امنیت اطلاعات در سالهای گذشته اهمیت بیشتری پیدا کرده است و کاربران زیادی حاضرند برای از بین نرفتن اطلاعات خود هر کاری را انجام دهند. به لطف روی کار آمدن خدمات ابری (cloud) امنیت اطلاعات کاربران نیز تا حد زیادی برطرف شده است و رفتهرفته کاربران بیشتری به استفاده از این خدمات روی میآورند. خدمات ابری به کاربران این امکان را میدهد که اطلاعات خود را بدون نیاز به هارددیسک شخصی و فقط و فقط با یک خط اینترنت در حافظه سرورهای بزرگ ذخیره کنند و در صورت نیاز به این اطلاعات بهراحتی با موبایل یا هر دستگاه دیگری به اینترنت متصل شده و به اطلاعات خود دسترسی پیدا کنند.
البته این نکته را باید مدنظر داشت که درست است ارائه چنین سرویسهایی امنیت بالایی را برای حفظ اطلاعات به ارمغان میآورد اما به گفته کارشناسان، اطلاعات ذخیره شده روی برخی سرورها با پاک کردن آنها توسط کاربران هرگز حذف نخواهند شد و روی هارد دیسک این شرکتها همیشه باقی خواهند ماند و امکان جاسوسی از کاربران را بسیار بالا میبرد.
امروزه شرکتهای بزرگی مثل گوگل، مایکروسافت و حتی اپل هم به ارائه چنین خدماتی روی آوردهاند و سعی میکنند با ارائه خدمات بهتر کاربران بیشتری را به سمت خود بکشانند. اغلب شرکتهای فعال در این زمینه بخشی از خدمات ابری خود را بهصورت رایگان در اختیار کاربران خود میگذارند و این اطمینان را به آنها میدهند که در کمترین زمان ممکن بهترین خدمات را ارائه خواهند کرد. برای دسترسی به هریک از این ارائهکنندگان باید بهصورت مستقیم وارد وبسایت آنها شد و با یکبار ثبتنام، از خدمات آنها برای همیشه استفاده کرد. البته اکثر این سرویسدهندگان نرمافزارها و اپلیکیشنهایی را برای تسهیل استفاده کاربران عرضه کردهاند تا بتوانند خدمات بهتری را ارائه دهند.
Dropbox؛ پرسابقهترین
دراپباکس که از معروفترین سرویسهای ابری است همیشه سعی داشته با طراحی منحصر به فرد سایت خود که تماما بهصورت نقاشی است با سایر رقبای خود متمایز باشد. طراحان دراپباکس سعی دارند تا در حین سادگی بهترین خدمات را به کاربران خود عرضه کنند. این سرویس 2 گیگابایت فضا را در اختیار هر کاربر خود قرار میدهد که کاربران برای فضای بیشتر باید حدود 10 دلار برای هر 100 گیگابایت پرداخت کنند. دراپباکس از سیستمعاملهای ویندوز، مک، لینوکس، ای او اس، ویندوز فون، اندروید و بلک بری پشتیبانی میکند و یکی از مزیتهای آن نسبت به سایر رقبا این است که محدودیتی برای حجم فایلهای ذخیره شده درنظر گرفته نشده است.
ابر مایکروسافت
غول فناوری دنیا نیز خدمات ذخیرهسازی مناسبی را در اختیار کاربران گذاشته است. این سرویس که OneDrive نام دارد فضایی بالغ بر 15 گیگابایت را در اختیار کاربران میگذارد که یکی از بیشترین میزان فضای ذخیرهسازی رایگان در بین ارائهدهندگان خدمات ابری محسوب میشود اما برای اشتراک 100 گیگابایتی و 200 گیگابایتی، به ترتیب، میزان 2 و 4 دلار در ماه هزینه دارد.
علاوه بر این تمام نسخههای آفیس ۳۶۵ که نسخه آنلاین و اشتراکی آفیس است با یک ترابایت فضا روی وان درایو عرضه میشود که از مزیتهای ویژه مایکروسافت است. مایکروسافت خدمات ابری خود را با پشتیبانی از ویندوز، مک، iOS و اندروید عرضه میکند. میزان حجم فایلهایی را که میتوان در وان درایو ذخیره کرد 2 گیگابایت است.
غول جستوجوگر دنیا
شرکت گوگل هم که طبق عادت همیشه خود تلاش میکند تا پا در کفش تمام سرویسهای مجازی کند، چند سالی است به ارائه سرویس ذخیرهسازی آنلاین هم اقدام کرده و با GoogleDrive خود وارد رقابت با سایر سرویسدهندگان ابری شده است. گوگل درایو، محدودیت 10 گیگابایتی را برای هرفایل در نظر گرفته است و بهطورکلی میزان 15 گیگابایت فضا را در اختیار کاربران خود گذاشته است. این سرویس از ویندوز، مک، اندروید وiOS پشتیبانی میکند. برای هر 100 گیگابایت فضا در گوگل درایو ماهانه 2 دلار دریافت میشود و با پرداخت ماهانه 10 دلار میتوانید از فضای یک ترابایتی استفاده کنید.
اپل هم ابری شد
اپل هم با سرویس iCloud خود پا به عرصه خدمات ابری گذاشته و با فضای رایگان 5 گیگابایت به جنگ رقبای خود رفته است. این سرویس بدون نیاز به Sync کردن و هیچگونه مدیریتی به شما دسترسی سریع به موسیقی، نرمافزارها و آخرین عکسهایتان را خواهد داد، iCloud همچنین ایمیل، تقویم و حتی دفترچه تلفن خودتان را بدون نیاز به کمک شما به روز نگه خواهد داشت.