و سه نقطه برای ساماندهی آنها مشخص شده است.
به گفته علی فاضلی، رئیس اتاق اصناف ایران، تا به حال خسارت 85 درصد واحدهای اقتصادی مرکز تجاری پلاسکو برآورد شده و تا بعدازظهر روز یکشنبه (امروز) تکمیل خواهد شد. بیش از 1500 میلیارد تومان سرمایه ثابت و جاری 580 واحد از بین رفته است.
براساس گفته های این مقام مسئول بخش زیادی از کسبه این ساختمان در صنف تولیدکنندگان و فروشندگان پیراهن بودند که 99 درصد از این واحدها به عنوان «مرکز پخش» استفاده می کردند. همچنین 180 واحد در این ساختمان تولیدکننده و فروشنده دیگر اقلام بوده اند. ساختمان پلاسکو انباری نداشته و در نهایت شاید یک واحد به اندازه 2 هزار البسه را نگهداری می کرد. در این ساختمان 400 واحد پیراهن دوز، شش واحد کشباف، هشت واحد صنف خیاطان و 20 واحد نیز در اختیار تولیدکنندگان کفاشان قرار داشت.
به گزارش «فرصت امروز» ساختمان پلاسکو یکی از بزرگ ترین مراکز پخش پوشاک در کشورصبح روز پنجشنبه دچار حادثه شد و ساعاتی پس از آتش سوزی فروریخت.