معاون نظارت بانک مرکزي، صادرکنندگان را عامل تزريق حجم بالايي از ارز به بازار آزاد دانست و از پلمب شدن صرافيهاي متخلف خبر داد. حميد تهرانفر در گفتوگو با ايسنا، درباره اينکه ابلاغيه اخير بانک مرکزي براي تعيين ميانگين نرخ ارز از سوي کانون صرافان اين ابهام را ايجاد ميکند که مگر صرافان تامين کننده و تزريق کننده ارز در بازار آزادند که بايد نرخ را نيز تعيين کنند؟ اظهار کرد: خير صرافان واردکنندگان ارز به بازار نيستند، اما کانون تشکلي با انتخاب صرافان است که مديريت آنها ميتواند هر ساله با انتخاباتي که در بين صرافان رخ ميدهد تغيير کند که البته ارتباط بسيار نزديک و خوبي با بانک مرکزي داشته و اينکه در بازار چه ميگذرد، بانک مرکزي بايد چه اقدامي انجام دهد که به نفع بازر ارز باشد، صرافان چه نيازهايي دارند که بانک مرکزي به آن پاسخ دهد و ساير ضروريات را از طريق آن دريافت ميکنيم.
معاون نظارت بانک مرکزي با اشاره به اينکه براي تعيين نرخ ارز در بازار مرجع خاصي وحود نداشته و کافي است که فردي به صورت غيرواقعي و جعلي خود را علمدار بازار معرفي کرده و صرافيها به او تاسي کنند، گفت: در روش جديد ابلاغي بانک مرکزي، کانون صرافان نرخهاي ارز صرافيها را دريافت کرده و ميانگين موزون آن را هر يک ساعت يکبار اعلام و نرخ قابل اجرا در بازار تعيين ميشود.
تهرانفر در مورد اينکه عنوان ميشود برخي ارگانهاي خاص تامينکننده ارز در بازار آزاد هستند يادآور شد: بههرحال صادرکنندگان، ارز حاصل از صادرات را در بازار ارز به فروش ميگذارند و با توجه به اينکه گاهی حجم صادرات از حدود چهار تا 10 ميليارد دلار متغير است که به بازار تزريق ميشود در همين حد کار کرده و بيشتر نيست. وي همچنين از اقدام بانک مرکزي نسبت به پلمب تعدادي از صرافيهاي فردوسي سخن گفت و افزود: اين صرافيها مجوز نداشته و برخي هم صرافيهايي بودند که مجوزشان مربوط به اتحاديه طالا و جواهر بوده و باطل شده بود اما براي دريافت مجوز اقدام نکرده بودند.
معاون نظارت بانک مرکزي تاکيد کرد که در حالي روند جدي اين بانک براي مقابله و پلمب صرافيهاي بدون مجوز و متخلف ادامه خواهد داشت که ما قصد ايجاد مشکل براي آنها را نداريم، اما اگر دراينباره ورود نکنند مسئوليت هم با خودشان است.