معاون وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه اتاق تعاون ایران در مقایسه با اتاق بازرگانی جوانتر و کمتجربهتر است، گفت: برای ارتقای جایگاه تعاون و حضور فعالتر در اقتصاد برنامهریزی کردیم. سیدحمید کلانتری در گفتوگو با فارس در پاسخ به این سوال که چرا اتاق تعاون ایران همانند اتاق بازرگانی اثرگذار نیست و فعالیت کاربردی در راستای فعالتر شدن اتحادیهها و تعاونیها ندارد، گفت: اتاق بازرگانی نسبت به اتاق تعاون ایران قدمتی طولانی داشته و بخشهای مختلف آن توانمندیهای سیاسی، علمی، اجتماعی و اقتصادی دارد که به همین جهت بهعنوان پارلمان بخشخصوصی مورد توجه قرار گرفته است.
وی گفت: اتاق تعاون در تشکیلات سازمان یافته کم تجربهتر و جوانتر است که باید از توانمندی فکری و علمی برخوردار شود تا مدیریت تعاونیها و حمایت از اتحادیهها به شکلی فعالتر انجام پذیرد. کلانتری با بیان اینکه باید اتاقهای تعاون تقویت شوند، گفت: هماکنون این نهادها از ظرفیتهای قانونی و اختیارات بهطور کامل استفاده نمیکنند. برگزاری نمایشگاه، حضور در مجامع بینالمللی و فعالیت اثرگذار در راستای حمایت از تعاونیها از جمله این موارد است.
معاون امور تعاون وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی تاکید کرد: حضور در بازارهای صادراتی و نقش موثر در تولید با توجه به کاهش قیمت نفت وظایف و مسئولیت تعاونیها را سنگینتر میکند. وی گفت: اکنون 100 هزار واحد تعاونی، تشکل تعاونی و اتحادیه در کشور فعال هستند و برخی از آنها به شکلی ضعیف عمل میکنند، اما این تعداد فعالیت این بخش را تضعیف نکرده و سایر تعاونیها به شکلی فعال در حال انجام اقدامات مرتبط هستند.
کلانتری با اشاره به اینکه فعالیت تعاونیها باید شفاف شود، گفت: در این زمینه باید نمایندگان ملت در مجلس در جریان امور قرار گرفته و جایگاه نظارتی اتاقهای تعاون تقویت شود. معاون وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در پایان خاطرنشان کرد: هر اقدامی در راستای تضعیف جایگاه تعاونیها متوقف شده و در تلاش هستیم با تعامل و توسعه فعالیت، اتاقهای تعاون به وضع مطلوب برسد.