بنابر اظهارات مدیرکل دفتر امور آسیبهای اجتماعی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی، جمهوری اسلامی ایران در زمره کشورهای با نرخ پایین خودکشی محسوب میشود. روزبه کردونی در آستانه «روز جهانی پیشگیری از خودکشی» ضمن تحلیل وضعیت خودکشی در جهان گفت: طبق گزارشهای سازمان بهداشت جهانی، سالانه 800 هزار نفر بر اثر خودکشی فوت میکنند و 20 برابر این تعداد، اقدام به خودکشی میکنند که 75 درصد از این تعداد در کشورهای با درآمد پایین و متوسط جان میبازند.
وی با تاکید بر اینکه نرخ جهانی مرگومیر ناشی از خودکشی بین 11 تا 12 در هر صد هزار نفر است اظهار کرد: کشورهای کرهجنوبی، مجارستان، روسیه، ژاپن و اسلوانیا با نرخ بالای 20 نفر در هر صد هزار نفر در زمره کشورهای با نرخ بالای خودکشی محسوب میشوند در حالی که کشورهای ایران، مکزیک، ترکیه، یونان و ایتالیا با نرخ خودکشی زیر پنج نفر در زمره کشورهای با نرخ پایین خودکشی به شمار میروند.
مدیرکل دفتر امور آسیبهای اجتماعی وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی درخصوص الگوی جنسی خودکشی نیز گفت: الگوی جنسی خودکشی در کشورهای با درآمد بالا بیشتر «مردانه» است و در این کشورها مردان سه برابر بیشتر از زنان در اثر خودکشی جان خود را از دست میدهند اما در کشورهای با درآمد متوسط و پایین مرگ و میر ناشی از خودکشی در مردان حدود 1.5 برابر بیشتر از زنان است.
وی با اشاره به اینکه نسبت جنسی خودکشی مردان به زنان در کشورهای امریکا و استرالیا حدود چهار است ولی این نسبت در کشورهایی نظیر چین و کره به ترتیب 1.2 و 1.9 است گفت: نسبت خودکشی مردان به زنان در کشور ما 2.5 تا 3 است که در این شاخص با کشور هند تشابه دارد. تحقیقات بینالمللی نشان میدهد که یک ارتباط منفی معناداری بین گرایش به اسلام و خودکشی وجود دارد و این به این معناست که خودکشی در بین مسلمانان به شکل معناداری پایینتر است.
کردونی اظهار کرد: به طور کلی میتوان ادعا کرد ایران در زمره کشورهای با نرخ پایین خودکشی است و جز در برخی مناطق غربی کشور نرخ خودکشی در بیشتر استانهای کشور یکسوم یا نصف نرخ خودکشی جهانی است. استانهای تهران، خوزستان، زنجان، مازندران و البرز کمترین نرخ اقدام به خودکشی را در کشور دارند. مقایسه نرخ خودکشی در سال 1391 و 1383 نشان میدهد استانهای مازندران، اردبیل، هرمزگان و گلستان بیشترین کاهش نرخ خودکشی در کشور را داشتهاند.