بررسی جدیدترین تحولات بازار کار ایران نشان میدهد با وجود اینکه در تابستان باید انتظار رونق مشاغل کشاورزی را به لحاظ افزایش حجم فعالیتهای این بخش داشته باشیم، اما در تابستان امسال 52 هزار و 903 نفر از شاغلان بخش کشاورزی کشور کاهش یافت.
به گزارش دهقان نیوز، متاسفانه بخش کشاورزی در یکی دو دهه اخیر نتوانست آنچنان که باید در ایجاد اشتغال کشور نقش داشته باشد؛ در حالی که کشاورزی در برخی از کشورهای جهان به تنهایی بخش قابل توجهی از اشتغالزایی را بر عهده دارد. در ایران حتی فارغالتحصیلان بخش کشاورزی نیز نتوانستهاند فرصتهای مناسبی را برای اشتغال در این حوزه بیابند.
در ســالهای گذشته برخی گزارشها نشان داد که دستکم 500 هزار فرصت شغلی کشاورزی طی دستکم یک دهه گذشته نابود شده است. بهصورت کلی، بخش کشاورزی در طول سنوات اخیر بین 18 تا 20 درصد از اشتغال کشور را ایجاد کرده است.
آخرین آمار ارائه شده از سوی مرکز آمار ایران حاکی از اشتغالزایی چهار میلیون نفری کشاورزی در کشور است. متاسفانه با وجود میلیونها هکتار زمین قابل کشت در ایران، کاهش گرایش به مشاغل کشاورزی، عدم حمایت کافی از کشاورزان، واردات بیرویه محصولات کشاورزی، حذف حمایتهای دولتها از کشاورزی مانند تامین سم، کود و بذر مورد نیاز کشاورز با قیمتهای مناسب، ناتوانی در تامین آب مورد نیاز کشت در مناطق مختلف کشور و مسائلی از این دست باعث شده تا کشاورزی در ایران از توسعه مناسبی برخوردار نباشد.
علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به جدیدترین آمار بیکاری در بخش کشاورزی از برنامهریزی برای ایجاد 50هزار فرصت شغلی خبر داد و گفت: روستاها ظرفیت مناسبی برای ایجاد شغل دارند و میتوانند معضل مهاجرت را ساماندهی کنند و اگر عمران روستاها مورد توجه باشد، میتواند به جذب فارغالتحصیلان دانشگاهها کمک کند.
به گفته وزیر کار 106 هزار کارشناس ارشد و دکترا در رشته کشاورزی داریم که باید برای اشتغال آنها نیز برنامهریزی کنند و روستا در این مورد نقش مهمی دارد.