وقتی كه یك شخصیت سرشناس، یك مشاور كارزارهای سیاسی را استخدام و اعلام می كند كه می خواهد در كشور سفرهای منطقه ای داشته باشد، این مسئله پیش می آید كه او احتمالا می خواهد برای یك انتخابات سیاسی آماده شود. اما اگر چنین فردی، مارك زاكربرگ باشد چه؟
این سوال در روزهای اخیر در دنیای سیاست و فناوری، واقعا چالش برانگیز بوده است.
مدیر عامل فیسبوك هفته پیش اعلام كرد كه دیوید پلوف را استخدام كرده است. پلوف، مدیر سابق كارزار انتخاباتی باراك اوباما رئیس جمهوری آمریكاست.
استخدام این شخصیت برجسته سیاسی تنها چند روز بعد از آن اعلام شد كه زاكربرگ اعلام كرد می خواهد طبق قطعنامه (لیست آرزوها و برنامه ها) سال جدیدش، به سراسر كشور سفر كند و با آدم های جدید آشنا شود و با آنها صحبت كند و البته این تنها چیزی نیست كه شرایط را پیچیده می كند. فیسبوك اخیرا تایید كرد كه زاكربرگ می تواند همزمان با حضور در فیسبوك، در دولت هم حضور داشته باشد.
به گفته بردلی تاسك، مشاور شركت های فناوری اینها نشانه های واضحی از آمادگی زاكربرگ برای راه انداختن یك كارزار سیاسی است. با این حال تاسك معتقد است كه احتمالا چنین چیزی برای زاكربرگ مطرح نیست چون در محافل سیاسی، یك گام به عقب برای این غول دنیای فناوری به شمار می آید.
تاسك می گوید: «او چنان قدرت و نفوذی از طریق ثروت و پلتفرمش (فیسبوك) دارد كه تنها چند شغل محدود می توانند ارزش این را داشته باشند كه او بخواهد برای آنها وقت بگذارد.»
لیست این مشاغل آنطور كه تاسك می گوید رهبر اكثریت سنا، رئیس كنگره و البته ریاست جمهوری ایالات متحده آمریكا خواهد بود.
زاكربرگ در سال 2020 میلادی 36 ساله خواهد شد و از نظر قانونی به سنی خواهد رسیدكه بتواند رئیس جمهور آمریكا باشد. به جز مسئله سن، تاسك این مسئله را مطرح می كند كه آیا زاكربرگ از نظر شخصیتی، خلق و خوی اینكه در انتخابات ریاست جمهوری شركت كند را دارد یا نه.
دیگرانی كه مستقیما با زاكربرگ كار كرده اند معتقدند كه این احتمال بسیار كم است كه او بخواهد خودش را در این موقعیت قرار بدهد.
ازرا كالاهان، یكی از نخستین كارمندان فیسبوك كه تا سال 2010 در این شركت كار می كرد می گوید: «او نسبتا انسان كم حرفی است كه هرگز به دنبال مخاطب عام و توجهی كه یك سیاستمدار به صورت طبیعی به دنیا آن است نیست. من از این كه او وارد دنیای سیاست شود غافلگیر خواهم شد.»
علاوه بر آن كالاهان معتقد است كه زاكربرگ هرگز هیچ موسسه و اداره دیگری را بر فیسبوك مقدم نخواهد دانست؛ «من فكر می كنم او با تمركز روی كارش در فیسبوك می تواند تاثیر مثبت بسیار بیشتری روی دنیا داشته باشد. او اعتقاد راسخی به خوب بودن فعالیت های فیسبوك دارد.»