معاون طرحهای توسعه معدن و صنایع معدنی ایمیدرو از اجرای 41 طرح معدنی با سرمایهگذاری شش میلیارد یورو در کشور خبرداد و گفت: ظرفیت تولید طلا در کشور به شش تن میرسد.
جمشید ملارحمان در گفتوگو با «مهر» با بیان اینکه اکتشاف اصلیترین ضرورت توسعه در مقیاس مناسب با اهداف کلان توسعه اقتصادی کشور از اهمیت ویژهای برخوردار است، گفت: با توجه به سیاستهای اقتصادی دولت تدبیر و امید، وزارت صنعت، معدن و تجارت با محوریت ایمیدرو، حرکت جهشی در بخش اکتشاف معادن را در دستور کار خود قرار داده و عملیات اکتشافی را در پهنه بزرگ کشور آغاز کرده است.
معاون طرحهای توسعه معدن و صنایع معدنی ایمیدرو افزود: این سازمان علاوه بر انجام عملیات اکتشافی در بیش از 50 پروژه در 31 محدوده معدنی و 11 معدن، عملیات اکتشافی در 14 پهنه با وسعت 200هزار کیلومتر مربع را برنامهریزی کرده است و برای نخستینبار در کشور، اکتشاف از مقیاس چند 10کیلومتر مربع به چندصد هزار کیلومتر مربع تغییر یافته است.
وی تصریح کرد: هدفگذاری عملیات اکتشافی روی حوزههای جدید عناصر استراتژیک نظیر عناصر نادر خاکی، آنتیموان، کرومیت و تیتانیوم از دیگر برنامههای ایمیدرو در سال جاری بوده که در محدودههای مختلف در جریان است.
به گفته ملارحمان، پذیرش خطر اکتشاف از سوی صندوق بیمه فعالیتهای معدنی و همچنین تخصیص اعتبارات مالی قابل توجه و ارائه تسهیلات اکتشافی از دیگر برنامههایی بوده که هماکنون در دست اجرا قرار گرفته است.
وی با اشاره به اجرای طرحهای توسعه معدنی خاطرنشان کرد: اجرای 41 طرح با سرمایهگذاری حدود شش میلیارد یورو و اشتغالزایی 25هزار نفر مستقیم با مشارکت بخشخصوصی نیز برنامهریزی شده که با اجرای طرحهای مذکور، ظرفیت سنگآهن کشور به 5/17میلیون تن دانهبندی، 66میلیون تن کنسانتره، 63میلیون تن گندله و پنج میلیون تن زغالسنگ خواهد رسید.
ملارحمان در ادامه درخصوص تولید طلا در کشور نیز گفت: با برنامههای در نظر گرفته شده در قالب طرحهای توسعه معدنی، تولید طلا در کشور به شش تن، تولید شمش و کنسانتره روی 100 هزار تن، پیگمنت تیتانیوم به 50 هزار تن و کک به 4300 هزار تن افزایش خواهد یافت.