در حالی که هنوز اختلاف مسئولان مربوطه در زمینه میزان مصرف سرانه برنج در کشور حل نشده است، آنان در زمینه میزان تولید این محصول و میزان واردات آن نیز نظری متفاوت با یکدیگر دارند. به گزارش مهر، خلیل آقایی، قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور مجلس در تازهترین اظهار نظر خود گفته است: طی دو سال گذشته در بسیاری از محصولات واردکننده بودیم و حتی در استان مازندران هم واردات برنج داشتیم که به ضرر کشاورزان و شالیکاران بود اما از ابتدای سالجاری تاکنون حتی یک کیلوگرم برنج هم وارد نکردیم و واردات برنج به کشور به طور کامل قطع شد.
این در حالی است که به گفته دبیر انجمن برنج کشور، براساس آمار رسمی گمرک تا پایان آبان ماه 93، معادل 991 هزار تن برنج وارد کشور شده است. شایق افزود: پس این حدود یک میلیون تن برنج را چه کسی وارد کرده است؟ ضمن اینکه حتما این عدد در آذر و دی افزایش یافته است.
گفتنی است، واردات حدود یک میلیون تن برنج طی سالجاری در حالی است که پیش از این محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرده بود: «متاسفانه درسال گذشته بیش از نیاز کشور برنج به ایران وارد شده و در حال حاضر با انباشت برنج روبهرو شدهایم، با گذشت فصل برداشت اگر نیاز کشور تامین باشد محدودیت واردات همچنان ادامه خواهد داشت.»
براساس این گزارش، مسئولان مربوطه این روزها علاوه بر واردات و میزان مصرف سرانه برنج در کشور بر سر میزان تولید این محصول نیز با یکدیگر اختلاف پیدا کردهاند. شایق در این زمینه گفت: وزارت جهادکشاورزی میزان تولید برنج طی سالجاری را دو میلیون تن اعلام کرده است در حالیکه آمار استانهای برنجخیز، عدد دو میلیون و 300 هزار تن را نشان میدهد.
وی تصریح کرد: وزارت جهادکشاورزی باید تکلیف خود را روشن کند؛ بدین معنا که یا به استانها اعلام کند با وزارتخانه هماهنگ باشند یا خودش را با آنان هماهنگ کند. بنده در نامهای از وزیر جهادکشاورزی درخواست کردم در این زمینه اعتمادی میان خود و سازمانهای کشاورزی استانها ایجاد کند، ضمن اینکه 500 هزار تن اختلاف عدد کمی نیست.
این اظهارات شایق در حالی است که عباس کشاورز، معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی این آمار را رد کرد و گفت: میزان تولید برنج در سالجاری حدود یک میلیون و 800 هزار تن است و این میزان نسبت به سال قبل بین شش تا هفت درصد رشد دارد.